Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Καλησπέρα παιδιά, χρόνια πολλά κιόλας. Είμαι κι εγώ επιλαχούσα οπότε είμαι μέσα σε οποιαδήποτε κίνηση κάνετε.
 
Καλησπέρα παιδιά ,
Και γω μέσα είμαι σε οποιαδήποτε κίνηση. Απλά λόγου έλλειψης χρόνου δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι περισσότερο. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Εννοείται ότι με την εν λόγω κυβέρνηση όλα είναι πιθανά . Την τελευταία 2-ετία οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ εμφανίζουν πολλές ιδιομορφίες σε σχέση με το παρελθόν . Οπότε πότε δεν ξέρεις ..... Επίσης τονίζω ξανά ότι από μόνη της η fraport θα αναγκαστεί να πιέσει για κάλυψη των θέσεων ,τουλάχιστον στα αεροδρόμια που έχει αναλάβει. Χαρακτηριστικά έχω γνωστό ΕΕΚ στη Ζάκυνθο και ενώ το οργανόγραμμα απαιτεί 6 οργανικές θέσεις ,από αυτές καλύπτονται μόνο 3 και ένας μπαλαντέρ το καλοκαίρι από Αθήνα. Συνεπώς οι ανάγκες αρχίζουν να γίνονται επιτακτικές....
 
Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Είμαι κι εγώ επιλαχών και είμαι μέσα σε οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε. Επίσης μετά από έρευνα βρήκα το παρακάτω άρθρο και απ οτι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα και όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

«9. Η κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων της
παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 είναι δυνατόν να πραγματοποιείται μετά από σύμφωνη
γνώμη του Α.Σ.Ε.Π. και τη σύμφωνη γνώμη του οικείου φορέα, χωρίς νέα προκήρυξη από πίνακα
επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες προς
κάλυψη θέσεις αφορούν όμοιους κλάδους-ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα, και ότι δεν έχουν
παρέλθει εννέα (9) μήνες από τη δημοσίευση των αντίστοιχων πινάκων διοριστέων στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 11 του ν. 3833/2010
(Α`40), όπως εκάστοτε ισχύει.

Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις από τους επιλαχόντες, γίνεται με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π.
με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων-ειδικοτήτων και επί πλειόνων πινάκων
εκείνων που προηγούνται χρονικά και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς και μετά τον
έλεγχο των προσόντων τους. Οι υποψήφιοι καλούμενοι από το Α.Σ.Ε.Π. να καταλάβουν την
προτεινόμενη σε αυτούς νέα θέση, οφείλουν να δηλώσουν με γραπτή δήλωση τους, εντός
προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τότε που θα περιέλθει σε αυτούς η έγγραφη ειδοποίηση του
Α.Σ.Ε.Π., αν αποδέχονται τη νέα θέση. Η δήλωση κατατίθεται στο Α.Σ.Ε.Π. ή αποστέλλεται σε αυτό
μέσω τηλεομοιοτυπίας. Αν δεν υποβληθεί η ως άνω δήλωση, τεκμαίρεται αμαχήτως η μη αποδοχή
της προτεινόμενης νέας θέσης, χωρίς ο υποψήφιος να διαγράφεται από τους οικείους πίνακες
κατάταξης.»

***Η παρ.9 προστέθηκε με τη παρ.1 του άρθρου 8 του Ν.4210/2013
(ΦΕΚ Α 254 21.11.2013)
 
Καλή χρονιά σε όλους, κι εγώ είμαι μέσα σε οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς επιλαχόντων, οπότε count me in! Μακάρι να βγει κάτι καλό ;)
 
Προς τους επιλαχόντες:
Έχει δημιουργηθεί ομάδα στο facebook για καλύτερη επικοινωνία και για να μη σπαμάρουμε το forum... Σε αρκετούς έχουν σταλεί email και προσωπικά μηνύματα, αν δεν τα έχετε δει τσεκάρετέ τα. Όσοι άλλοι ενδιαφέρονται και δεν έχουν ειδοποιηθεί μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε εμένα ή στον saharaboy για περαιτέρω πληροφορίες...
 
