Aegean Cabin Crew

Marzou Εγώ Αθήνα λογικά και η άλλη κοπέλα
 
RoseGoldWings":3s0yqyj8 said:
Ναι. Μηπως σου ηρθε καποιο mail με πληροφορίες για την εκπαίδευση;
Αν μάθω κατι σχετικό μέχρι τότε θα σε ενημερώσω!
Ναι λογικά θα σου έχει έρθει και σένα με το πρόγραμμα και τι χρειαζόμαστε να έχουμε μαζί μας
 
Καλημέρα σας!

Marzou, κι εγώ από Αθήνα είμαι.
Lila Pause, τελικά, όντως, μου ήρθε κι εμένα το μειλ με τις πληροφορίες για την εκπαίδευση λίγο αργότερα.

Καλές μας πτήσεις λοιπόν! :banana:
 
Καλησπέρα.

Ηθελα να ρωτήσω αυτούς που έχουν περάσει τη συνεντευξη και γνωρίζουν κάποια πράγματα για την aegean. ;Eχετε κάποια εικόνα, σχετικά με μισθό, ώρες πτήσης εβδομαδιαία, αν χρειάζεται να δουλέψει κάποιος και εξωτερικό κλπ???Οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι χρήσιμη.

Ευχαριστώ
 
Kαλησπέρα σε όλους! Μετά από ένα χρόνο ερευνας, μελέτης και με μεγάλη αγάπη για το επάγγελμα έστειλα το βιογραφικό στην Aegean.Γνωρίζω πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου μιας και είμαι μόλις 19 ετών όμως δεν θα σταματήσω να βελτιώνομαι και να προσπαθώ μέχρι να πετύχω να γίνω και εγώ αεροσυνοδός, που τόσο πολυ θέλω. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες σας και αν κάποιος/κάποια έχει στείλει τώρα βιογραφικό θα ήθελα να είμαστε σε επαφή για να συζητάμε την εξέλιξη της αίτησης μας. Θα χαρώ πολύ.
 
Δεν έχει σχέση που είσαι 19, παίρνουν και τέτοια ηλικία στην εταιρεία.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θεωρώ την ηλικία μειονέκτημα αλλά το γεγονός ότι γνωρίζω μόνο Αγγλικά και τώρα είμαι στην διαδικασία εκμάθησης δεύτερης ξένης γλώσσας, ενώ στην εξυπηρέτηση πελατών έχω μόνο ένα χρόνο προυπηρεσίας. Φαντάζομαι θα δουν πολύ καλύτερα βιογραφικά από αυτό..Καλή επιτυχία σε όλες μας!
 
Καλησπέρα στην ομάδα!!Έχω στείλει το βιογραφικό μου από τις 14/5 στην Aegean κ ακόμη δεν έχω λάβει κάποιο κάλλεσμα για συνέντευξη!!Είδα ότι καθε μήνα στις 2 του μηνός πάντα βάζουν αγγελία για αεροσυνοδούς.Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό και αν κάλεσαν κάποια κοπέλα για συνένετυξη??
 
Έστειλα και εγώ ίδια εποχή και δεν έλαβα ακόμα απάντηση. Συνηθώς οταν βγάζουν αγγελία, καλούν..Αρα υπομονή..
 
