LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Ένα άρθρο που εξηγεί καλύτερα τους λόγους "συγχώνευσης" του δρομολογίου Λάρνακα-Ρώμη με το Λάρνακα-Ιωάννινα και αποκαλύπτει πως η Aegean στις 23, στις 27 και στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις Ηράκλειο-Γιάννενα- Φρανκφούρτη και αντίστροφα.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/402 ... 04-05.html

Προσωπικά, επειδή χρησιμοποιώ το δρομολόγιο Λάρνακα-Ιωάννινα (ήδη 2 φορές και αύριο 3η), βρίσκω πολύ βολικές τόσο τις ώρες όσο και την εξυπηρέτηση. Για μένα είναι καθαρά θέμα τιμής. Αν τα εισιτήρια κυμαινόταν στα 70-80€ αντί για +100€, δεν θα υπήρχε λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος το Πάφος-Θεσσαλονίκη με Rayan (με προορισμό την Ήπειρο). Η διαφορά για μια οικογένεια είναι πολύ μεγάλη και με Κύπριους που συζητώ, είναι αποτρεπτικές οι τιμές. Στις προηγούμενες πτήσεις που χρησιμοποίησα η πληρότητα ήταν κοντά στο 40-45%. Αύριο και τη Δευτέρα πιστεύω θα είναι full.
 
Αααα μπράβο, ωραίο άρθρο,με πολλές λεπτομέρειες.

Για την Aegean ξέρουμε αν θα είναι τσάρτερ ή πουλ εισητηρία στην ιστοσελίδα της γιατί δεν βρήκα κάτι;
Επίσης δύναται να ξέρουμε τις ώρες για να προετοιμαστώ κατάλληλα;

Όσο για την TUS το ήξερα ότι δεν είχε καλές πληρότητες και θα είναι καλό να γίνετε συνδυαστικά και θα βολεύει πολλούς νομίζω.
Κακώς που από ότι λένε δεν διαφημίστηκε στα τοπικά ΜΜΕ όπως είχε συμφωνηθεί και το κατακρίνω.
Έχεις πάντως δίκιο Νικόλα για τις τιμές, εγώ που έψαχνα τιμές για μια έκθεση που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν εξωφρενικές 300 το ένα άτομο για τις 19 Απριλίου με 23 Απριλίου, φυσικά και δεν θα πάω,αν και το ήθελα πολύ να πάω να δω την Κύπρο και να πετάξω με τα Fokker που σε λίγα χρόνια δεν θα πετάνε, νομίζω.

Νικόλα μιας και χρησιμοποιείς το δρομολόγιο θα ήμασταν χαρούμενοι αν μας έκανες ένα Trip Report από την πτήση σου με φωτογραφίες κλπ.

ΥΓ. Το κτίριο πάει σφαίρα το έκλεισαν μόνο τα τζάμια απομένουν και έχουνε φτιάξει και μια καταπληκτική σκέπη. Θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Με εκτίμηση.
 
Χμμ μπαινω σε σκεψεις κατα πόσο π.χ. οι Ιταλοι που οδεύουν Λαρνακα θα επέλεγαν την TUS με σταση στα ΙΟΑ οταν μπορουν να πάνε απευθείας και δεδομενου οτι οι τιμές της είναι υψηλές...
Επίσης ποια ειναι η εταιρεία μυστηριο που θελει να κανει το HER-IOA-FRA που θα κανει δοκιμαστικα η Α3? Στο HER γνωστή εταιρεία περαν της Α3 είναι η Ellinair και η ...Bluebird αν ακομα δραστηριοποιειται αλλα δεν την ξερει ουτε η μάνα της..Εκτος αν το αναλάβει η Α2 αλλά με τι α/φη?
 
Εδώ έχεις ένα δίκιο Spotterakis για την TUS.

