LGAL/AXD Alexandroupolis "Dimokritos"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν απαγορεύεται η παραμονή πάνω από δύο ώρες, απλά είναι απαραίτητη η επικοινωνία πριν με τους υπεύθυνους του Αερολιμένα και η λήψη σχετικής άδειας (αυτό είναι απαραίτητο σε όλα τα αεροδρόμια της Φραπορτ, αλλά λίγο πολύ και σε όλα τα άλλα) . Η μακρά παραμονή απαγορεύεται.
Το σχετικό ΝΟΤΑΜ:
(A1641/18 NOTAMN
Q) LGGG/QFAAP/IV/NBO/A /000/999/3756N02356E005
A)LGAV
B)1806141800
C)1808200600
E)DUE TO OPERATIONAL REASONS THE FOLLOWING PROCEDURES ARE IN FORCE:
1.FOR AEROPLANES WITH MTOW MORE THAN 5700 KG, PRIOR PERMISSION IS
REQUIRED (PPR)
.
FOR: GENERAL AVIATION, BUSINESS AVIATION, AIR TAXI FLIGHTS
AND ALL TECHNICAL STOP FLIGHTS, WITH INTENTION TO STAY ON THE GROUND
FOR MORE THAN TWO HOURS AND/OR STAY ON GROUND BETWEEN 1800 AND 0600
UTC,FOR OBTAINING PERMISSION PLEASE CONTACT ASOC AT FOLLOWING
EMAIL ADDRESS: ASOC(AT)AIA.GR AT LEAST 24 HRS BEFORE THE INTENDED
ARRIVAL.
2.LONG STAY OF AIRCRAFT IS NOT PERMITTED.)

Άρα το πιθανότερο να είναι καθαρά θέμα των σχεδόν μηδενικών χρεώσεων που έχουν ακόμη τα Αεροδρόμια υπό την διαχείριση ΥΠΑ.
 
Για τα καύσιμα ξέρω ότι πρέπει να γίνει «προπαραγγελία» από την αεροπορική τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη γιατί τα καύσιμα έρχονται από την Θεσσαλονίκη με τα απλά τα βυτία και απλά τα μεταφορτώσουν στα βυτία του αεροδρομίου! Τώρα σίγουρα το βυτίο το απλό δεν θα κάνει τόσο δρομολόγιο για 5-6 τόνους, σίγουρα γεμάτο θα έρχεται! Γιατί το λέγανε ότι μέσα στο ‘19 θα φτιάξουν τον καινούριο Πύργο ελέγχου που ως τώρα λειτουργεί ως περιστερώνας και ότι θα φτιάξουν και πάρκο καυσίμων!
 
Βλέπω πως τα δρομολόγια προς Λάρνακα ενώ ήταν να ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου, τώρα θα τελειώσουν στις 24 Ιουλίου. Επίσης είχανε ξανά διακοπεί τα δρομολόγια τον Μάιο που μας πέρασε και ξανά άρχισαν στις 3 Ιουνίου.

Επομένως μάλλον για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πως η Αλεξανδρούπολη δεν μπορεί να κρατήσει τακτικές επιβατικές πτήσεις, προφανώς για λόγω έλλειψης οργάνωσης και συννενόησης των τοπικών φορέων μεταξύ τους. Όπως και κατά το παρελθόν ανάλογες προσπάθειες στην Αλεξανδρούπολη δεν προχώρησαν. Οι μόνες πτήσεις που συνεχίζουν είναι οι πτήσεις από το Παρίσι που πραγματοποιούνται κάποιες μέρες του Αυγούστου εδώ και κάποια χρόνια και αφορούν μάλλον μεμονωμένα γκρούπ τουριστών που θέλουν να επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη.

Με εκτίμηση.
 
