LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Κρίμα, αν και εξαιρετικά ακριβό, είναι ίσως το καλύτερο καφέ ελληνικού αεροδρομίου. Αν πλέον είναι προσβάσιμο μόνο σε επιβάτες, λογικά θα πέσει και η κίνηση του.
 
Να ο λόγος που θέλουν να διώξουν τη ryanair από τη Θεσσαλονίκη... Γι' αυτό κόβει τα δρομολόγια η εταιρία. Για να βάλουν κάποιοι με λιγότερα τέλη τη φίλη τους!

H αύξηση της συχνότητας πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη από τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa αποτέλεσε τη βασική θεματική της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

https://www.metaforespress.gr/aeroporik ... -ενδιαφέρ/
 
Νομίζω να βάλεις και ένα ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!1111!!!!!11111!! για ακόμα μεγαλύτερο effect.

Σοβαρά τώρα, είναι δυνατό να γράφονται τέτοια πράγματα; Είναι γνωστό ότι η Ryanair κοιτάει το συμφέρον της (καλύτερο usage των αεροσκαφών της / maximization του revenue από τοπικούς φορείς μέσω διαφήμισης) και επίσης είναι εύλογο ότι και η Fraport θα προσπαθήσει να απλώσει τον "κίνδυνο" μιας εταιρείας που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τραβήξει τα αεροπλάνα της αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της.

Πεδίο αντιπαράθεσης σοβαρό με τη Fraport θα έπρεπε να είναι το εξαιρετικά σοβαρό κομμάτι των χρεώσεων προς τη γενική αεροπορία - που είναι όντως υπερβολικές - σε σήμειο που λες "θέλουν να τους διώξουν". Αντ' αυτού, διαβάζουμε αστειότητες για φίλους κλπ...
 
Καλησπέρα σε όλους. Ξέρουμε τι άλλες αλλαγές αναμένεται να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει μέσα στο σημερινό χώρο αναχωρήσεων;

Μου είπαν ότι έδωσαν το everest που βρισκόταν στο χώρο πριν τον έλεγχο και ακούγεται ότι μπορεί να ανοίξουν Γρηγόρης και goodys μέσα.

Επίσης, μου είπαν ότι ο bobotis ανέβασε κι άλλες φωτογραφίες για το νέο τέρμιναλ εδώ -> http://bobotisarchitects.com/?portfolio ... ki-airport
 
καλα βρε παιδια, είναι δυνατον να μην υπαρχη προσβαση στο GoodBye σε μη επιβάτες; θα χασει τη μιση πελατεια του ετσι; Ουτε από της αφίξεις με το ασανσέρ δεν μπορεις να ανεβεις; Βλεπω τον Ιωαννιδη να τα μαζευει και να φευγει, εκτως εάν εχει καμια καλη εκπτωση στο ενοικιο η του εδωσαν και κανενα άλλο μαγαζι δωρεαν! Τελικα πως σας φαινονται οι αλλαγες;
 
Απ' την άλλη όμως, αν βάλει σε σωστά σημεία πινακίδες και φτιάξει ένα χώρο τύπου smoking room και βάλουν ένα καλύτερο ασανσέρ από το σημερινό αργό και ίσως κι ακόμη ένα ασανσέρ, θα μπορεί να έχει πελατεία από τους ταξιδιώτες που δε θα έχουν το άγχος του ελέγχου και θα βλέπουν και το αεροπλάνο τους. Αρκετές φορές δεν το χρησιμοποίησα γιατί είχα το άγχος του ελέγχου και ίσως κι άλλοι. Επιπλέον, αυξάνεται κατά πολύ ο χώρος των αναχωρήσεων -σχεδόν τριπλασιάζεται μαζί και με τους χώρους που δόθηκαν από τον 1ο όροφο. Οπότε, σπάνια θα βλέπουμε συνωστισμό κάτω, αν πηγαίνουν έστω και 50 άτομα στο goodbye-ώρα.

