Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Το upgrade challenge νομίζω ξεκινούσε από 75 ευρώ στα κοντινά και 85 ευρώ στα μακρινά. Έχει αναθεωρηθεί και έγινε πιο ακριβό; Πάντως τώρα (τουλάχιστον στο flyertalk) όσοι κάνανε bid το minimum, είχε γίνει δεκτό.

Προσωπικά η μόνη περίπτωση που θα το εξέταζα θα ήταν αν είχα βγάλει π.χ. ένα πολύ φτηνό ναύλο (P golight) που ούτως ή άλλως δεν είναι αναβαθμίσιμος με τα κουπόνια των Gold/Silver.
 
Αν το θυμάμαι σωστά, σε μια κράτηση που είχα για ATH-OTP ήτανε 60 Ευρώ, δηλ. μάλλον εξαρτάται και από το δρομολόγιο. Και εφόσον το παρακολούθησα αλλού, δεν γίνονται δεκτές όλες οι προσφορές.

Και όσον αφορά τα κουπόνια: Και ως gold έχεις μόνο 4, δηλ. εκτός εάν περιορίζεσαι στα 4 segments που χρειάζεσαι για την ανανέωση της κάρτας σου (όπως είναι δημοφιλές στα μέλη εξωτερικού) δεν σε αρκούν. Και εάν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε Ι, καταλήγεις σε waiting list – όπου κι εγώ υποπτεύω ότι θα δώσουν τώρα προτεραιότητα σ' αυτούς που έκαναν έστω και την ελάχιστη προσφορά…
 
Ulrike":18vl4wpe said:
Και εάν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε Ι, καταλήγεις σε waiting list – όπου κι εγώ υποπτεύω ότι θα δώσουν τώρα προτεραιότητα σ' αυτούς που έκαναν έστω και την ελάχιστη προσφορά…

Ακριβώς αυτό, αν περιμένεις να έχεις εισιτήριο εκτος U,P,T (αν δεν κανω λάθος), να υπάρχει business (πχ CDG-HER δεν υπάρχει), να είσαι μπροστά από τους υπόλοιπους gold που περιμένουν το ίδιο και τώρα να περιμένεις και να μην βρεθεί κανείς που να θέλει να δώσει τα 100, δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσεις τα κουπόνια σου - είναι δώρο άδωρο. Και συμφωνώ, με Swiss έχω δει πραγματικά καλύτερες προσφορές και που σου δίνουν τα μίλια της business και όχι της Economy.
 
Βλέπω πως στο θέμα του Challenge Upgrade η Α3 απογεύγει οτιδήποτε έχει να κάνει με μίλια. Επειδή πρόσφατα χρησιμοποιήσα την ανάλογη υπηρεσία της SAS παίρνεις τα μίλια που σου αναλογούν στην νέα κατηγορία ναύλου (SAS Plus) ενώ μπορείς να κάνεις και bid με χρήση Europoints. Δεν σου δίνουν όμως το δικαίωμα για έξτρα αποσκευή.
 
Όταν είχα κερδίσει την αναβάθμιση στην Α3 είχα επιλογή 2 βαλιτσών (δεν με αφορούσε – λόγω χειραποσκευής) και μου πιστωθήκανε μίλια ανάλογα της Business. Πράγμα που δεν έγινε στην Air Canada rouge που κέρδισα την αναβάθμιση αλλά έχασα τα μίλια ATH-YUL. Δεν μου έδωσε καθόλου μίλια.

Όσο για το minimum bid της Α3 είναι ανάλογο του δρομολογίου. Σε δρομολόγια Ανατολικής Ευρώπης είναι και €25 :?: ενώ για Ευρώπη €75. Το καλό είναι ότι μπορείς να κτυπήσεις ένα σκέλος πτήσης, οπότε αν έρχεσαι από ταξίδι μέσω Ευρώπης, μπορείς να πετύχεις αναβάθμιση και να χρησιμοποιήσεις το lounge (τρως, ξεκουράζεσαι, κάνεις ντους). Θα μου πείτε ότι μπορείς να πληρώσεις πρόσβαση στο lounge που είναι από €35 αλλά αν έχεις και βαλίτσα που η Α3 σε χρεώνει €40 τότε συμφέρει το €75 της αναβάθμισης.