Όταν παιδία οι τοπικοί φορείς τα ξίνουνε πανηγυρικά με διάφορους τρόπους ο κάθε ένας και χρησιμοποιώντας την μαμά AEGEAN που τους παρέχει δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους, λογικό είναι!! Εδώ την sky express δεν την βοηθήσαμε καθόλου, μόνη της έβαλε τα δρομολόγια μόνη της πήρε πελατολόγιο μόνη της τα πάντα, δίχως να έχει πειράξει το ποσοστό πληρότητας της Αιγαίου!! Αλλά όταν όλα αυτά τα άτομα κοιτάζουν την πάρτυ τους μόνο και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά μόνο από εκεί που θα ταίζονται έτσι είναι!!!

Υγ. Προχθές ήρθε ένα κρουαζιερόπλοιο από την Κύπρο με 400 άτομα!! Τι κάνανε οι τοπικοί φορείς; Απλά ποστάρανε στα ΜΜΕ για την άφιξη τους!! Τελικά οι Κύπριοι με το που ήρθαν μπήκαν στα λεωφορεία και πήγαν στην Κωνσταντινούπολη και γύρισαν χθες λίγο πριν την αναχώρηση τους!! Πολύ καλή οργάνωση!!
 
Όπως είπα παραπάνω με την έλλειψη συννενόησης, οργάνωσης, συνεργασίας και οράματος για τον τόπο από τους αρμόδιους φορείς να το γνωρίζετε ότι με όλες αυτές τις ελλείψεις η Αλεξανδρούπολη και τουρισμός της που τόσο θέλετε για να τονώσετε την τοπική οικονομία θα μείνουν στην εποχή του "μεσαίωνα". Πιστεύω πως η Tus Airways και όσοι διεθνείς αερομεταφορείς είχαν επιλέξει το αεροδρόμιο σας για πτήσεις είτε τακτικές, είτε τσάρτερ κατά παρελθόν και εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια λόγω των παραπάνω ελλείψεων, έφυγαν με το κεφάλι ψηλά.
Τώρα κάτι μεμονωμένα γκρούπ που έρχονται από το Παρίσι δεν πιστεύω να οφελουν τόσο την τοπική οικονομία.

ΥΓ. Δεν λέω και οι τοπικοί φορείς εδώ στα Ιωάννινα έτσι ήταν πρίν κάποια χρόνια με όλες τις ελλείψεις που έγραψα παραπάνω και ο τόπος μου δεν έκανε άλμα προς το μέλλον και έμενε πίσω. Τα μυαλά όμως άλλαξαν στον τόπο μου και τώρα υπάρχει συννενόηση, διάθεση συνεργασίας όλων των φορέων, υπάρχει οργάνωση και όραμα για το μέλλον και για αυτό πάμε μπροστά.
Για αυτό καιρός είναι αν βέβαια θέλετε να προχωρήσετε στο μέλλον να αλλάξετε τα μυαλά που είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου σας.

Με εκτίμηση.
 
Είπαμε και εμείς να κάνουμε πτήσεις από Παρίσι και η μία καθηλώθηκε για άγνωστους λόγους χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο και έφυγε σήμερα στις 12:00 αντί για χθες το βράδυ στις 20:00!! Τι μπορεί να έγινε άραγε; Το αεροσκάφος έχει νηολόγιο F-GZTA!
 
ελα μωρε πως κανεις ετσι.....περνουσαν καλα οι γαλλοι στο εγνατια και ειπαν να παρατεινουν μερικες ωρες τις διακοπουλες τους :twisted:
 
ελα μωρε πως κάνεις έτσι....Στο LGRP έκατσε 8 μέρες το F-GZTS...
 
Sx-neo καθοδόν!!! Πρώτη φορά και για την Ρόδο όπου ήταν ο προηγούμενος προορισμός
 
Μόλις αναχώρησε airbus a320 κουραμπιές από το αεροδρόμιο με προορισμό τη Σάμο και ερχόμενο από Σόφια και πιο πριν την Ρίγα! Στο fr24 το βγάζει αεροσκάφος της smartlynx!! Τι παίζει; Γιατί πριν από 3 μέρες ήρθε και Learjet από Ελσίνκι! Γνωρίζει κανείς;
 
Top