Airspace Traffic monitoring

Εγώ από το εκεί που μένω εγώ στα Ιωάννινα τα πιο μακρινά αεροπλάνα που έχω δει και τα επιβεβαίωσα στο FR24 είναι στο Durres( Δυρράχιο) στην Αλβανία αυτά από την πλευρά του Βορρά, μέχρι το Μεσολόγγι από πλευράς Νότου, μέχρι την Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία από πλευράς Ανατολής και από Δυτικά δεν έχω τέλεια ορατότητα αλλά από ένα χωριό Δυτικά των Ιωαννίνων βλέπω τις απογειώσεις της Κέρκυρας το καλοκαίρι όταν βρίσκονται από τα 8.000 πόδια και άνω για προορισμούς όπως την Θεσσαλονίκη και Ανατολικές Χώρες.
Επομένως αν τα βάλουμε σε χιλιομετρικές θέσεις σίγουρα η μεγαλύτερη απόσταση είναι το Δυρράχιο της Αλβανίας 220 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή και η πιο κοντινή απόσταση αυτή της Κέρκυρας όπου απέχει 70 χιλιόμετρα από το χωριό που είπα ότι βρίσκεται Δυτικά των Ιωαννίνων.

ΥΓ. Όλα αυτά με τέλειες καιρικές συνθήκες.

Με εκτίμηση.
 
Aπο Ελ.Βενιζελος κοιτωντας ανατολικα νωρις το πρωι σε διαυγεστατη μερα εχω δει 380 πανω απο τα τουρκικα παραλια. Φαινοταν απο το contrail οτι ειναι κατι κτηνωδες, και το επιβεβαιωσα απο το FR24 (κλασσικα). Χοντρικα 300χλμ μακρια μου.
 
Από Αγιά Λάρισας όταν περνούν προς δυτικά Τουρκικά Α333 τα παρατηρώ μέχρι σχεδόν λίγο έξω από την Ηγουμενίτσα όταν έχει καλό καιρό και είναι λίγο μετά τη δύση του ήλιου.
 
Καλησπέρα,
ξέρουμε τι κάνει αυτό το αεροπλάνο; Από τον σχηματισμό, το χαμηλό ύψος και με την καλοκαιρία, θα έλεγα λογικά αεροφωτογραφίες...
 

Attachments

  • ee.JPG
    ee.JPG
    311,9 KB · Προβολές: 5.135
Που πάει αυτό το Ατάρι της Sky Express?
 

Attachments

  • σσσ.JPG
    σσσ.JPG
    365,4 KB · Προβολές: 4.872
Σόφια για συντήρηση μάλλον.
 
Αυτήν την ώρα η πτήση MT1179 από Ηράκλειο προς Λονδίνο Gatwick έχει προφανώς emergency, καθώς λίγα λεπτά μετά την απογείωση στις 22:20 κατέβασε ύψος και κινήθηκε προς το αεροδρόμιο του Ακτίου στα 10.000 ποδών και έπειτα από πολλά holding προφανώς για να αδειάσει καύσιμα και ενώ φαινόταν ότι θα προσγειωθεί στο Άκτιο, εγκατέλειψε και πηγαίνει προς την Αθήνα.

Ξέρουμε τι γίνεται;

Με εκτίμηση
 
Δήλωσε Mayday λόγω ένδειξης για αποσυμπίεση. Το Άκτιο είχε κλείσει και ενώ αρχικά έδωσε το ΟΚ για ενεργοποίηση, τελικά μάλλον δεν θα κατάφερναν να εξυπηρετήσουν τους 235 επιβάτες κι έτσι πήγε Βενιζέλο... Κάποια στιγμή μάλιστα έπιασε και 5500ft/min κατερχόμενος...
 
Αν είσαστε στην Αθηνα ετοιμαστείτε! Overfly-spotters ανεβάστε καμια φωτό αργότερα!
Χρονια πολλά σε όλους και όλες με υγεία! :mrgreen: :D :party:
 

Attachments

  • Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    167,3 KB · Προβολές: 4.269
Παιδιά μια ερώτηση, τι ακριβώς είναι αυτό εδώ, το είχα δει και πέρσι ίδια εποχή σε φωτογραφία στο instagram αλλά νόμιζα ότι ήταν troll-photoshop ή κάτι τέτοιο, πώς και το εμφανίζει το fr24?
 
Top