Αεροπυρόσβεση

  • Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Είναι στη Γαλλία - όχι στον Καναδά.
 
Συμφωνα με το Βloomberg, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για γιαπωνέζικα πυροσβεστικά αεροσκάφη ShinMaywa US-2.
Φαινονται οντως καλη επιλογη.
Ας σχολιασουν κατι οι γνωστες.
 
Αγορά ShinMaywa US-2 ?

Στον ημερήσιο τύπο αναπαράγεται δημοσίευμα της Ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, το οποίο αναμεταδόθηκε από το Bloomberg και στην συνέχεια από το ΑΠΕ, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιαπωνική ShinMaywa για αγορά αριθμού αμφιβίων US-2 με εξοπλισμό αεροπυρόσβεσης. Το αεροσκάφος θυμίζει ένα μεγάλο CL-415 με 4 κινητήρες turboprop και μέχρι στιγμής έχει επιτύχει ελάχιστες πωλήσεις.
 
4 turboprop. Το πρώτο μεγάλο μειονέκτημα πριν πάμε στα πιο βαθιά...
 
Μάλλον δεν πάμε ούτε στα ρηχά :evil: , και οι πιθανότητες για μια τέτοια αγορά είναι αμελητέες, εκτός αν χρηματοδοτηθεί κατά 95% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι η είδηση είναι μούφα (red herring).
 
Βασικά ποιος θα ήταν ο λόγος για να μην πάρει 415, αν υπάρχει τέτοιο κονδύλι;
 
Η Viking Air που έχει το type certificate δεν παράγει πλέον το CL-415. εκτός αν γίνει μια σχετικά μεγάλη παραγγελία που να δικαιολογεί το άνοιγμα της γραμμής παραγωγής.
 
arxontas":rh93sa7s said:
Συμφωνα με το Βloomberg, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για γιαπωνέζικα πυροσβεστικά αεροσκάφη ShinMaywa US-2.
Φαινονται οντως καλη επιλογη.
Ας σχολιασουν κατι οι γνωστες.


Καλή επιλογή δεν είναι για πυρόσβεση αλλά σίγουρα σαν Έλληνες μπορούμε και πάλι να "πρωτοτυπήσουμε"!. . . η Ελλάδα (η Ολυμπιακή δηλαδή) πριν 48 χρόνια ήταν ο μόνος αγοραστής γιαπωνέζικων YS-11 στην Ευρώπη. Εκείνα βέβαια ήταν εξαιρετική επιλογή!..
 
Η Καναδική Coulson Aviation διαθέτει αεροσκάφη για πυρόσβεση, μεταξύ των οποίων και μετασκευασμένο 737 (πρώην SouthWest) με δεξαμενές χωρητικότητας 4000 USG, το οποιο πρόσφατα(τελη Ιουνίου) βρισκόταν σε διαδικασία certification από την FAA.

Ρίξτε μια ματιά!

https://www.dailynews.com/2018/06/22/73 ... ification/

https://www.facebook.com/Coulson-Aviati ... 434840624/
 
Top