Short connection time

Re: 50 λεπτά connection time στο CDG

Φίλε μου 99% όχι διότι 50 λεπτά είναι μαζί με τον χρόνο απογείωσης του αεροσκάφους ενώ to gate θα κλείσει 15-20' τουλάχιστον πιο νωρίς (10:05 ή 10:10) εφόσον δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση...
 
Re: 50 λεπτά connection time στο CDG

fotis":26e4bl9b said:
Και να ρωτήσω κι εγώ μια αποροία σχετικά με μικρό χρόνο ανταπόκρισης:
Ταξιδεύω το Φεβρουάριο με AF για JFK μέσω CDG. Η ώρα άφιξης στο CDG είναι 09.30 και η αναχώρηση για JFK είναι 10.20. Λαμβάνοντας υπ' όψη ότι αφίκνυμαι στο terminal 2D και πρέπει να πάω στο 2E, για να φτάσω στο χώρο αναμονής για την επιβίβαση στο αεροπλάνο θα πρέπει:
α) να περπατήσω,
β) να πάρω το shuttle που με αφήσει στο 2Ε,
γ) να ξαναπερπατήσω,
δ) να χρησιμοποιήσω τις κυλιόμενες για να ανέβω στο πάνω επίπεδο,
ε) να ξαναπερπατήσω... (ουφ..... λαχάνιασα..... κι έχω το ένα μωρό να έχει κατουρηθεί και να πρέπει να το αλλάξω και το άλλο "μωρό" να θέλει να δει πόσο έχει το J' adore στα Duty Free του CDG)
Για όλα αυτά αρκούν 50 λεπτά connection time;


Πηγή για τα παραπάνω: η ιστοσελίδα της AF
CDG transfers

Νεότερα σχετικά με το παραπάνω short connection time:
Τελικά τα 50 λεπτά είναι αρκετά για να αλλάξετε αεροσκάφος στο CDG (υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει καθυστέρηση η πρώτη πτήση σας).
Το πιθανότερο όμως είναι να μην προλάβουν να αλλάξουν αεροσκάφος οι αποσκευές σας :rant: και να φτάσετε στη Νέα Υόρκη χωρίς ρούχα κλπ... :wall:
 
ανταποκριση πτησεων

γεια σας ! σκεφτομαι να κλεισω καποια εισητηρια απο θεσσαλονικη για βρυξελλες ! το ταξιδι θα γινει με την austrian airlines μεσω βιεννης ! αυτο που με προβληματιζει ειναι ο χρονοσ αναμονης που ειναι 30' ! ποια η αποψη σασ
 
κατω απο 45 λεπτα ποτε, δεν προλαβαινεις! Νομιζω ουτε η εταιρια θα το δεχτη τοσο μικρο χρονο.
 
Αν μπορείς να αγοράσεις τέτοιο εισιτήριο ενιαία, προφανώς και η εταιρεία θα το δεχτεί. 30 λεπτά είναι συνήθως αρκετά και αν δεν προλάβεις είναι πρόβλημα της Austrian να σε βάλει στην επόμενη πτήση. Εκτός και αν δεν έχεις καθόλου ευελιξία για την ακριβή ώρα που πρέπει να είσαι στις Βρυξέλλες, οπότε τότε γίνεται και δικό σου πρόβλημα.
 
Όπως γράφει ο flesland, αν είναι ενιαίο εισιτήριο τότε θα είσαι οκ. Το αεροδρόμιο της VIE δίνει minimum connecting time τα 25 λεπτά σε πτήσεις Star-Alliance.

http://www.viennaairport.com/jart/prj3/ ... ode=active
 
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια ! και η επιστροφη μου για αθηνα θα γινει μαλλον με lufthansa μεσω μοναχου με 45' ανταποκριση ! να φανταστω ουτε εκει θα υπαρχει προβλημα ?
 
Από τη στιγμή που ταξιδεύεις εντός Schengen και 5 λεπτά είναι αρκετά, καθώς συνήθως το δεύτερο αεροπλάνο βρίσκεται δίπλα ή απέναντι από το πρώτο. Τουλάχιστον όσες φορές ταξίδεψα εντός Schengen με ανταπόκριση τα δύο gates ήταν πολύ κοντά. Στη Βιέννη εμένα μου έτυχε να έχω 30 λεπτά και να πρέπει να περάσω και από έλεγχο διαβατηρίων επειδή το δεύτερο σκέλος ήταν εκτώς Schengen και πρόλαβα μια χαρά.

Υ.Γ.: Όλα αυτά ισχύουν βέβαια αν η πρώτη πτήση δεν έχει καθυστέρηση...
 
Re: LGAV/ATH Athens: Μετάβαση-Μετακίνηση

καλησπερα η πτηση μου απο dubai φθανει κανονικα στις 20.25 τοπικη ωρα.
ποση ωρα θα χρειαστω να περασω διαβατηριακο ελεγχο και να παρω τις αποσκευες μου για να κανω check in το οποιο ¨¨κλεινει ¨¨ στις 21.10 ?
ευχαριστω

υγ.εαν ειναι off topic παρακαλω να μετακινηθει στο σωστο
 
Για να λες ότι πρέπει να πάρεις τις αποσκευές σου σημαίνει ότι δεν έχεις κλείσει ενιαίο εισιτήριο. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ λίγος ο χρόνος και άρα μεγάλο ρίσκο να χάσεις την επόμενη πτήση. Εξάρταται πόσο κόσμο θα έχουν τα διαβατήρια εκείνη την ώρα, πόσο γρήγορα θα έρθει η αποσκευή σου, πόσο κοντά θα είναι το επόμενο gate κλπ...
 
Top