LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Λόγω δουλειάς δεν θα μπορέσω να πάω στο αεροδρόμιο για κάλυψη το πρωί αλλά θα πάω οπωσδήποτε αν και θα φύγει ferry για Στοκχόλμη αργά το απόγευμα ώστε να βγάλω καμία φωτό και βίντεο από την απογείωση.

Συνολικά απο αύριο και κάθε Δευτέρα έως και τις 1 Οκτωβρίου θα έχουμε 5 πτήσεις από ATH, ARN, LCA, CPH, ATH.

Το πρόγραμμα αύριο έχει:

S51011|LLC1011 ARN-IOA : 07:05 - 11:25
S51013|LLC1013 IOA-CPH : 12:25 - 14:15
S51014|LLC1014 CPH-IOA : 15:15 - 19:10
S51012|LLC1014 IOA-ARN : 20:10 - 22:35

Οι πτήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα με A320, εκτός απροόπτου γιατί από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα η Small Planet Airlines το συνηθίζει να νοικιάζει αεροσκάφη από άλλες εταιρείες.
Οι πτήσεις επίσης θα γίνονται απευθείας φέτος μιας και ο ανεφοδιασμός θα γίνεται στα Ιωάννινα και όχι σε άλλα αεροδρόμια όπως πέρυσι.

Το αεροσκάφος που θα χρησιμοποιηθεί για τις πτήσεις θα είναι εκτός απροόπτου το
LY-SPF όπως μαρτυράει το FR24 καθώς είναι από τις 9 Μαίου στην νέα βάση της Small Planet Airlines στην Σουηδία και εκτελεί πτήσεις προς διάφορους προορισμούς όπως τα Χανιά, η Σητεία στις 17 Μαίου, τα Τίρανα, η Φουερτεβεντούρα και άλλοι προορισμοί που θα ξεκινήσουν από την νέα βάση για λογαριασμό του τουριστικού πρακτορείου Apollo.

Τέλος ως αναφορά τα έργα, οι εξωτερικοί χώροι έχουν ολοκληρωθεί μερικώς και αναμένεται να φυτευτεί πράσινο στον κόμβο του αεροδρομίου που θα οδηγεί στο νέο πάρκινγκ, η νέα μεγάλη πτέρυγα αναχωρήσεων του αερολιμένα είναι σχεδόν έτοιμη μιας και ολοκληρώνεται η εξωτερική όψη μιας και απέμειναν το βάψιμο και η τοποθέτηση των παραθύρων, χοντρικά εγώ πιστεύω ότι μέχρι αρχές με μέσα Ιουνίου θα παραδωθεί προς χρήση για να κατεδαφιστεί η κεντρική πτέρυγα και ο παλιός πύργος ελέγχου. Αν και βέβαια πάλι είναι εκτός χρονοδιαγράμματος μιας και 29 Μαίου θα έπρεπε να είχαν τελειώσει, αλλά με τους γρήγορους ρυθμούς που πηγαίνουν τώρα, αν και είχαν αργήσει λόγω των καιρικών συνθηκών του χειμώνα και με τις αργίες λόγω εορτών, σε λογικά πλαίσια μέχρι τέλος του 2018 θα είναι έτοιμο προς χρήση και με τα κλειδιά στο χέρι.

Καλή αρχή στις νέες πτήσεις από Στοκχόλμη και μακάρι να έχουνε την επιτυχία των περσινών πτήσεων που ξεκίνησαν από την Κοπεγχάγη.

Με εκτίμηση.
 
Εχτές επισκέφτηκαν το Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Κύριου Αλεξάνδρου Καχριμάνη υψηλόβαθμα στελέχη του τουριστικού πρακτορείου Apollo και μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του τουριστικού πρακτορείου αλλά και άλλα άτομα, για να γνωστοποιήσουν την επέκταση νέων δρομολογίων. Σύμφωνα με το άρθρο γνωστοποιήθηκε από την Apollo το άνοιγμα άλλων δύο εβδομαδιαίων πτήσεων προς Γιάννενα και μίας εβδομαδιαίας πτήσης προς το Άκτιο από πόλεις της Σκανδιναβίας. Επίσης εκ μέρους του Περιφερειάρχη έγινε γνωστό στα στελέχη της Apollo η συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης των χωρών του αερολιμένα. Σε δηλώσεις σύμφωνα πάλι με το άρθρο προχώρησε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα του τουρισμού Κύριος Στρατός Ιωάννου ο οποίος έκανε γνωστα κάποια στατιστικά δεδομένα των τουριστών που έρχονται από το τουριστικό πρακτορείο και η επερχόμενη αύξηση των τουριστών του χρόνου.
Τέλος ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι υπεγράφη και η δεύτερη σύμβαση για δεξαμενές καυσίμων.
Από την πλευρά μου πιστεύω πως η σύμβαση αφορά την ΕΚΟ που είχαν τάξει από την κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο.

https://epirusgate.blogspot.com/2018/05 ... cebook&m=1

ΥΓ. Οι δύο νέοι προορισμοί φαίνεται πως θα είναι το Όσλο και το Ελσίνκι, όπως ξανά έχει γραφτεί εδώ μέσα.