Κοριτσάκια μου αγαπημένα και αγχωμένα, πετάω 4 χρόνια στην εταιρεία και δεν θα ξεχάσω το πως έμπαινα και εγώ εδώ και ρωτούσα για συνεντεύξη-εκπαίδευση κτλ. Λοιπόν επειδή ήμουν και εγώ στην θέση σας ήρθα να σας γράψω κάποια πράγματα με την ελπίδα να σας λύσω τις απορίες. Το πρώτο πράγμα που θα σας πω είναι ότι θα σας μιλήσω με μεγάλη ειλικρίνεια, το επάγγελμα αυτό δεν είναι για όλους, είναι δύσκολο επάγγελμα αλλά απ όσο βλέπω τον τρόπο που γράφεται φαίνεται πραγματικά να θέλετε να το ακολουθήσετε. Θα καταλάβετε και από την πρώτη συνέντευξη και από την πρώτη μέρα στην εκπαίδευση και από την πρώτη μέρα πτήσης και από την κάθε πτηση που θα έχετε ότι είναι ένα επάγγελμα με πολύ άγχος γι αυτό πρέπει να το γουστάρετε πραγματικά για να το κάνετε. Η εκπαίδευση κρατάει 1,5 μήνα και είναι δωρεάν, η στολή είναι δωρεάν που σας παρέχετε αφού ολοκληρώσετε την εκπαίδευση σας. Στην ουσία η εταιρεία βασίζεται πάνω σας από την πρώτη μέρα που θα μπείτε στην εκπαίδευση και σας τα προσφέρει όλα δωρεάν με το μόνο προσόν ανταμοιβήΣ την σκληρή δουλειά σας, περιλάμβανομενο και το 3ημερο που θα πάτε Γερμανία (κ αυτό δωρεάν).
Πάμε τώρα σε ένα θέμα που ακόμα και υπταμενες που πετάνε 10 χρόνια δεν μπορούν να το συνηθίσουν, τα ωράρια.
Τα ωράρια λοιπόν σε αυτή την εταιρεία δεν είναι ποτέ σταθερά, την μία μέρα πετάς 11 το βράδυ την άλλη 6 το απόγευμα και την άλλη 3 το πρωι και όταν λέω 3 το πρωί, 3 η ώρα πρέπει να είσαι ήδη μέσα στο αεροπλάνο με κόσμο δλδ 2 η ώρα να είσαι αεροδρόμιο , 1 η ώρα το βράδυ να είσαι έτοιμη και τώρα θα μου πεις ύπνος; ποτε; Ο ύπνος σας θα είναι ανάλογα και τις πτήσεις σας, βραδινή πτήση; ύπνος από μεσημέρι, πολύ πρωινή πτήση; ύπνος από 8-9 το βράδυ και μην πείτε σιγά πάω και με 2 ώρες ύπνο δουλειά..ΌΧΙ σε αυτή την δουλειά ΔΕΝ μπορείς να πας με 2 ώρες ύπνο μόνο και αυτό θα το καταλάβετε πολύ καλά μόλις μπείτε στην δουλειά αυτή.
Standby είναι όταν είσαι σε επιφυλακή, κάθεσαι στο σπίτι και απλά περιμένεις με το κινητο συνέχεια στο νου σου αν θα σε πάρουν να πας για πτήση ή όχι.
Ο μισθός τώρα κυμαίνεται αναλόγως και τις ώρες πτήσεων κάθε μήνα. Ο βασικός μισθός είναι 568 € + 6 € /ανά 1 ωρα πτήσης, συν κρατήσεις συν διάφορα αν κάνεις και συνέχεια μακρινά ταξίδια μπορείς να φτάσεις 800-900€.
Τα Day off, συνήθως μπορεί να έχεις και 2-3 την εβδομάδα, τώρα αν είναι περίοδος Ιούνιος-Σεπτεμβρίος μπορεί να έχεις και 4-5 μόνο ρεπό τον μήνα. Χριστούγεννα Πάσχα 15 Αύγουστος κτλ ξεχαστετα , θα πετάτε σίγουρα!
Γνωρίζω πως ίσως να μην τα ακούτε πολύ θετικά τα παραπάνω αλλά θέλω να σας βάλω μέσα στο κλίμα της δουλειάς πριν ξεκινήσετε και τα δείτε διαφορετικά απ ότι περιμένατε που τα βλέπαμε από έξω. Είναι μια δύσκολη , αυστηρή και με πολλές ευθύνες δουλειά. Αν αγαπάς το όνειρο σου αυτό θα την λατρέψεις, ξέρω κορίτσια που το αγαπούσαν αλλά κούρασαν πολύ τους εαυτούς τους σε αυτή την δουλειά και έφυγαν. Παρόλα αυτά δεν χάνεται τίποτα να το δοκιμάσετε, έχετε χρόνο και προσλήψεις γίνονται αρκετές. Ειναι μια δουλειά με πολλα θετικά αλλά και αρνητικά. Ελπίζω να βοήθησα κάποιες απορίες, για οτιδήποτε άλλο μην διστάσετε. Καλή επιτυχία και αληθινά χαμόγελα γιατί είστε όλες κούκλες και αξίζετε να χαμογέλατε για τον εαυτό σας πρώτα και μετά για τους άλλους.
 
Top