Κατοικίδια εν πτήση

Νομικά δεν θα καταφέρει κάτι. Απο την στιγμή που δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά το θέμα τελειώνει εκεί για την αεροπορική και για το ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ακολουθεί τους περιορισμούς της εταιρείας και παράλληλα καλύπτει το δικό του κέρδος.
Το μόνο, δυστυχώς αλλά έτσι είναι, που θα γίνει είναι ακύρωση εισιτηρίου με την ελάχιστη επιστροφή χρημάτων που ενημέρωσαν και έκδοση καινούργιου.
Η συμβουλή μου είναι σε τέτοιες περιπτώσεις (σκυλιά-γατιά-αθλητικοί εξοπλισμοί κτλ) να ζητάμε να μας εκδόσει η αεροπορική το εισιτήριο καθώς πριν κάνει οποιαδήποτε χρέωση ελέγχει αν μπορεί να γίνει η μεταφορά και είμαστε εξασφαλισμένοι. Ακόμα και αν μετά την έκδοση προκύψει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι δικό τους. Φροντίζουν για πλήρη επιστροφή χρημάτων εφόσον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ή αλλάζουν χωρίς χρέωση το εισιτήριο!
 
Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος που πρώτα κλείσατε τα κανονικά εισιτήρια και μετά ψαχτήκατε για τα κατοικίδια. Αυτά κλείνονται ταυτόχρονα. Πάντως ακόμα δεν πληροφορηθήκαμε την κατηγορία ναύλου για να δούμε τι ισχύει σε περίπτωση ακύρωσης.
 
Καλησπέρα σας!!!

Έχω ένα μικρό προβληματάκι και θα ήθελα τη γνώμη σας και ίσως και μία λύση... Πρόκειται να φύγω για το εξωτερικό οδικώς και ίσως να χρειαστει να γυρίσω το χειμώνα πάλι Ελλάδα για ένα διάστημα. Έχω όμως δύο μικρά σκυλάκια, ένα γιόρκι και ένα μαλτεζάκι... Ψάχνω γενικά μία λύση στο θέμα του ταξιδιού με κάποια εταιρία (στην περίπτωση που πρέπει να πάρω μαζί μου τα μικρά ξανά) από Γερμανία για Ελλάδα. Είχα ρωτήσει κάποιες εταιρίες για πληροφορίες και μου είχαν πεί ότι δεν αφήνουν σκυλιά να μπούν σε cargo εάν δεν είναι από συγκεκριμένα κιλά και άνω... Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο εσείς; Ή μήπως ξέρετε κάτι άλλο το οποίο δεν έχω βρεί ακόμα στο διαδίκτυο;; :(
 
Πάρε από τώρα τηλέφωνο 2-3 εταιρείες να σου πουν επίσημα, π.χ. Aegean, Lufthansa που εκτελόυν απευθείας πτήσεις στην Γερμανία, ώστε να ξέρεις εκ των προτέρων.
 
Στην Aegean δεχονται μεχρι 7 κιλα βαρος μικτο (κατοικιδιο+κλουβι) ,διαβατηριο ,τσιπαρισμενο ,εμβολιασμενο και το εμβολιο για τη λυσσα να εχει γινει τουλαχιτον 50 μερες πριν το ταξιδι σου. Βασικα καλο θα ηταν επειδη μιλας για 2 σκυλακια να μιλησεις με Ετζηαν η lufthansa .Ryanair easyjet δεν δεχονται καν κατοικιδια.Σαν προσωπικη εμπειρια απο Αθηνα για Βερολινο με Ετζηαν ,εκαναν εναν τυπικο ελεγχο δεν ειδαν ουτε κιλα και το διαβατηριο μια γρηογρη ματια .Το ιδιο εγινε και απο Βερολινο για ΑΘηνα.
Κανε ομως μια ερευνα και μαθε απο τις αεροπορικες εταιρειες .
Επισης παρε σακουλακια να εχεις μαζι για τα λερωματα τους .τις αγαπημενες τους λιχουδιες και ενα υποσεντονο στρωμενο στο κλουβακι μεταφορας τους.Προτεινω καποιο μπωλακι να τους βαλεις λιγο νερο στο αεροδρομιο (οχι πολυ για να μην σου λερωσουν η κανουν εμετο εν πτηση) Μην ξεχνας δεν εχεις την πολυτελεια του αυτοκινητου.
Ελπιζω μην ζαλισα ,ισως γνωριζει κι αλλος εδω να σε βοηθησει.
 
Καλησπέρα και απο μένα. Επειδή πρόκειται να ταξιδέψω και γω για πρώτη φορά με κατοικίδιο, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα αυτούς που έχουν πείρα στο θέμα. Ταξίδεύω business class με Α3 από Γερμανία για Κύπρο με ανταπόκριση στην Αθήνα. Ενημερώθηκα για όλα τα διαδικαστικά (βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο κτλ), αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόσο αυστηροί είναι στο τσεκ ιν σχετικά με το μέγεθος του κουτιού μεταφοράς. Η Α3 λέει μέγιστο μέγεθος 55x40x23 εκ. (ΜxΥxΠ) και βάρος μέχρι 8 κιλά. Επειδή τέτοιο μέγεθος τσάντας δεν υπάρχει, πήρα μια που έχει πλάτος 27 εκ. Οι υπόλοιπες διαστάσεις, καθώς και το βάρος, είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Το σκυλί χωράει σε αυτή τη τσάντα, αλλά οριακά. Γι αυτό πήρα ακόμα μια με πλάτος 36 εκ., στην οποία θα είναι πιο άνετo, καθώς είναι και λίγο μακρύτερη και λίγο ψηλότερη (μήκος και ύψος εντός ορίων). Αν πάω με αυτή των 36 εκ. θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται στην airside πλευρά να έχω το σκυλί έξω από τη τσάντα, πάντα δεμένο βέβαια.
Ευχαριστώ πολύ! :great:
 
Top