LGIO/IOA Ioannina traffic

Μόλις τώρα στις 10:15, είχαμε μια απρόσμενη επίσκεψη έκπληξη,αφού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων μετά από πολλά χρόνια ένα Sikorsky S-64 Skycrane (το γνωστό σε όλους Ericson), δεν το πρόλαβα όμως να το πάρω φωτογραφία και μου έκανε εντύπωση ότι μπροστά στην μούρη ειχε ένα μεγάλο μακρόστενο πράγμα σαν βέλος, αλλά δεν το είδα καλά.

Απορώ τι δουλειά έχει ήρθε για ανεφοδιασμό ή ήρθε για αντιπυρικη περίοδο που δεν ξεκινάει τώρα αλλά τον Μαίο.
 
Πολλή κίνηση σήμερα στον Βασιλέα Πύρρο έπειτα από πολλά χρόνια.

Εκτός τις τακτικές πτήσεις από Αθήνα και Λάρνακα που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου.

Έχουμε τα τσάρτερ που πραγματοποιούνται από τις 23 του μήνα από, προς Φρανκφούρτη, κάτι το οποίο συνεχίστηκε σήμερα 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 30 Απριλίου. Ο αερομεταφορέας που τα εκτελεί είναι η Aegean Airlines. Τα αεροπλάνα που εκτελούν τις πτήσεις είναι τα Airbus 320.
Σήμερα πάντως το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξημερώματα στις 05:30 από Ηράκλειο για να αναχωρήσει για Φρανκφούρτη στις 06:18 για να αφιχθεί στις 07:36 στην Φρανκφούρτη.
Τα αεροπλάνα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν στις 23 Απριλίου το (SX-DVX) και σήμερα 27 Απριλίου το (SX-DVM), για να δούμε τι θα φέρει και την Δευτέρα αλλά λίγο πολύ τα έχουμε δεί πάμπολλες φορές οπότε δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτο.

Γενικώς δεν συνηθίζονται "γαλαταδικες πτήσεις" στα Ιωάννινα για αυτό μου έκανε εντύπωση η σημερινή. Πριν πολλά χρόνια είχανε ξαναγίνει πτήσεις ξημερώματα καθώς τα είχα δει γραμμένα στην ηλεκτρονική σελίδα Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση".

Όμως σήμερα είχαμε μια απρόσμενη επίσκεψη.

Μας επισκέφτηκε η Sprint Air, που εκτέλεσε πτήση τσάρτερ από το Split της Κροατίας.
Το αεροπλάνο που εκτέλεσε την πτήση με κωδικό πτήσης (SNR233/P8233) ήταν το Saab 340A (SP-KPG) ηλικίας 29.0 χρόνων, πρώτη πτήση 19 Μαίου 1989.
Τέλος το αεροπλάνο θα διανυκτερεύσει στο αεροδρόμιο ως την αναχώρηση του και για αυτό το λόγο μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω να το απαθανάτισω.

:arrow: https://www.airliners.gr/gallery/displa ... ?pid=25182

ΥΓ.Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που έρχεται Saab 340 στα Ιωάννινα, εκτός και αν κάνω λάθος οπότε ας με διορθώσετε.
 
Αναχώρησε η πρώτη τσάρτερ πτήση από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 07:22 και αναμένεται να προσγειωθεί στα Ιωάννινα στις 11:15 περίπου, με Callsing ( LLC66U) και αριθμό πτήσης S51011.


Το αεροπλάνο είναι το LY-SPF A320-214 με κινητήρες CFMI CFM56-5B4/P και ηλικία 19.3 χρόνων με πρώτη πτήση στις 4 Φεβρουαρίου 1999.
Νομίζω πως πρώτη φορά έρχεται 320 με τέτοιους κινητήρες. Έχει έρθει το 319 της Ολυμπιακής και ένα 318 με τέτοιους κινητήρες αλλά για το συγκεκριμένο τύπο το 320 πρώτη φορά νομίζω.

Καλή αρχή στις νέες πτήσεις.

Με εκτίμηση.
 
