Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Το νούμερο 49 τον δείχνει εκτός και αν κοιτάω λάθος πίνακα. Τι να πω....
 
Στους οριστικούς πίνακες της Ρόδου τον δείχνει 3ο. Αν δεις τον πίνακα προσεκτικά ο 1ος διοριστέος έχει πάει Αθήνα. Ο 2ος στη κατάταξη που είχε διοριστεί στη Ρόδο είχε το κώλυμα διορισμού. Άρα ορθώς κάλεσαν αυτόν. Μάλλον πάλι βλέπεις λάθος πίνακα.
 
Καλησπέρα παιδιά αν δείτε στον ασεπ βγήκαν καινούργιες θέσεις που θα αναπληρωσουν οι επιλαχοντες για νησιά και Αθήνα . Προφανώς πιεστηκαν από fraport για προσληψεις καθώς ένας νέος διαγωνισμος θα τους επερνε πάλι 2,5 Χρόνια.
 
Υπάρχουν και αεροδρόμια που δεν ανήκουν στη φραπορτ φιλε μου. Και θα πάρουν κι αυτά κόσμο... Και λειτουργούν και αυτά.
 
Μακάρι , με νέο διαγωνισμό ή από τους επιλαχόντες ? για ποια αεροδρόμια λες πιο συγκεκριμένα ? ;)
 
Καλησπέρα παιδιά, καλή χρονιά σε όλους. Τελικά μάθαμε ποιά μεταπτυχιακά είναι συναφή και ποια όχι? Γιατί σε άλλους έχουν δώσει τους 2 βαθμούς και σε άλλους όχι.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 

Αίτημα για διορισμό 273 υπαλλήλων στην ΥΠΑ, εκ των οποίων 30 στον κλάδο AFISO



Οι ελλείψεις προσωπικού στην ΥΠΑ είναι εμφανείς, κυρίως σε περιφερειακά αεροδρόμια. Το καλοκαίρι «έκλεισαν» για κάποιες ώρες περιφερειακά αεροδρόμια, όπως της Ικαρίας και της Κοζάνης, λόγω ασθένειας προσωπικού.

Όπως απαντά η ΥΠΑ σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει προταθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών, ο διορισμός διακοσίων εβδομήντα τριών (273) υπαλλήλων διαφόρων κλάδων, μεταξύ των οποίων και τριάντα (30) υπαλλήλων του κλάδου Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO), οι οποίοι θα στελεχώσουν τα περιφερειακά αεροδρόμια της Αστυπάλαιας, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστοριάς, Λέρου, Κυθήρων, κλπ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του ΚΚΕ, επανειλημμένα, με επιστολές του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει επισημάνει ότι στους αερολιμένες Καστελόριζου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Κυθήρων και Σύρου δεν υπηρετεί κανείς εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS και η λειτουργία τους καλύπτεται από συνεχείς μετακινήσεις – αποσπάσεις.

Στους αερολιμένες Μήλου, Νάξου, Ικαρίας, Κοζάνης, Κάσου και Καστοριάς υπηρετεί μόνο ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS.

Η λειτουργία των τμημάτων των υπολοίπων αερολιμένων (εκτός AFIS) καθίσταται και αυτή προβληματική, λόγω της υποστελέχωσής τους (Μύκονος, Σαντορίνη, Σκύρος, Σκιάθος από 1 άτομο).

Τέλος, σε πολλά τμήματα αεροδρομίων το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις βάρδιες και οι βάρδιες στη ΣΑΔ καλύπτονται με τον ελάχιστο αριθμό ατόμων.
https://www.metaforespress.gr/aeroporika/αίτημα-για-διορισμό-273-υπαλλήλων-στην-υ/


Φαντάζομαι ότι από τις 273 θεσεις που θα ανοίξουν στην ΥΠΑ, αρκετές δεκάδες θα είναι για ΕΕΚ. Θα το δούμε στην προκήρυξη.
 
Και τελικά οι προσλήψεις ΕΕΚ μεσω νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ θα είναι 92, όπως ρητά αναφέρεται εδώ .
 
Γνωρίζουμε ποτέ ανοίγει η προκήρυξη για να κάνουμε αίτηση ?
 
Top