Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ταξιδευοντας προχθες με LH μεσω Φρανκφουρτης, λογω καθυστερησης τους στην πρωτη πτηση, εχασα την ανταποκριση και μου εκαναν rebooking στην πτηση της Aegean που ηταν η αμεσως επομενη. Υπαρχει αριθμος κρατησης και προφανως εχει συνδυαστει με το miles and bonus ID μου. Η κατηγορια του ναυλου ηταν Υ που ειδα οτι σου δινει 125% σε μιλια. Αυτα θα περαστουν στο λογαριασμο μου ή επειδη την κρατηση την εκανε ουσιαστικα η Lufthansa και οχι εγω θα το προσπερασουμε διακριτικα;

Μπορει να εχει γινει ξανα η ερωτηση σε καποια απο τις απειρες σελιδες της συζητησης οποτε ζηταω προκαταβολικα συγγνωμη
 
joker2013":2fqbsp16 said:
Η κατηγορια του ναυλου ηταν Υ που ειδα οτι σου δινει 125% σε μιλια. Αυτα θα περαστουν στο λογαριασμο μου ή επειδη την κρατηση την εκανε ουσιαστικα η Lufthansa και οχι εγω θα το προσπερασουμε διακριτικα;

Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Το κυριότερο είναι εάν έγινε νέα κράτηση και ακούσια επανέκδοση ή έγινε "forced transfer", που δεν το νομίζω. Στην πρώτη περίπτωση, το PNR παραμένει το ίδιο (A3 και LH Group έχουν ενεργοποιήσει το common PNR στο Amadeus) συνεπώς 99,9999% θα πάρεις τα μίλια της κατηγορίας που πέταξες και όχι της κατηγορίας που πλήρωσες. Έτσι τουλάχιστον είχε τύχει σε εμένα. Εάν όμως έγινε forced transfer τότε παίρνεις τα μίλια της κατηγορίας που πλήρωσες.

Πώς θα το καταλάβεις αυτό; Εάν έγινε επανέκδοση (involuntary reissue), θα έχει αλλάξει ο αριθμός εισιτηρίου σου (o νέος φαίνεται στο boarding pass), απλά πρόσεξε μην ξεγελαστείς από το check digit. Εάν έγινε forced transfer, τότε ο αριθμός δεν θα έχει αλλάξει. Συνήθως το forced transfer γίνεται μεταξύ πτήσεων του ίδιου αερομεταφορέα.
 
Ticket number εχουν διαφορετικο

Danke :cool:
 
Χαιρετώ μετά από καιρό όλη την κοινότητα του airliners και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και πολλές όμορφες αεροπορικές στιγμές!

Έχω μια απορρία σχετικά με την διαδικασία αναβάθμισης στο πρόγραμμα miles and bonus. Έυχομαι να μπορεί να μου την λύσει κάποιος με ανάλογη εμπειρία στα της Α3.
Βρίσκομαι σχετικά κοντά σε αναβάθμιση απο blue σε silver. Αποκτώ την νέα κάρτα μόλις συμπληρώσω εντός 12 μηνών τα 12.000 μίλια (με 2 πτήσεις με ΟΑ3). Μέχρι εδώ όλα καλά. Αν λίγες βδομάδες μετά, φτάσω τα 24.000 μίλια (με 4 πτήσεις με ΟΑ ή Α3), θα λάβω την gold κάρτα, ή θα πρέπει να συμπληρώσω 24.000 μίλια απο την αρχή μόλις αναβαθμιστώ σε silver για να επιτύχω αναβάθμιση σε gold; Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόμουν 24.000 μίλια + 12.000 για την silver βαθμίδα, πράγμα αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί.

Διάβασα στην σελίδα της Aegean την παράγραφο γύρω απο την αναβάθμιση απο silver σε gold που λέει:
"Για να αναβαθμιστείτε από τη Silver στη Gold βαθμίδα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε 24.000 μίλια αναβάθμισης μέσα σε 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 4 πτήσεων με Aegean ή Olympic Air, ή συνολικά 48.000 μίλια αναβάθμισης ανεξάρτητα από τη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρία. ". Θεωρώ την διατύπωση αυτή όμως λίγο διφορούμενη, μιας και θα μπορούσε να σημαίνει και τα 2. Και 24.000 μίλια ενός έτους, αρχιζοντας απο την blue, ή και 24.000 μίλια εντός ενός έτους απο την στιγμή επίτευξης της silver βαθμίδας.

Αναμένω με χαρά τις απαντήσεις σας!

Alkyon
 
Χρειαζονται 24000 νεα μιλια μεσα σε ενα χρονο απο την μερα της αναβαθμισης απο blue σε silver.
 