Καλημέρα και Καλή Χρονιά. Είμαι και εγώ ένας από τους επιλαχόντες και παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό. Είμαι μέσα σε οποιαδήποτε κίνηση. Απλά θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, αν δεν έχετε κινηθεί ήδη εσείς.
 
Καλησπέρα κι από μένα! Ποιό είναι το όνομα της ομάδας στο φμπ;
 
giorgoskar87":39m4qpxg said:
Καλημέρα και καλές γιορτές και από εμένα, συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και καλή σταδιοδρομία με υγεία εύχομαι!

Είμαι κι εγώ στους επιλαχόντες και θεωρώ πως μόνο να κερδίσουμε κάτι μπορούμε στέλνοντας αυτές τις επιστολές, συνεπώς μέσα κι εγώ...

Θα ήταν χρήσιμο κάποιος εκ των επιτυχόντων να ενημερώσει για το πότε έγινε η ορκωμοσία και πότε θα ξεκινήσει η εκπαίδευση τους για αρχειακούς λόγους. (αδερφέ τροχοφόρε σε εσένα κυρίως βασίζομαι γιατί ώρες ώρες κράταγες τη συζήτηση μόνος σου!! :D )

Επίσης, αν κάποια στιγμή υπάρξει κάποια άλλη ενημέρωση (εκ των έσω πλέον!) για απορρόφηση επιλαχόντων, παρακαλώ ενημερώστε γιατί ακόμη ελπίζουμε κάποιοι. Δύο χρόνια εθισμού είναι αυτά στο forum,δεν διαγράφονται έτσι απλά... :D

Με συγκλονιστική καθυστέρηση (από Χριστουγεννα Πάσχα και από Μάρτη καλοκαίρι φάση :p ), θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και να μεταφερω το ρεπορτάζ που έχω. Και πάλι δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου, οπότε και πάλι μπορεί κάποιος να με αγνοήσει θεωρώντας ότι βγαζω πράγματα από το μυαλό μου, να με διαβασει προσεκτικά ή οτιδήποτε ενδιάμεσο. Μην στειλετε πμ ζητώντας πηγή, αυτη τη φορά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Πάμε στο προκείμενο.

Η ΥΠΑ χρειάζεται άμεσα ΕΕΚ. Υπάρχει σημαντική εως και δραματική υποστελεχωση σε πολλά αεροδρόμια (Σκιάθος, Μύκονος, Σαντορινη και Κως ειναι μάλλον τα πιο χαρακτηριστικά παραδειγματα, αν και στα 3 από τα 4 θα πάνε κάποιοι από τους 32 υπό εκπαιδευση ΕΕΚ του 1Γ/2015, οι οποίοι είναι όμως σταγόνα στον ωκεανό) και στο ΚΕΠΑθ , με την τεράστια αύξηση των (υπερ)πτήσεων (περί το 21% φέτος,πηγή, σελ.7) τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Για την κάλυψη των αναγκών χρειάζονται πολλές δεκάδες ΕΕΚ ακόμη. Προς αυτή την κατευθυνση εξετάστηκαν 3 σενάρια: πρόσληψη επιλαχόντων, μεταταξεις από το Δημόσιο και νέος διαγωνισμός. Φαίνεται ότι το πρώτο σενάριο κερδίζει, για να μην πω ότι κερδισε σχεδόν οριστικά. Αναλυτικά:

α) υπάρχει η βούληση για πρόσληψη επιλαχόντων, ίσως και 47 νέων ΕΕΚ. Οι θεσεις αυτές αφορούν κυρίως τα περιφερειακά αεροδρομια, αν όχι αποκλειστικά και μόνο αυτά. Αρχικά όταν εξετάστηκε το σενάριο αυτό, εντοπίστηκαν κάποιες νομικές δυσκολίες. Με τον κατάλληλο χειρισμό (έχει γίνει κάτι αντιστοιχο και παλαιοτερα, με τους πυροσβέστες νομίζω; ), φαίνεται ότι βρέθηκε η νομικη φόρμουλα. Η γενική ιδέα είναι ότι οι πρώτοι αρκετές δεκάδες επιλαχόντες (ας πούμε 100 πχ) θα συμπληρώσουν "μηχανογραφικά" με βάση τις θέσεις που θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται (πολύ) σύντομα, ακούστηκε ακόμα και για τις αμέσως πολύ επόμενες μέρες.

