Αεροδρόμια από δορυφόρο

Δεν έχω λόγο να πω ψέματα.
Ίσως επειδή δεν μπαίνω από ελληνικό isp τα βλέπω (ακόμα)
 
Από μη-ελληνικό ISP, κανένα δε φαίνεται (Γερμανία). Ίσως είχες μπει πρόσφατα όταν φαίνονταν ακόμα τα αεροδρόμια και ο browser σου έχει αποθηκεύσει στην cache τις "παλιές" εικόνες.
 
Ποιος είναι όμως ο λόγος που δεν φαίνονται τα αεροδρόμια, στρατόπεδα κλπ, μπορούμε να ξέρουμε;
 
jj_lgkr":33fe993b said:
Από μη-ελληνικό ISP, κανένα δε φαίνεται (Γερμανία). Ίσως είχες μπει πρόσφατα όταν φαίνονταν ακόμα τα αεροδρόμια και ο browser σου έχει αποθηκεύσει στην cache τις "παλιές" εικόνες.

Εγώ σήμερα που μπήκα από γερμανικό ISP στο Google Maps φαίνονταν μια χαρά και με λεπτομέρειες διαδρόμων, τροχοδρόμων κλπ. τόσο τα στρατιωτικά, όσο και τα πολιτικά. Στο Google Earth δεν κοίταξα.

Τον browser τον καθαρίζω μετά από κάθε session.
 
Λοιπόν, όπως είχα γράψει, στο Gooogle Maps φαίνονται λεπτομέρειες διαδρόμων, τροχοδρόμων κλπ. Στο Google Earth από την άλλη έχει pixels και δε φαίνονται λεπτομέρειες. Αυτό μόνο στα αεροδρόμια που είναι στρατιωτικά ή μεικτά. Σε αμιγώς πολιτικά φαίνονται κανονικά οι λεπτομέρειες, αναλόγως βέβαια και από πότε έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες (AXD, SMI π.χ. έχουν φωτογραφηθεί τελευταία φορά το 2013 από το δορυφόρο, αλλά διακρίνονται κανονικά τα κτίρια και οι διάδρομοι). Από όλα αυτά εξαιρείται το αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο είναι αμιγώς πολιτικό.
Η όλη έμπνευση παραπέμπει πάντως σε κράτος της Άπω Ανατολής με κρυφά αεροδρόμια, κρυφούς σταθμούς μετρό, τεράστια στάδια και λοιπά καθημερινά πράγματα, όπως στον υπόλοιπο φυσιολογικό κόσμο. :twisted:
 
Καλησπέρα.
Μόλις διάβασα το θέμα και μπήκα να δω αν ισχύει από το κινητό. Δυστυχώς όλα τα αεροδρόμια μέχρι πχ και των Ιωαννίνων είναι θολά και πιξελιασμενα. Πριν 2 εβδομάδες περίπου που έψαχνα κάτι ήταν όλα κανονικα.
 
παίξτε λίγο με το ιστορικό φωτογραφιών στο Google Earth Pro και το πρόβλημα λύνεται. Δεν τους έκοψε να τα pixerlάρουν όλα χαχαχα ! Google Earth Pro > Προβολή . Ιστορικές εικόνες.
Άντε χαφιέδες του Internet τώρα δώστε με στεγνά !
 
Σήμερα που χάζευα να δω που ήταν το παλιό αεροδρόμιο στο Πόρτο Χέλι, είδα ότι έχουν θαμπώσει και τα μη ενεργά (βλεπε Πορτο Χέλο, ιταλικό αεροδρόμιο Καλάθου κοκ).
 
bing maps μια χαρά φαινονται όλα
 
Yandex Maps

Τώρα που το Google Maps - Google Earth μας τα χάλασε και έχει θαμπώσει τις δορυφορικές φωτογραφίες ακόμα και πάνω από την ΕΒΓΑ και την ΦΑΓΕ :rant: , υπάρχει η εναλλακτική λύση Яндекс από τους Ορθόδοξους Αδελφούς μας: http://maps.yandex.ru ή https://yandex.ru/maps/.

Όταν ανοίξετε την σελίδα είναι σε χάρτη, όμως αν επιλέξετε Спутник (Σπούτνικ) γυρίζει σε δορυφορική φωτογραφία, η οποία σε μερικά μέρη είναι πολύ καλή, π.χ. Ναύσταθμος Σαλαμίνας, Αεροδρόμιο Ελευσίνας.
 
Top