Ryanair στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας

Η Ryanair ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα, μεταφέροντας δυο αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου.
Η Ryanair θα συνεχίσει τις πτήσεις της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι.
Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου. Ειδικότερα, τα δρομολόγια Αθήνα – Χανιά, Αθήνα – Ρόδος και Θεσσαλονίκη – Χανιά.

https://www.metaforespress.gr/aeroporik ... ερικού-στ/

Y.Γ. Κατι είχε ακουστεί οτι θα έμπαινε η sky express στο Αθήνα-Χανιά-Αθήνα το καλοκαίρι, έχουμε κανα νέο;
 
Κάτι ήξερε η Ellinair που μπήκε στο Θεσσαλονίκη-Χανιά
 
«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λάρδης.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/i-ryanair-k ... -chreoseon

και τωρα ας αρχισει το φταιει-δεν φταιει-η Φραπορτ-φταιει-δεν φταιει-η Ryanair
 
Αυτήν την εταιρεία απάτη πρέπει να την τιμωρήσει το ελληνικό επιβατικό κοινό. Δεν επιτρέπεται να έρχεται και να φεύγει όποτε θέλει αυτή με πρόφαση τις διάφορες χρεώσεις. Ειδικά τα Χανιά τα έχει τσακίσει στις ακυρώσεις. Σίγουρα είναι δικαίωμα της να το κάνει, αλλά να μην ξεχνάμε πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Απλά βρήκε αλλού καλύτερη απόδοση των αεροσκαφών της και τα βάζει εκεί.
 
Πρόσφατη προσωπική εμπειρία σε πτήσεις εσωτερικού με Ryanair: ATH - SKG τη Μεγάλη Πέμπτη και SKG - ATH την Τρίτη του Πάσχα, και οι 2 πτήσεις σε εμπορικές ώρες αιχμής. Πολύ φθηνά είσητήρια (οριακά πάνω από τους φόρους), κλεισμένα 1 μήνα νωρίτερα - και οι 2 πτήσεις μισο-γεμάτες. Φυσικά φίλοι μου μετέφεραν εικόνες από γεμάτες αντίστοιχες πτήσεις της Αιγαίου.

Για να παραμείνω on-topic, παρατήρησα εκτεταμένες εργασίες εντός και εκτός Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης (αναδιαμόρφωση & ανακαίνιση εσωτερικών χώρων), εξωτερικές σκαλοσιές στα ανατολικά του κτηρίου, και χωματουργικές εργασίες στο χώρο όπου θα χτιστεί η επέκταση του κτηρίου.
 
Aραγε θα μπουν Astra,Ellinair να καλυψουν τα κενα; βεβαια με τι τιμες αλλη ιστορια;
 
Κινήσεις πανικού από Ryanair μειώνει σε 1/ημέρα το Αθήνα-Θεσσαλονίκη !
 
Δεν δείχνει να έχει αλλάξει κάτι στις πτήσεις για Αθήνα-Θεσσαλονίκη. 3 και 2 πτήσεις σε κάποιες μέρες.
 
Ελάτε να πιαστούμε όλοι χέρι με χέρι και να πέσουμε από τα σύννεφα. Πάγια τακτική της εταιρείας όπου δεν υπάρχει το απαιτούμενο περιθώριο κέρδους τότε πάμε αλλού.
Παράλληλα μας υπενθυμίζει την ελληνική πραγματικότητα, όπου εκτός από τους θερινούς μήνες η κίνηση είναι υποτονική ίσως για τόσο μεγάλα αεροσκάφη.
 
Μα οι πτήσεις που κοβει είναι για θερινούς μήνες και σε προορισμό που έχει φουλ κίνηση το καλοκαίρι!
 
Top