Τα μεγαλύτερα συν μίας τέτοιας εξέλιξης θα είναι αφενός η ταχύτητα (όλα μπορούν να τρεξουν σε λίγους μηνες), αφετέρου η σχετικά νεαρή ηλικία των επιτυχόντων (οι οποίοι τα ειχαν πάει εξαιρετικά σε μία ιδιαίτερα σκληρή διαγωνιστική διαδικασία).

β) υπήρξε το σενάριο των μεταταξεων από το Δημόσιο αποκλειστικά για περιφερειακά αεροδρόμια με υποστελέχωση με χαλαρό όριο ηλικίας (πχ 45 έτη) , με 15ετη υποχρεωτική παραμονη στο αεροδρόμιο επιτυχίας και με όσους προκριθουν να περνάνε αντστοιχο τεστ με το Β σταδιο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (με υποχρέωση απλά να πιάσουν τη βάση). Ακούστηκαν πολλά παράπονα για πιθανά "βύσματα" και για κίνδυνο επιτυχιας 40αρηδων, που πιθανοτικα θα εχουν λιγότερη όρεξη για δουλειά από εναν υπάλληλο 28-30-32 χρονών. Προς το παρόν αυτό το σενάριο μάλλον μπαίνει στην άκρη. Τα συν του ήταν ότι μπορούσε να τρέξει γρηγορα και ότι δε θα επηρεαζόταν από την ποσόστωση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

γ) έπαιξε δυνατά (χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως) η πιθανότητα νέου διαγωνισμού from scratch, ίσως και με πιο μεγάλο ηλικιακό όριο (πχ τα 35 έτη). Ετσι,θα έμπαιναν οι καλύτεροι από μία σκληρότατη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά αυτό θα έπαιρνε ... χρόνια. Ο προηγουμενος διαγωνισμος ξεκίνησε να σχεδιάζεται τον Ιανουάριο 2014, τελικώς (και λόγω των εκλογών του 2015), η προκήρυξη βγηκε Οκτώβριο 2015, ο διαγωνισμός εγινε Οκτώβριο 2016 έως Μάιο 2017 , οι προσλήψεις Δεκέμβριο 2017, η εκπαίδευση στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας ολοκληρώνεται σε 4 εβδομαδες και οι νέοι ΕΕΚ πολύ δύσκολα θα πιάσουν μικρόφωνο για να αποφορτίσουν τους παλιούς πριν το 2019 (για κάτι που ξεκινησε γεμάτη μισή δεκαετία νωρίτερα).

Φυσικά, ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί μια υβριδική λύση, δηλαδή οποιοσδήποτε μη μηδενικός γραμμικός συνδυασμός οποιωνδήποτε δύο εκ των παραπάνω σεναρίων ή και των τριών (λέμε τώρα). Προς το παρόν κρατήστε την πληροφορία ότι ααμενονται ξελίξεις συντομότατα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ενα άνω όριο για την πρώτη λύση και αυτό ειναι ο Ιούλιος φέτος (το ΑΣΕΠ εχει 12 μηνες από την έκδοση οριστικων πινακων για την πρόσληψη επιλαχόντων).

Εάν η σειρά του 2017 βάλει μέσα σειρά σε μερικούς μηνες, όταν η σειρά του 2009 χρειάστηκε 9 χρόνια (παρά μερικες εβδομαδες), θα είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.
 
Καλησπέρα σε όλους.
Μια ερώτηση που ίσως κάποιος εδώ μέσα να γνωρίζει κάτι..
Ισχύει οτι έχουν πέσει υπογραφές και θα πραγματοποιηθεί άμεσα η πρόσληψη επιπλέον ΕΕΚ από τους επιλαχόντες του πρόσφατου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ή όχι;
Αν ναι γνωρίζουμε χρονική περίοδο και αριθμό επιλαχόντων;
Ευχαριστώ.
 
Ο troxoforos είχε γράψει κάτι σχετικό πριν κάποιες μέρες αλλά το πόστ μετά από λίγο κατέβηκε.
 
Top