Αν περάσει χρόνος χωρίς να τα μαζέψεις, τότε μόλις κλείνουν 12 μήνες απο μια πτήση που σου έδωσε μίλια τότε αυτά θα αφαιρούνται απο το σύνολο σου, και θα μένεις με όσα έκανες τις τελευταίες 365 μέρες. Αν υπολείπονται λιγα μίλια τότε έχεις την επιλογή να τα αγοράσεις ωστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός. Παράλληλα, η ημερομηνία προθεσμίας θα αλλάξει στην επόμενη ημερομηνία η οποία σου εδωσε μίλια, ακόμα και αν αυτή είναι 2 μέρες αργότερα. Αν μπεις στον δεύτερο χρόνο χωρίς να καταφέρεις να γίνεις gold αλλά έχεις συγκεντρώσει τα απαραίτητα για να παραμείνεις silver, τότε την αρχική ημερομηνια που έγινες πρωτη φορά silver θα ανανεωθούν τα κουπόνια σου αλλα ΟΧΙ οταν συμπληρωσεις τα απαιτουμενα. Γενικά το σύστημα κρατάει σαν ημερομηνίες την αρχική ημερομηνια αλλαγής βαθμίδας, και την ημερομηνία κάθε πτήσης που σου έδωσε μίλια. Αυτά τα γράφω με την εμπερία μονίμου πλέον silver εδω και 6 χρόνια. Πχ τωρα μου υπολείπονται καπου 3.000 για αναβαθμιση σε gold ως τις 20/1. Περσυ στις 20/1 πήγα ATH-BRU και στις 22 επεστρεψα, που σημαινει πως στις 21/1 θα χρειαζομαι πλεον 4.100 μιλια, και στις 22/1 καπου 5.000 αφου ηδη θα εχει περασει ενας χρονος απο τις πτησεις του Βελγιου οποτε πλεον αυτες δεν θα μετρανε πια στο συνολο. Και ετσι θα παει με ενα συνεχές +/- μέχρι τον Σεπτεμβριο που θα ανανεωθει η καρτα και τα κουπονια μου, εκτος αν προκυψουν πτησεις εκτος προγραμματισμου. Ηδη παντως εχω διατηρησει βαθμιδα, αλλα το gold το πλησιαζω μεχρι καπου 1500 με 2000 μιλια καθε φορα, (αν και ημουν απο 2008-2012).
 
Το πως λειτουργεί το σύστημα - μίλια / 365 μέρες - το γνωρίζω καλά. Είμαι/ήμουν χρόνια τώρα sapphire (gold) member σε διάφορα προγράμματα της oneworld και ισχύει και κει το ίδιο.

Το ερώτημα μου αφορά αποκλειστικά το αν ξεκινόντας απο το μηδέν, χρειάζονται 24.000 μίλια αναβάθμισης (12.000 απο blue σε silver και 12.000 από silver σε gold) ή εν τέλει 36.000 μίλια για την gold βαθμίδα, όπως λέει και ο arxontas (12.000 απο blue σε silver και 24.000 από silver σε gold) :?: .
 
Όπως τα λέει ο arxontas είναι: 36k χρειάζεσαι (ήτοι, 24k μετά τα 12k που απαιτούνται για τη silver βαθμίδα)
 
Καλησπέρα,

Ειναι στάνταρ το πόσες θέσεις υπάρχουν για award flights σε κάθε πτήση; Επίσης τι γίνεται την περίοδο των χριστουγέννων; δεν υπάρχουν award flights, τα έχον προλάβει άλλοι, ή δεν εχουν ανέβει ακόμα;

α. Συγκεκριμένα, πχ 31/12 από Ελσίνκι δεν υπάρχει τίποτα, και βλέπω οτι από 18 και μετά και μεχρι τις 7 ιανουαρίου αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει κάτι με την απευθείας πτήση από Αθήνα, πόσο μάλλον από ανταπόκριση.

β. Εχω κλείσει 2 award για μια ημερομηνία, γιατι δεν με άφηνε να κλείσω 3ο στην ίδια κράτηση. και λέω ίσως αν κλείσω τα 2, θα επιτρέψει μετά το 3ο, αλλά κατι τετοιο δεν ισχύει, δεν βλέπω διαθεσιμότητα. Υπάρχει ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλες award διαθεστιμότητες ή ειναι φιξ;

στην μια περίπτωση βλέπω οτι υπάρχει πχ chq - ath economy award flight, ath-hel business class, αλλα τα 2 δε συνδυαζονται φυσικά σε μια κράτηση, θέλει 2 κρατήσεις, και ποιος ρισκάρει τον καιρό Δεκεμβριάτικα.

Περισσότερο όμως η απορία μου ειναι α) αν υπάρχει περίπτωση να προστεθούν award διαθεσιμότητες στο μέλλον, ή αν θα ηταν φρόνιμο να συνεχίσω σε κανονικές κρατήσεις. Δυστυχώς η πτηση με παιδί που πληρώνει full rate πλεον, στενευει οικονομικά το ταξίδι :D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
 
Όχι, δεν υπάρχουν γενικές κανόνες, αλλά έχει μεγάλες διαφορές ανάλογα με το δρομολόγιο / μέρα / ώρα (π.χ. Αθήνα – Βρυξέλλες / Βρυξέλλες – Αθήνα Δευτέρα πρωί / Παρασκευή βράδυ πολύ σπάνια βρίσκεις, ενώ μέσα στην εβδομάδα βρίσκεις). Σε κάποια δρομολόγια βρίσκεις και Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, σε άλλα όχι.

Επίσης, δεν υπάρχει κανόνας πόσες θέσεις και πότε το δίνουν. Μπορεί απ΄την αρχή όταν φορτώνουν το πρόγραμμα, μπορεί αργότερα, μπορεί και λίγες μέρες πριν από την πτήση…

Και το ίδιο ισχύει λίγο πολύ για όλες τις εταιρίες.

Και όσον αφορά την περίπτωση που η μια πτήση υπάρχει μόνο σε business και η άλλη μόνο σε economy: Ρώτησες τηλεφωνικά εάν μπορούν να το κρατήσουν σε ένα εισιτήριο; Με το Miles & Bonus δεν έχω σχετική εμπειρία, αλλά σε άλλα προγράμματα (star alliance awards) γίνεται.
 
Top