Με εκτίμηση.
 
Η AOPA Hellas στηρίζει εμπράκτως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ως σημείο εισόδου-εξοδου μικρών αεροσκαφών ώστε να κάνουν τον ανεφοδιασμό ή την διανυκτέρευση τους στα Ιωάννινα με την χαμηλότερη οικονομική επιβάρυνση έναντι των άλλων ιδιωτικοποιημένων. Ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ως προτεινόμενο σημείο εισόδου-εξοδου το αεροδρόμιο Ιωαννίνων από μικρά αεροσκάφη που διέρχονται από τα Βόρεια προς τα Νότια και από τα Νότια προς τα Βόρεια.
Αναφέρονται επιγραμματικά οι τύποι καυσίμων που χρησιμοποιεί η Air BP και οι πάροχοι Ground Handling.
Ήδη είναι αυξημένη η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από αεροσκάφη γενικής αεροπορίας και θα σημειώσει πρωτόγνωρη αύξηση κατά την διάρκεια της θερινής σεζόν.

:arrow: https://epirusgate.blogspot.com/2018/06 ... cebook&m=1

Εγώ πάντως από την πλευρά μου έχω μόνο να επιβεβαιώσω πως σχεδόν καθημερινώς από τα μέσα Μαίου και μετά προσγειώνονται μικρά αεροσκάφη τύπου Cessna,Cirrus κλπ, που παραμένουν για διανυκτέρευση και ανεφοδιάζονται και αναχωρούν προς άλλους προορισμούς στην Ελλάδα.
Αυτά για παράδειγμα πέρυσι που δεν είχαμε δυνατότητα παροχής καυσίμων, επέλεγαν την Κέρκυρα ή το Άκτιο.
Απλώς δεν τα αναφέρω καθόλου στο άλλο θέμα της κίνησης του αεροδρομίου Ιωαννίνων καθώς δεν είναι και κάτι το αξιόλογο προς ενημέρωση.

Με εκτίμηση.
 
Η Sky Express στα Ιωάννινα από 1η Νοεμβρίου.

Η κίνηση της Sky Express ήταν η αναμενόμενη καθώς η Aegean συρρίκνωσε τα δρομολόγια της προς τα Ιωάννινα με μια πτήση κάθε μέρα εκτός Τετάρτης και Πέμπτης όπου έχει δύο, επομένως το κενό που άφησε ήταν μεγάλο.
Η τιμές σύμφωνα με το άρθρο είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις Aegean που σημαίνει πως το μονοπώλιο που επικρατούσε εδώ και χρόνια στα Ιωάννινα έσπασε.

:arrow: https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... iles-times

Οι πτήσεις:

GQ330: 11:00 - 12:05 κάθε 1,2,3,4,5,6 ATR42-500
GQ331: 12:35 - 13:40 κάθε 1,2,3,4,5,6 ATR42-500

GQ330: 16:00 - 17:05 κάθε 7 ATR42-500
GQ331: 17:35 - 18:40 κάθε 7 ATR42-500

ΥΓ.
Επίσης για την ιστορία και μόνο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η Astra για τα δρομολόγια της Αθήνας όπως είχα ξανά γράψει αλλά τελικά μας ήρθε η Sky Express.


Καλή αρχή στις νέες πτήσεις.

Με εκτίμηση.
 
Προετοιμάζεται η νέα αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντύσσελντορφ. Σύμφωνα με το άρθρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ στις 22 Ιουλίου στην οποία συμμετείχαν, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας TUS Airways, η διοίκηση του αεροδρομίου του Ντύσσελντορφ, ο Δήμαρχος του Ντύσσελντορφ και ο Δήμαρχος του Schwerte που έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον αντιδήμαρχο τουρισμού κύριο Γκόλα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Schwerte.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε τον Σεπτέμβριο όπου και θα βγούνε προς πώληση τα εισητηρία.

https://www.epiruspost.gr/reportaz/auto ... diselntorf

ΥΓ. Τώρα περιμένουμε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια για Τελ Αβίβ, Όσλο, Ελσίνκι και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης το νέο κτίριο αναχωρησεων του αεροσταθμού βρίκεται στις τελευταίες του εργασίες και έχει γίνει πραγματικά ένα κουκλί πάρα την συρρίκνωση που υπέστει στις τροποποιημένες μελέτες
Αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στις αρχές Αυγούστου. Ακολούθως θα κατεδαφιστεί το κεντρικό κτίριο.
Μέσα στις μέρες θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Με εκτίμηση.
 
