Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μπορεί να υπάρχουν και call center agents που δεν γνωρίζουν να κάνουν upgrade, το κύριο ερώτημα όμως είναι εάν υπάρχει διαθεσιμότητα του ναύλου Ι. Εάν ναι, τότε το παίρνεις άμεσα, εάν όχι, καγαλήγεις στην λίστα αναμονής.

Εκτός απ΄αυτό, είναι όπως το γράφει και ο mxnk. Σε δρομολόγια όπου μπορούν να γεμίσουν 6 σειρές business με άτομα που το πληρώνουν 500 Ευρώ και πάνω, δεν θα δώσουν 4 θέσεις για δωρεάν upgrades. Επίσης, μπορεί να μην δίνουν διακοπές, όχι γιατί Αύγουστο ή Χριστούγενα υπάρχουν πολλοί business traveler, αλλά γιατί δεν θέλουν να κλείσεις award ticket με μίλια (ίδιος ναύλος) όταν οι τιμές είναι στα ύψη...
 
Προσωπικά για Λονδίνο δυο φορές και μια φορά για Λισσαβόνα έγινε αμέσως η αναβάθμιση. Είχα πάρει τηλ περίπου 3 με 4 μήνες πριν.
 
Έχω κάνει αναβάθμιση για Λονδίνο, ακόμη και μερικές μέρες πριν αρκετές φορές.
 
Και Βρυξέλλες έχω πάρει, αν και αρκετές μήνες πριν. Παίζει ρόλο και η μέρα/ώρα, ATH-BRU-ΑΤΗ Δευτέρα πρωί – Πέμπτη ή Παρασκευή βράδυ η διαθεσιμότητα σε Ι είναι αρκετά περιορισμένη ή και μηδενική, ακόμα και μήνες πριν, σε άλλες πτήσεις μπορείς να τα βρεις εύκολα. Υποθέτω ότι παρόμοια ισχύει και Λονδίνο, δηλ. προφανώς αποκλείουν κάπως συγκερκιμένα δρομολόγια με καλή ζήτηση για Business class.

Γενικά όμως η διαθεσιμότητα σε awards / upgrades δεν είναι κακή. Πάντα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα κουπόνια μου, και awards συχνά βρήκα, ακόμα και Αύγουστο ή Χριστούγεννα...
 
Καλημέρα σε όλους.

Έχω ερώτηση. Ταξίδεψα πρόσφατα (ATH-IST-NRT) με TK και θέλω να συγκεντρώσω τα μίλια στο Μ&Β. Στο σάιτ της ΤΚ όταν έβαλα τα στοιχεία της κράτησής μου μού εμφάνισε το εισιτήριο με ναύλο V. Στις κάρτες επιβίβασης όμως γράφει ξεκάθαρα Υ. Γνωρίζετε τί γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Η διαφορά των μιλίων προφανώς και είναι τεράστια (50% με V, 100% με Υ).
 
Εχω την υποψία ότι η Turkish στις κάρτες επιβίβασης όλες τις θέσεις της οικονομικής της αναφέρει ως Υ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μόνο σε αυτή την κατηγορία.
 
στις κάρτες επιβίβασης υπάρχει το εξης:
1) είτε αναφέρει ανα compartment ( π.χ Y/M για Οικονομική και C για Bussiness)
2) είτε ανα booking class.
αυτό εξαρτάται απο το τι επιθυμεί η εταιρεία.
 
Ευχαριστώ Τάσο και Θάνο.
 
και μια ακόμα πληροφορία, το πως θα φαίνεται στο boarding pass, είναι σύμφωνα πως η Pnl δημιουργείται από τα CRS των εταιρειών.
αν π.χ η PNL εμφανίζεται αν compartment τοτε και στο boarding pass θα φαίνεται το compartment, αν ταξίδεψες ποτε με LH/OS θα δεις ένα Μ στην καρτα επιβίβασης , δηλαδή υπάρχει ως compartment economy class.
δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
 
Ξερετε αν σε cs της OS με BT ,τα μιλια πιστωνονται στην A3 ή μονο στην Miles&more?
 
Top