LGST/JSH Sitia

Μπλακ αουτ , στα συστηματα του αεροδρομιου ( Φωτα , παπις , κλπ ) αναγκαζει , αυτην την στιγμη την πτηση 193 της GQ , να κανει divert για το Ηρακλειο .
 
Η Condor έχει κατεβάσει τα δρομολόγια από Φρανκφούρτη, Ντύσσελντορφ και Μόναχο προς Σητεία.

Ξέρουμε αν είναι κάτι προσωρινό ή ακύρωσε το πρόγραμμα για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο;

Με εκτίμηση.
 
Πολύ δυνατοί άνεμοι επικρατούσαν το απόγευμα στη περιοχή, που έφτασαν τους 28-44 κόμβους, από τις 300 μοίρες (πλάγια του διαδρόμου). Η SEH191 (Αλεξανδρούπολη - Σητεία) με το SX-SIX προσγειώθηκε αρχικά Ηράκλειο, ξανασηκώθηκε αλλά ο άνεμος εξακολουθούσε να είναι απαγορευτικός και επέστρεψαν Αλεξανδρούπολη.
 
Γιατί γύρισαν AXD και δεν πήραν όσους επιβάτες ήταν για JSH με λεωφορείο ;;;
Edit: για να κάνει το AXD-ATH ...
 
ναι, αν και θα μπορούσαν να τους πήγαιναν Ηράκλειο - Σητεία με λεωφορείο, και να γύριζε Αλεξανδρούπολη άδειο να κάνει την πτήση για Αθήνα. Υποθέτω ήλπιζαν σε κάποιο παράθυρο που θα έπεφτε ο αέρας στην Σητεία, να ολοκληρώσουν την πτήση και να κάνουν και τo σητεία - αλεξανδρούπολη, αντί να την ακυρώσουν, αλλά δεν τους βγήκε; Πάντως πριν γυρίσουν για Αλεξανδρούπολη, στο τελευταίο wind report της Σητείας που τους δώσανε, το πλήρωμα είπε στο ATC, "μας κάνατε την καρδιά περιβόλι" :)
 
Πάντως μα αυτό το συμβάν , τη ξεπέρασε την FR με την Τιμισοαρα ...
 
Ακριβώς η ίδια ιστορία όπως αναφέρεται προηγουμένως με την SEH191 σήμερα. Οι άνεμοι ήταν απο 320 μοίρες 26 κόμβοι, ριπές 36, σχεδόν όλο crosswind.

Συνημμένη ηχογράφηση ATC από όλη την την επικοινωνία με το Ηράκλειο. (δεν έχει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά το βάζω μήπως θέλει κάποιος να ακούσει).
 

Attachments

  • 2019-01-15 - SEH191 diverts to HER.mp3
    1 MB · Προβολές: 129
Link Capital

Η Zela Aviation ανακοινώνει τη στρατηγική της συνεργασία με τον δήμο Σητείας​


Η Zela Aviation, μετρώντας 17 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των αερομεταφορών με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Ελλάδα, θέτει μια σημαντική πρόκληση: να καθιερώσει το αεροδρόμιο της Σητείας ως μια "εναλλακτική πύλη στην Κρήτη", ξεκινώντας μια εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Σητείας.
Η Σητεία, γεμάτη παρθένα τοπία και τη μαγευτική παραλία του Βάι που περιβάλλεται από το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κρήτης.
Ένας ιδανικός προορισμός με εντυπωσιακές εναλλαγές βουνού και θάλασσας, με ξεχωριστούς ανθρώπους και μοναδική φιλοξενία, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα τουριστικά θέρετρα του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.
Το αεροδρόμιο της Σητείας, τοποθετημένο στο ανατολικό σημείο της Κρήτης, με το νέο τερματικό σταθμό που κατασκευάστηκε το 2015 και έκταση 7.500 τετραγωνικά μέτρα, είναι ικανό να υποδεχτεί μεγάλο αριθμό αφίξεων καθημερινά. Αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει μήκος διαδρόμου 2.040 μέτρων, η συνολική χωρητικότητα τερματικού σταθμού ανά ώρα ανέρχεται στους 900 επιβάτες, ενώ διαθέτει 3 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών.
Η Zela Aviation θα εκπροσωπήσει υπερήφανα το αεροδρόμιο της Σητείας στο World Travel Market του Λονδίνου το Νοέμβριο του 2022, εκτελώντας το πρώτο από τα πολλά βήματα που θα οδηγήσουν στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Σητείας.
Η συνεργασία αυτή, έχει ως βάση τη στοχευμένη προσέγγιση στην αγορά των Tour Operators αλλά και τις άμεσες επαφές με σημαντικές αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν προγραμματισμένες σειρές charter πτήσεων.

Ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, δηλώνει: "Η έναρξη συνεργασίας του Δήμου Σητείας με τη Zela Aviation σηματοδοτεί την πρόθεσή μας για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, καθιερώνοντας το αεροδρόμιο της Σητείας σαν πύλη εισόδου ολόκληρης της ανατολικής Κρήτης. Με πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Zela Aviation κάνουμε το πρώτο βήμα".

Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, Chairman της Zela Aviation, δηλώνει: "Ο Δήμος Λασιθίου διαθέτει πολλές ανεξερεύνητες ευκαιρίες, συνδυάζοντας γραφικά χωριά και εξωτικές παραλίες, με άκρως ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να αναδείξει τον πλούτο της περιοχής, θέτοντας βασικό σημείο εισόδου το αεροδρόμιο της Σητείας".
 
Για να καταλάβουμε, η Zela είναι αεροπορική εταιρεία, έχει άδεια αερομεταφορέα και δικά της α/φη? θα κάνει προγραμματισμένες πτήσεις ή πτήσεις charter προς/από την Σητεία? Είναι Tour Operator? Τι είναι τελικά και πως θα εκπροσωπήσει υπερήφανα το αεροδρόμιο της Σητείας? Άντε έτσι για να ακουγόμαστε !
 
Top