Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Και μένα αν πατήσω πτήσεις 28 Οκτωβρίου και μετά μου λέει δεν υπάρχουν πτήσεις.
Αν όμως πατήσω 26 Οκτωβρίου στο κριτήριο αναζήτησης και μετά το προχωράω μέχρι τις 28 και μου της βγάζει κατευθείαν τις πτήσεις.
 
Εάν ισχύει και δεν είναι φάρσα. Άλλη μία υποβάθμιση του προϊόντος της εταιρείας. Θα μπορείς να αγοράζεις με €4 την υπηρεσία Fast Track. Ε… το μόνο που τους έμεινε να χρεώνουν και την είσοδο στα lounge.
Ας παραδεχτούν ότι έγιναν lowcost και ας μην μας το παίζουν legacy εταιρεία. :evil:
Καρά lowcost έγιναν...Άντε και στην αγορά φαγητού … :mrgreen:
 
Κοίτα, το να σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράζεις μια υπηρεσία όταν δεν την δικαιούσαι (economy) δεν είναι απαραίτητα κακό. Εκτός αν εννοείς ότι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών θα καταργηθεί ακόμα και για αυτούς που τώρα τις δικαιούνται (βλέπε πολιτική αγοράς θέσεων).
Μπορεί για κάποιο λόγο να θες σε μία πτήση σου να χρησιμοποιήσεις το fast track γιατί πετάς σε ώρα αιχμής ή να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το lounge γιατί σου έτυχε καθυστέρηση ή φτάνεις νωρίς στο αεροδρόμιο.

Πχ σε πρόσφατο ταξίδι με τη Swiss πληρώνοντας economy μου έδινε τη δυνατότητα να ταξιδέψω Business με μια μικρή σχετικά οικονομική επιβάρυνση, χωρίς όμως να δικαιούμαι lounge ή τα όρια αποσκευών που δικαιούνται οι επιβάτες της Business. Και το πλήρωσα με χαρά γιατί ήταν πτήση που χρησιμοποιούσε το 773 από Αθήνα και άξιζε τον κόπο.
Είναι παρόμοιο με το να πληρώσεις online για βαλίτσα 23kg, όταν έχεις κλείσει go light, με μια φτηνότερη επιβάρυνση από την κανονική. Δεν σε υποχρεώνει να πληρώσεις κάτι αλλά αν θες κάποια έξτρα υπηρεσία καλό είναι να έχεις τη δυνατότητα να την προσθέσεις.

Το ότι όλα αυτά παραπέμπουν σε αυτό που κάποτε λέγαμε low cost είναι η πικρή αλήθεια. Όμως γενικά η αεροπορία παγκοσμίως έχει κάνει στροφή προς αυτή την πλευρά προ πολλού.
 
Στη σελίδα τους πάντως, τώρα που κοίταξα, υπάρχει επίσημα η αναφορά για την αγορά της υπηρεσίας fast track με 4€ και διευκρινίζει ότι όσοι ταξιδεύουν Business Class ή είναι Gold M+B μέλη, μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν.

Αναλυτικά : https://el.aegeanair.com/taksidepste/st ... ast-track/
 
Εγώ πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτό υπάρχει εδώ και καιρό. Τον Ιανουάριο που έκλεισα ένα εισιτήριο στο site της Aegean είμαι 99% σίγουρος ότι μου έδινε την επιλογή να πληρώσω 4€ για fast track.
 
Κοντα στους 2 μηνες υπαρχει η υπηρεσια fast track.
 
Επόμενη υπηρεσία-εξτραδάκι-θα-σας-τα-πάρουμε-όπως-μπορούμε: hold your booking!

:arrow: 3 ευρώ για domestic και η κράτηση μένει έως 48 ώρες (όριο 5 μέρες πριν την αναχώρηση)
:arrow: 6 ευρώ για international και έως 72 ώρες (όριο 10 μέρες πριν την αναχώρηση)

Πληροφορίες εδώ
 
Μα πού είναι το πρόβλημα; Κανείς δεν σε αναγκάσει να κάνεις χρήση αυτής της δυνατότητας. Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου αμέσως, χωρίς να πληρώσεις τίποτα έξτρα.

Ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αρκετά χρήσιμα, και σε σύγκριση με άλλες εταιρίες οι τιμές είναι πολύ λογικές.
 
Με παρεξήγησες, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη "παροχή"
 
Αυτό το «θα-σας-τα-πάρουμε-όπως-μπορούμε» για μένα ακούστηκε όμως πολύ αρνητικά.

Αυτή η δυνατότητα είναι όντως καινούργια υπηρεσία, κι όχι έξτρα χρέωση για πράγματα που πριν ήτανε δωρεάν (όπως βαλίτσα, επιλογή θέσης κλπ…).
 
Top