Istanbul International Airport (IST/LTFM)

Re: Και τρίτο αεροδρόμιο στην IST ?

Μιας και αναφερόμαστε στο νεο αεροδόρμιο, άκρως εντυπωσιακό οτι η Turkish θα μεταφερθεί από το Ατατουρκ στο νέο αεροδρόμιο μέσα σε 18 ώρες, χρησιμοποιώντας 60 φορτήγά.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkis ... urs-127984

Επίσης φαίνεται (αν όντως τα εγκαίνια γίνουν 29 Οκτωβρίου) ότι για τουλάχιστον 1 με 1,5 χρόνο δεν θα υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με μετρό, λόγω καθυστηρήσεων στην κατασκευή της γραμμής Μ11 και των αναγαίων δοκιμων.
 
Re: Και τρίτο αεροδρόμιο στην IST ?

Πριν 13 ώρες εγκαινιάσθηκε το νέο αεροδρόμιο της Ιστανμπούλ.

https://www.youtube.com/watch?v=trDyK8UGGTA

λόγω εκλογών, άνοιξε τις πύλες του αν και έχει τελειώσει κατά 90% για 3 χρόνια κατασκευής έχει κοστίσει 13 δισ$

https://www.youtube.com/watch?v=Rydy8Eun1JA
 
Re: Και τρίτο αεροδρόμιο στην IST ?

προεκλογικοι τσαρλατανισμοι του Σουλτανου. "Εγκαίνια" χωρις να εχει ολοκληροθει η κτηριακη υποδομη, μονο και μονο επειδη την ισια ωρα γινοταν μεγαλη συγκεντρωση της αντιπολιτευσης στην Σμυρνη. Φυσικα η T/V μετεδωσε την εξ ουρανου καθοδο του Ερντο, αντι της συγκεντρωσεως της αντιπολιτευσης.
 
Re: Και τρίτο αεροδρόμιο στην IST ?

Δεν έκανε εγκαίνια, απλώς προσγειώθηκε το αεροπλάνο του εκεί.

Τα εγκαίνια και λειτουργία θα γίνουν στις 29 Οκτωβρίου με την turkish να διακόπτει όλες τις πτήσεις για 18 ώρες παγκοσμιως.

Βέβαια αφού πλέον εκλέχθηκε πολύ πιθανόν όλα να πάνε αργότερα.....
 
Re: Και τρίτο αεροδρόμιο στην IST ?

Υποτίθεται ότι το νέο αεροδρόμιο θα ανοίξει τον Οκτώβριο.
Από την άλλη πολλοί το θεωρούν απιθανο.

Υπάρχει πιθανότατα να λειτουργούν ταυτόχρονα για ένα διάστημα και το καινούργιο και το Ατατούρκ; Αν θέλεις να ταξιδέψεις transit τι γίνεται;
 
Re: Τρίτο αεροδρόμιο στην IST

Καθυστερεί η έναρξη των πτήσεων προς το νέο αεροδρόμιο της Κων/πολης, αφού φαίνεται πως δε θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί επιβάτες και αεροπλάνα την ημέρα των εγκαινίων του, στις 29/10/2018.

Νέα ημερομηνία έναρξης πτήσεων: 30-31/12/2018

http://www.kokpit.aero/dhmi-yeni-havalimani-tasinma
 
Re: Τρίτο αεροδρόμιο στην IST

Άνοιξε ΣΗΜΕΡΑ το IGA αλλά πτήσεις μόνον από/προς
Baku
Ercan
Ankara
Antalya (τόσοι τουρίστες που φτάνουν στο ΙST, τι κάνουν; Ταλαιπώρια)
Izmir

30-40 νεκροί εργάτες το τίμημα της κατασκευής
:evil:
https://airwaysmag.com/airports/photos- ... s-planned/
 
Re: Τρίτο αεροδρόμιο στην IST

Οσοι τουριστες επιλεξουν τα πανε στο Μπακου, στην Αγκυρα , στην Ανταγια, κλπ κλπ, θα ειναι εις γνωση τους οτι θα χρειαστει να αλλαξουν αεροδρομιο. Tα αεροδρομια αυτα εχουν απο καμια 10αρια ημερησιες πτησεις απο και προς την Πολη IST & SAW.... οποτε θα υποθεσω οτι μονο κανα δυο πτησεις θα φευγουν απο το IGA. Για αυτους που "αρεσκονται" στην περιπετεια σιγουρα θα εχει μπει λεοφορειο (αν δεν υπαρχει ηδη γραμμη μετρο) που θα συνδεει τα δυο αεροδρομια. Ετσι οπως γινεται στο Λονδινο, στο Παρισι, στην Μοσχα, στο Τοκυο, στο Σαο Παολο, κλπ κλπ
-----------------------------------------
Ειμαι περιεργος να δω πως θα αντιμετωπισουν στο νεο αεροδρομιο το συνωστισμο που παρατηρηται στο σεκιουριτυ για αυτους που ταξιδευουν τρανζιτ και στις ωρες 4 και μιση το πρωι με 7 που πλακωνουν μαζεμενες ολες οι πτησεις απο Ασια. Η επικρατουσα κατασταση ειναι απαραδεκτη, και το καλοκαιρι πολλακις εχεις αναμονη εως και 45 λεπτα.
Πιθανολογω οτι αυτο θα το εχουν λαβει υποψιν τους και ειτε θα υπαρχουν πολλαπλα σημεια ελεγχου, οποτε να αποφευγεται ο συνωστισμος, ειτε τα εχουν εγκαταστησει τιποτα νεας τεχνολογιας μηχανηματα (λεω τωρα) ωστε να περνανε οι χειραποσκευες, χωρις να χρειαζεται να βγουν εξω οι ηλεκρονικες συσκευες.
 
Re: Τρίτο αεροδρόμιο στην IST

Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το νέο; Στο flightradar οι περισσότερες γίνονται diverted στο Ατατούρκ.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για μενα είναι η σύνδεση του με την Πόλη, αφού για τα επόμενα 3 4 χρόνια δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί το μέτρο.
 
Top