Αλλά μήπως τα κάνει η A3 τα δρομολόγια για αυτό θέλει να τα κάνει δοκιμαστικά αρχικά.
Αλλά που πουλάει εισητηρία, τι επιβάτες θα αναχωρήσουν από Γιάννενα, τι επιβάτες θα αφιχθούν στα Ιωάννινα ήθελα να ήξερα μιας και δεν βρίσκω πουθενά εισητηρία. Επίσης στο ίδιο Site που ανέβασα λίγο πιο πάνω λίγο καιρό πιο πριν σε ένα άλλο άρθρο έλεγε ότι είχε κάνει επίσκεψη και ο Μουζενίδης, άρα μπορεί να παίζει και η Ellinair, που θα πάει θα το μάθουμε.

Με εκτίμηση.
 
Ανέβηκαν στις αφίξεις-αναχωρήσεις του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης η πτήσεις τσάρτερ που θα πραγματοποιηθούν στις 23,27,30 Απριλίου όπως είχε προαναφερθεί λίγο παραπάνω. Οι πτήσεις αυτές θα εκτελεστούν για τον λόγο ενός συνεδρίου.

Το πρόγραμμα όπως το βρήκα στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

Δευτέρα 23 Απριλίου:

FRA - IOA
A34961: 12:00 - 13:25

Παρασκευή 27 Απριλίου:

IOA - FRA
A34960: 06:05 - 07:30

FRA - IOA
A34961: 08:15 - 09:40

Δευτέρα 30 Απριλίου

IOA - FRA
A34960: 16:05 - 17:30

Οι ώρες με τα έντονα γράμματα, είναι οι ώρες που γίνεται η άφιξη και η αναχώρηση στα Ιωάννινα, επειδή τις ώρες αυτές δεν τις αναφέρει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τις υπολόγισα εγώ χοντρικά και μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος στον υπολογισμό.

:arrow: https://www.frankfurt-airport.com/en/tr ... JJT0EiXX0=

:arrow: https://www.frankfurt-airport.com/en/tr ... JJT0EiXX0=

Καλή Ανάσταση.
 
Χρόνια πολλά σε όλους!

Ακολουθεί η εμπειρία μου και φωτογραφικό υλικό από τη διαδρομή Λάρνακα-Ιωάννινα και Ιωάννινα-Λάρνακα 6 και 9 Απριλίου αντίστοιχα με την TUS airways.

Και οι δύο πτήσεις ήταν άψογες χωρίς καμία καθυστέρηση και έγιναν με Fokker 70 χωρητικότητας 80 ατόμων. Στην αναχώρηση για Γιάννενα ήμασταν 57 επιβάτες και στην επιστροφή περίπου 75 (νομίζω αν αυτές οι πληρότητες ισχύσουν και την εκτός του Πάσχα περίοδο, δεν κινδυνεύει το δρομολόγιο).

Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τα έργα προχωρούν, έχω μόνο δυο παρατηρήσεις σε σχέση με την πρώτη εντύπωση που αφήνει σε κάποιον η άφιξη που ελπίζω να διορθωθούν άμεσα γιατί είναι πολύ εύκολο:
-Ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων έγινε στην πόρτα με τους επιβάτες να περιμένουν εκτός αεροδρομίου και
-Οι συγγενείς περίμεναν στο χώρο παράδοσης των αποσκευών (ιμάντας) κάτι που δημιουργεί εκτός από συνωστισμό στην αίθουσα όσο και ένα αίσθημα μη ασφάλειας των αποσκευών που πιθανό να φθάσουν πριν τους επιβάτες.
 

Attachments

  • Αιθουσα Αφίξεων.jpg
    Αιθουσα Αφίξεων.jpg
    88,6 KB · Προβολές: 1.945
  • αναχωρησεις.jpg
    αναχωρησεις.jpg
    79,5 KB · Προβολές: 1.945
  • νεα αιθουσα.jpg
    νεα αιθουσα.jpg
    183,2 KB · Προβολές: 1.945
  • πιστα.jpg
    πιστα.jpg
    118,6 KB · Προβολές: 1.945
  • πιστα2.jpg
    πιστα2.jpg
    140,8 KB · Προβολές: 1.945
  • πιστα3.jpg
    πιστα3.jpg
    149 KB · Προβολές: 1.945
  • στεγη1.jpg
    στεγη1.jpg
    247,3 KB · Προβολές: 1.945
  • στεγη2.jpg
    στεγη2.jpg
    256,7 KB · Προβολές: 1.945
  • στο βάθος.jpg
    στο βάθος.jpg
    71,1 KB · Προβολές: 1.945
Χρόνια πολλά,Χριστός Ανέστη.