Ο Μικρός Πλανήτης που αναχώρησε από την Στοκχόλμη στις 07:22 όπως γράφτηκε πρίν προσγειώθηκε στα Ιωάννινα για πρώτη φορά στις 11:21 όπως και αναμενόταν.
Η πρώτη τσάρτερ πτήση από Στοκχόλμη διήρκησε 3 ώρες ακριβώς.
Σε αυτήν την πρώτη τσάρτερ πτήση από την Στοκχόλμη επέβαιναν 152 άτομα.

Η πτήση έτυχε θερμής υποδοχής όχι βέβαια όπως πέρυσι με τις σκηνές του Catering, αλλά ελαφρώς πιο πολιτισμένα καθώς το υποδέχτηκαν δύο πυροσβεστικά με την κλασσική υδάτινη αψίδα. Αλλά επειδή εγώ δεν ήμουν το πρωί λόγω δουλειάς, σας παραθέτω αυτό:

:arrow: https://epirusgate.blogspot.gr/2018/05/ ... .html#more

Εγώ βέβαια όπως είχα πει θα πήγαινα το απόγευμα και τράβηξα φωτό και βίντεο από την απογείωση.

Εδώ το βλέπουμε λίγο πριν το πάτημα στον 32 ερχόμενο από την Κοπεγχάγη.

:arrow: https://www.airliners.gr/gallery/displa ... ?pid=25205

Σταθμευμένο με θέα τους Λιγκιάδες Ιωαννίνων.

:arrow: https://www.airliners.gr/gallery/displa ... &pid=25206

Και το βίντεο με την εκκίνηση των κινητήρων και την απογείωση:

:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=qyNVCg0zUrQ

Έκανα ότι μπορούσα.

Με εκτίμηση.
 
Γλάρος προσέκρουσε στην μύτη του αεροπλάνου της Small Planet, Airbus A320-214 (LY-SPF), καθώς ολοκλήρωνε την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων προερχόμενο από την Κοπεγχάγη εκτελώντας την πτήση LLC1014, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στο αεροδυναμικό κάλυμμα, νομίζω πως έτσι λέγεται.
Φυσικά το αεροπλάνο έμεινε στα Γιάννενα, αναμένοντας μηχανικούς να εκτιμήσουν την ζημιά και να αποφασίσουν για την επισκευή.

Αν είναι εδώ έως το απόγευμα που πιστεύω πως θα είναι γιατί δεν νομίζω σε μια μέρα να αντικαταστήσουν την ζημιά θα πάω για φωτογραφίες.

Με εκτίμηση.
 
Διαβάζοντας γλάρος φαντάστηκα ότι εννοείς αεροπλάνο της Aegean. Bird strike λοιπόν, πάλι καλά δηλαδή. :D
 
Μια απρόσμενη μεταμεσονύχτια άφιξη είχαμε χτες ξημερώνοντας Τετάρτη.

Στις 02:40 προσγειώθηκε από τον 32 ο Αντωνάκης, ένα Antonov AN26B (UR-CQE) από το Shannon πραγματοποιώντας στάση μάλλον για ανεφοδιασμό στο Ζάγκρεμπ πρίν έρθει στα Γιάννενα. Η πτήση εκτελέστηκε από την αεροπορική εταιρεία Vulkan Air, με Callsing (ZAK145). Το αεροπλάνο προφανώς εκτέλεσε πτήση τσάρτερ και είναι ακόμα στο αεροδρόμιο.

Έχω τραβήξει φωτογραφίες και θα τις ανεβάσω μαζί με κάτι άλλες που αφορούν στην Business Traffic του αεροδρομίου που φέτος έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη αύξηση.

Με εκτίμηση.
 
Καινούργια μύτη για το γλαροχτυπημένο LY-SPF έφερε. :mrgreen:
 
Χαχαχαχα, καλό.

Το Antonov έφερε τουρίστες σε τσάρτερ πτήση και είναι ακόμα εδώ,όπως έγραψα παραπάνω.
Τώρα την μύτη για το LY-SPF ποιος την έφερε μάλλον κανένα φορτηγό.
 
Δεν σου ειπε αστειο Αρη.

Με εκτίμηση.
 
Top