Καλησπέρα! Αν και παρακολουθω καιρό το forum αποφάσισα έστω και αργά να γινω μέλος. Για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων τώρα, προσωπικά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο ο συντοπίτης μου Αρης. Κι αυτό γιατί θυμάμαι εξαγγελίες για Ρώμη, Τελ Αβίβ, Φρανκφούρτη κλπ. Ας κρατάμε μικρό καλάθι. Και κάτι άλλο: Στην ιστοσελίδα της APOLLO έχει τα προγράμματα για την επόμενη σαιζόν. Ζαγόρια δεν υπάρχουν και για Σύβοτα οι πτήσεις είναι όλες μέσω Ακτίου ενώ πριν κάμποσες μέρες τις είχε μέσω Ιωαννίνων! Ξέρει κανείς να μου απαντήσει τι ακριβώς συμβαίνει;
Όσον αφορά την Aegean το έχει παρακάνει με τις καθυστερήσεις!
Αυτά και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Η Small Planet Airlines φεύγει όπως όλα δείχνουν από το δρομολόγιο της Κοπεγχάγης και στην θέση του μπαίνει ένας νέος αερομεταφορέας.

Η Atlantic Airways ο εθνικός αερομεταφορέας των Νήσων Φαρόε, αναλαμβάνει το δρομολόγιο Κοπεγχάγη-Ιωάννινα-Κοπεγχάγη για το καλοκαίρι του 2019.

Η πτήσεις δεν θα γίνονται κάθε Δευτέρα αλλά θα εκτελούνται κάθε Παρασκευή αρχής γενομένης από 17 Μαίου 2019.

Η ώρες επίσης αλλάζουν και δεν θα γίνονται κάθε μεσημέρι η αναχωρηση και κάθε απόγευμα η άφιξη.

Έτσι έχουμε:

CPH - IOA: 18:30 - 22:15

IOA - CPH: 23:15 - 01:00

Αριθμοί πτήσεων και ο τύπος αεροσκάφους που θα εκτελεί το δρομολόγιο δεν βγήκαν ακόμα, αλλά δεν έχουμε και πολλές επιλογές μιας και έχει μόνο 3 αεροσκάφη ( 2 A319 και 1 A320).
Αναμένουμε και τις αλλαγές στο σκέλος της Στοκχόλμης που κάτι μου λέει ότι θα αναλάβει η SAS και την ανακοίνωση των νέων δρομολογίων που περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία μπορώ να πω.

ΥΓ. Νομίζω κάλυψα και τον chrisd, που είχε την ίδια απορία με εμένα όταν είχαν εξαφανιστεί για λίγες μέρες τα δρομολόγια από Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη.

Με εκτίμηση.
 
Μακάρι! Τώρα που ξαναμπήκα είδα και τα Ζαγόρια σαν προορισμό για την επόμενη σεζόν, αλλά όλες οι πτήσεις του πακέτου (όπως και για τα Σύβοτα) είναι μέσω Ακτίου, εκτός κι αν δεν έχουν οριστικοποιήσει τη συμφωνία με την όποια εταιρεία πετάξει προς Ιωάννινα.
Είδωμεν!
Πάντως από ιδιωτικά jet γίνεται χαμός φέτος και με αφίξεις εκτός Ελλάδας (κι όχι μόνο για parking)
 
Φωτογραφίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό της Νέας πτέρυγας αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση ούτε οι εσωτερικοί χώροι, ούτε η εξωτερικοί χώροι, όπως ήδη ξέραμε όλοι με τις προηγούμενες μελέτες, αλλά και αυτό έτσι όπως έγινε είναι ένα τουλάχιστον όμορφο κτίριο που θα ταξιδέψει πολλούς για τα επόμενα λίγα χρόνια, έως ότου ξανά χρειαστούν εργασίες επέκτασης.

Περιμένω να ακούσω και άλλες κριτικές για το κτίριο, διότι μόνο η δική μου δεν μετράει.


https://epirusgate.blogspot.com/2018/08 ... cebook&m=1

ΥΓ. chrisd, για να ανέβηκαν τα εισητηρία το μόνο σίγουρο είναι πως υπογράφτηκε η οποία σύμβαση με την αεροπορική.

Με εκτίμηση.
 
Στα Γιάννενα έχετε πολλά ιδιωτικά τζετ που φεύγουν από την Κεφαλλονιά λόγω έλλειψης θέσεων στάθμευσης ;)
 
Top