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλο το αναλυτικό Trip Report σου για το ταξίδι σου Λάρνακα-Ιωάννινα-Λάρνακα καθώς και για τις ωραίες φωτογραφίες σου.

Μια ερώτηση από εμένα: Στον χώρο των αναχωρήσεων όπου εκεί γίνονται και τα έργα παρατήρησες κάποια αλλαγή, δηλαδή σμίκρυνση του χώρου κλπ;


Πέρα από αυτά για να λέμε και τα λάθη εκτός τα σωστά που γίνονται για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, έχουμε και λέμε. Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ καθώς δεν τηρήθηκε οι δέσμευση και συμφωνία από τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου να διαφημηστεί ο προορισμός της Λάρνακας στα τοπικά ΜΜΕ κάτι το οποίο δεν έγινε και ανάγκασε την TUS να προειδοποιήσει ότι δεν τήρησαν την συμφωνία ο Δήμος και η Περιφέρεια για διαφήμιση στα Γιάννενα και στο τέλος την ακύρωση του δρομολογίου για το Τελ Αβίβ, για περισσότερα νομίζω αναφέρετε το άρθρο που παρέθεσε λίγο πιο πάνω ο nicolas1985 που αναφέρεται στην μη τήρηση της συμφωνίας που αφορούσε την διαφήμιση.
:arrow: https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... a-giannina

Κατ'εμε με τέτοιες πρακτικές θα φάνε τα μούτρα τους καθώς σε ένα τέτοιο εγχείρημα για το καλό του τόπου πρέπει να είναι μπροστά Περιφέρεια και Δήμος και όχι πίσω από αυτό για να πετύχει και να το γνωρίσει και ο κόσμος.

Με εκτίμηση.
 
Πολυ κριμα...οι συνηθεις μακακίες των δημων που ειναι πρώτοι σε φιέστες και να καρπωθουν προσπάθειες αλλά για να σπρωξουν έργο κωλυσιεργουν απιστευτα..για να μην πω το αλλο ρημα από κω....Ερώτηση: η πτήση στον πινακα αναχωρησεων PAV709 για Οδησσο ηταν πασχαλινό τσάρτερ; με ποια εταιρεια και τι α/φος ξερουμε;
 
Ιδιωτικό αεροσκάφος, τώρα ποιας εταιρείας είναι ο κωδικός PAV, δεν ξέρω.

Το αεροσκάφος ήρθε στις 6-4-2018 την Μεγάλη Παρασκευή στις 21:28 από Οδησσό μέσω Κωνσταντινούπολης στα Ιωάννινα ως PAV710 και έφυγε σήμερα ως PAV709 στις 15:00 για Οδησσό 13 λεπτά μετά την αναχώρηση της TUS για Λάρνακα. Το αεροσκάφος ήταν CL604 ( D-ASHY). Το αεροπλάνο φαίνεται και σε μια από τις φωτογραφίες του nicola1985.

Θα δούμε πολλά τέτοια μικρά ιδιωτικά τζετ, μετά και την επίλυση των καυσίμων.

Με εκτίμηση.
 
aris320":ziwed5c3 said:
Χρόνια πολλά,Χριστός Ανέστη.

Μια ερώτηση από εμένα: Στον χώρο των αναχωρήσεων όπου εκεί γίνονται και τα έργα παρατήρησες κάποια αλλαγή, δηλαδή σμίκρυνση του χώρου κλπ;

Όχι, ο χώρος αναχωρήσεων παραμένει ώς είχε. Απλά στην πλευρά της αίθουσας προς το νέο parking επιβατών φαίνεται πως γίνονται εργασίες επέκτασης. Δεν έχει μικρύνει.

Παραθέτω και δύο βίντεο από την προσγείωση-απογείωση.

https://www.youtube.com/watch?v=Lw_vDfQ8k5A
https://www.youtube.com/watch?v=Fzyr5ex6_Mg&t=10s
 
Top