Για όσους θέλουμε να χαιρετήσουμε τους φίλους μας υπάρχουν πλέον μόνο οι εξωτερικές καφετέριες οι οποίες όμως δεν έχουν τόσο καλή θέα όσο έχει το goodbye. Επίσης, μας ξίνισε σε όσους λατρεύουμε τη φωτογράφηση των αεροπλάνων. Φαντάσου να έρθει η Emirates και να πρέπει να τρέχεις από δεξιά -αριστερά για να βγάλεις φώτο... Προσωπικά το 'χα κάνει στέκι να χαιρετάω συγγενείς/φίλους από εκεί!

Επίσης, για λόγους ασφαλείας θεωρείται αυτονόητο ότι πλέον πάει μόνο από τον 1ο όροφο μέχρι τον 2ο και όχι στο ισόγειο, έτσι?
 
Καλησπέρα. Χθεσινές εικόνες από το Terminal... Πλέον όπως είναι γνωστό η είσοδος γίνεται από τα αριστερά προς τα καταστήματα. Γενικά υπάρχουν έργα μέσα και έξω. Ελπίζω να τελειώσουν γρήγορα γιατί προβλέπω ένα καλοκαίρι γεμάτο ταλαιπωρία...
 

Attachments

  • re_img_20180501_115242.jpg
    re_img_20180501_115242.jpg
    295 KB · Προβολές: 2.813
  • re_img_20180501_115248.jpg
    re_img_20180501_115248.jpg
    395,8 KB · Προβολές: 2.813
Βλέπω και από τις φωτογραφίες, αλλά και απ' ότι μου έχουν πει ότι υπάρχουν 4 οθόνες πληροφοριών για τις πτήσεις και ότι υπάρχει γραφείο πληροφοριών μπροστά στο ασανσέρ και δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (με σημάδι i). Βάζω και μια φωτό δική μου που έβγαλα την προηγούμενη εβδομάδα
 

Attachments

  • New 11.png
    New 11.png
    394,9 KB · Προβολές: 2.626
Επιβατική κίνηση Απριλίου: 521,822 (+10.1%)

Εσωτερικό : 184,231 (+6.3%)
Εσωτερικό : 337,591 (+12.3%)

Συνολικά Ιανουάριος-Απρίλιος : 1,514,273 (-3.0%)
Ιανουάριος-Απρίλιος Εσωτερικό : 686,522 (-6.2%)
Ιανουάριος-Απρίλιος Εσωτερικό : 827,751 828,726 (-0.1%)
 
Κάποιες φωτογραφίες που δανείστηκα από τα instagram stories με τις πρόσφατες αλλαγές στο χώρο του αεροδρομίου

Μέσα στο χώρο αναμονής επιβατών

Φαίνεται ότι έχει μεγαλώσει ο χώρος κι ότι μπήκαν κι άλλα καθίσμτα, ενώ για πρώτη φορά βλέπω καθίσματα στις πύλες Α4-Α3 για όλους τους επιβάτες, ενώ πριν είχε μόνο για τους "priority"



Εδώ έχουμε μία φωτογραφία από τις ανανεωμένες τουαλέτες


Κι εδώ από το χώρο που θα γίνει το νέο τέρμιναλ


Πηγή : https://www.instagram.com/explore/locat ... ort/?hl=el
και https://www.instagram.com/explore/locat ... iki/?hl=el
 

Attachments

  • 8.png
    8.png
    461,8 KB · Προβολές: 1.903
  • 9.jpg
    9.jpg
    87,8 KB · Προβολές: 1.903
  • 2.jpg
    2.jpg
    68,8 KB · Προβολές: 1.903
  • 11.jpg
    11.jpg
    41,1 KB · Προβολές: 1.903
  • 13.jpg
    13.jpg
    71,1 KB · Προβολές: 1.901
Top