άλλα 60 ελικόπτερα για την Αεροπορία Στρατού

convair

Business-Class-Member
Εγγραφή
22/08/2006
Μηνύματα
354
Likes
162
Περιοχή
Athens
Website
www.707.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Να και ένα ενδιαφέρον νέο: η ΑΣ θα παραλάβει τελικά Bell OH-58D Kiowa από τον αμερικανικό στρατό και μάλιστα μέσα στο 2019!
Βαρέθηκα πια τα Apache... :?

όλο το άρθρο εδώ:

http://www.onalert.gr/stories/kiowa-war ... tera/73311
 
Να μην ξεχασουμε , ομως , οτι εκτος απο μεταχειρισμενα , ειναι και ...''αποδιωγμενα'' απο τις Αμερικανικες δυναμεις . :(
Επισεις ισως υπαρξει μελλοντικο θεμα , με τα ανταλλακτικα τους , μια και η κατασκευαστρια εταιρια , ΔΕΝ εχει δηλωσει , ( μεχρι στιγμης ) οτι θα συνεχισει την τεχνικη υποστηριξη τους στο μελλον . :shock:
 
Αποδιωγμένα δεν θα το έλεγα, γερασμένα ναι. Εξάλλου πρόκειται για ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ελικόπτερο στον αμερικανικό στρατό που κάποια υποστήριξη θα προβλέπεται μετά την μεταφορά τους στον ελληνικό Στρατό.

Σίγουρα θα υπάρχει και βασικό στοκ ανταλλακτικών στο "πακέτο" εκτός των κινητήρων. Στο άρθρο τέλος αναφέρεται ότι από τα 70 Ε/Π τα 10 θα είναι για ανταλλακτικά, εξ 'ου και 60 "πλόιμα".

Εδώ πετάνε ακόμα τα UH-1 και τα ΟΗ-58 είναι κι αυτά ξαδερφάκια...και τα ΑΗ-6, τα MD530 βασίζονται σε σχεδιασμό του 1950-1960.

Πόσες ώρες έχει το κάθε airframe παίζει ρόλο στη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση από τον ΕΣ

Δύσκολο να βρεις καινούρια ελαφρά επιθετικά Ε/Π ...
 
convair":2sxif6q6 said:
Δύσκολο να βρεις καινούρια ελαφρά επιθετικά Ε/Π ...

Και είδικότερα χωρίς λεφτά!

Διαβάζω συχνά μια γενικότερη γκρίνια για τα Kiowa και δεν την καταλαβαίνω ακριβώς... όταν σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια. Τα Kiowa έρχονται να προστεθούν στα Απάτσι (που έχουν μεινει 2:cool: ως ελαφρά επιτεθηκά Ε/Π. Όσο για την ηλικία των Kiowa, α) όσο καλός σύμμαχος και να σαι, κανείς δεν θα σου δώσει καινούργια αεροσκάφη τσάμπα (ουσιαστικά παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ, για 45εκ / 70 μονάδες) β) στην ουσία τα υπόλοιπα ελικόπτερα πέρα από τα AH-64 και τα ΝΗ90, είναι έτσι και αλλιώς πολύ παλιά (Chinook απο το 1980 και τα UH-1H τεχνολογίας Βιετναμ) - τα περισσότερα Kiowa είναι απο το 1995-98.

Η έγκυρη Πτηση έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα και την προστιθέμενη αξία αυτών των Ε/Π. 3 ενδιαφέροντα άρθρα εδω:

https://www.ptisidiastima.com/kiowa-or-not-kiowa/
https://www.ptisidiastima.com/kiowa-fig ... ros-river/
https://www.ptisidiastima.com/kiowa-ope ... st-aegean/
 
Συμφωνώ με τα παραπάνω...μια χαρά είναι τα ΟΗ-58D για την Ελλάδα!

Καλά θα ήταν και τα MH/AH-6J
 
Ο λογος που η λεξη ..''αποδιωγμενα'' αναφερθηκε , απο εμενα , ειναι διοτι διαβασα σε εγκυρες σελιδες , οτι αποφασισαν , να τα καταργησουν , ακομα και απο τις δυναμεις των εφεδρων . :| Εννοειται οτι ... δεν λεφτα ... γερασμενα ... και τα συναφη .
Αυτο ομως που επισεις διαβασα ( και φαινεται ανησυχητικο ) :( γιατι αναφερεται στα συγκεκριμενα ελικοπτερα , ειναι οτι η κατασκευαστρια εταιρια ... ΔΕΝ προτιθεται , να τα καλυψει , με ανταλλακτικα στο μελλον . :oops: !!! Με οτι αυτο συνεπαγεται . !!!
 
Το θέμα (πρόβλημα) υποστήριξης πάντα θα είναι σημαντικό, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις με ημίμετρα συνέχεια (κανιβαλισμοί κλπ) αλλά όπως γράφτηκε είναι πολλά τα λεφτά για αγορά καινούριων Ε/Π ή για σύναψη δυνατών συμβολαίων υποστήριξης.
Η λύση θα ήταν να μην ξοδέψουμε cent για εξοπλισμούς αλλά ούτε αυτό γίνεται... :rolleyes:
 
Από ότι διαβάζω οι Αμερικανοί δώσαν περισσότερα ανταλλακτικά από τα αρχικώς συμφωνημένα, που θα μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών προς κανιβαλισμό...

https://www.thepressroom.gr/ellada/erch ... gan-binteo
 

20220325-ES522+ES523 par SV1XV, on ipernity

Δυο από τα Kiowa Warriors (ΕΣ-522 & ΕΣ-523) από τα 4 που συμμετείχαν στην χθεσινή παρέλαση στην Αθήνα.
 
Top