ATH/LGAV Athens TRAFFIC

Εντάξει όχι τίποτα το σπουδαίο ήρθε και προχτές σε προγραμματισμένη πτήση από το Τελ Αβίβ.

Προσγειώνεται το B747-400 (4X-ELB) εκτελώντας την πτήση επιστροφής (LY8/ELY:cool: από Νέα Υόρκη προς το Τελ Αβίβ έχοντας κάνει Divert στο Gander και τώρα σύμφωνα με το FR24 προσγειώνεται προγραμματισμένα στην Αθήνα χωρίς να αναφέρει ότι εκτελεί Divert.

Με εκτίμηση.
 
Η Jet2 που ήρθε χθες το απόγευμα στην Αθήνα (απογειώθηκε λίγο πριν τις 18:00, ακριβώς μετά την CY311) προφανώς κάποιο diversion θα ήταν. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες;
 
Ενα 747 της Air India σταθμευμένο χτες ήταν scheduled..;;
 
Μεταφερει τον Προεδρο της Ινδιας,
στην επισημη επισκεψη του,στην Ελλαδα
 
coronado":2oikif7o said:
Μεταφερει τον Προεδρο της Ινδιας,
στην επισημη επισκεψη του,στην Ελλαδα

Eυχαριστώ!!

Πολύ όμορφο Α/Φ, μετά από τόσες δεκαετίες παραμένει πιο όμορφο από τα σύγχρονα
 
Χθες το απόγευμα είχαμε πολλά αεροσκάφη που έκαναν εκτροπές σε άλλα κοντινά αεροδρόμια λόγω των δυνατών ανέμων και ίσως και των πυρκαγιών που μαινόταν στην Ανατολική Αττική.

Μεταξύ αυτών ήταν και η πτήση EK103 με το A380 της Emirates, η οποία επέλεξε να πάει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μου γεννάται μια απορία όμως, είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κατέβει A380 στην Λάρνακα για διάφορους λόγους, πως στην προκειμένη περίπτωση ξεπεράστηκαν τα οποία εμπόδια και κατέστη δυνατή η προσγείωση του A380 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας;

Με εκτίμηση.
 
Ντροπή, μέρα εθνικού πένθους :( να ασχολούμεθα με το Α380 της ΕΚ. :rant:
Ούτε καν να σχολιάζουμε ότι δεν υπάρχει ενναλακτικό πολιτικό αεροδρόμιο στην Αττική και τα α/φ κατευθύνονταν στην Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.
Ανείπωτή ντροπή. :mrgreen:
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που Α380 προσγειώνεται στην Λάρνακα, έχουν προηγηθεί άλλα 2 diversions Α380 της Emirates για ιατρικούς λόγους.

Η Λάρνακα δεν διαθέτει gates επαρκή για Α380 (για να χωρέσουν τόσοι επιβάτες στην αίθουσα) αλλά και ο διάδρομος και η πίστα μπορούν να το δεχθούν. Αυτή την φορά στάθμευσε νομίζω στην πίστα του παλιού αεροσταθμού.
 
Αλλο η εξυπηρέτηση ενος αεροσκάφους σε τακτικη βαση που προυποθετει καταλληλα stand, επαρκης χωρους στο Terminal κ.α.... κι αλλο απλα η προσγειωση και προσωρινη στάθμευση ενος αεροσκάφους λογω diversion σε ένα αεροδρομιο...
 
aris320":14b5clzb said:
είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κατέβει A380 στην Λάρνακα για διάφορους λόγους, πως στην προκειμένη περίπτωση ξεπεράστηκαν τα οποία εμπόδια και κατέστη δυνατή η προσγείωση του A380 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Δεν ξέρω που το λεει αυτο εδω μεσα, αλλα αυτός που το έγραψε καλυτερα ν ασχοληθεί με σταυροβελονιά και νταντέλα.

Α380 εχει κατέβει αρκετές φορες στην Λάρνακα, και της ΕΚ και της QF. Ποσες φορες δε θυμαμαι ακριβως, ισως καπως φιλος απο Κύπρο μας διαφωτίσει.
 
Top