Αλλά μην τα πολύ λέμε αυτά, και αρχίσουν πολλοί και χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αποτέλεσμα να ανεβεί το minimum bid. :D
 
Το μινιμουμ από Παρίσι είναι ΕΥΡ90+10 οι φόροι.

Τώρα για τα άλλα, δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο ντους για 100ΕΥΡ. Με τα ίδια πας σε ξενοδοχείο αν έχεις τόσο χρόνο - άσε που στα περισσότερα αεροδρόμια που πετάει η Α3 δεν έχουν καν ντους στα lounge. Βρίσκω ότι η υπηρεσία αυτή έχει έννοια για άλλο προιόν, η επι πληρωμή αναβάθμιση για business της aegean είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.

AirNamibia":7a2lu9tj said:
Όταν είχα κερδίσει την αναβάθμιση στην Α3 είχα επιλογή 2 βαλιτσών (δεν με αφορούσε – λόγω χειραποσκευής) και μου πιστωθήκανε μίλια ανάλογα της Business.

Πόσα μίλια αναβάθμισης θα κερδίσω;
Τα μίλια που συγκεντρώνετε σε ταξίδια στα οποία κερδίσατε αναβάθμιση θέσης θα βασίζονται στον αρχικό ναύλο. Τα μίλια δεν αλλάζουν λόγω αναβάθμισης θέσης.
 
flesland":3s1n1d3e said:
.... άσε που στα περισσότερα αεροδρόμια που πετάει η Α3 δεν έχουν καν ντους στα lounge. Βρίσκω ότι η υπηρεσία αυτή έχει έννοια για άλλο προιόν......
[/quote]

Τα Lounges που χρησιμοποιεί η Α3 και έχουν showers είναι:
ΑΜΜ – Royal Jordanian Crown
WAW- Lot Business Lounge
BRU – The Loft
GVA – Horizon
EVN – Airport Business
ZRH- Senator E
KWI – Pearl Lounge
LIS – Premium Lounge
LHR – Maple Leaf Terminal 2
LHR – United Terminal 2
LHR – SilverKris Terminal 2
LHR- Plaza Premium Terminal 2
MAD – Puerta de Alcada
MXP –Sala Monteverdi
MUC – Lufthansa Lounge
DME – Austrian Business Lounge
DUS – Senator
PRG – Menziers Aviation Lounge
ARN – SAS Business Lounge
FRA – Senator (Schengen)

Συμφωνώ ότι η Α3 δεν έχει συνεργασίες με ΤΡ στην LIS, με AV στην MAD, με LO στην WAW, με SK στην ARN, με SN στις BRU (αυτές οι εταιρείες δεν πετούν –όλο τον χρόνο- στην ΑΤΗ). Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να επιστρέφεις από μακρινά ταξίδια και να κάνεις αναβάθμιση και χρήση των εγκαταστάσεων της Α3.
Δεν αναφέρομαι προς Ασία και Ανατολή που η Α3 είναι απαράδεχτή, :rant: ούτε γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή του πλανήτη. Μάλλον σνομπάρουν τις ΑΙ, ΟΖ, ΤG, ΝΗ.. λέτε να μην τις ξέρουν σαν εταιρείες ή δεν τους ξέρουν :?: :wall: όσο για την SA θα είναι άγρια ζούγκλα για αυτούς. :(
 
Η SK στο ARN-ATH το κρατάει και χειμώνα..
 
AirNamibia":2vlb8dlu said:
Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να επιστρέφεις από μακρινά ταξίδια και να κάνεις αναβάθμιση και χρήση των εγκαταστάσεων της Α3. :(

AirNamibia δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις. Αν πετάς μια πτήση EWR-MUC-ATH με εισιτήριο Α3, μπορείς να αναβαθμίσεις μόνο το MUC-ATH;

Επίσης με εισιτήριο business της Α3 δεν έχεις πρόσβαση στo Senator lounge του LH group, παρά μόνο αν είσαι gold (που τότε μπαίνεις έτσι και αλλιώς).
 
Top