Olympus Airways

Στο χθεσινό newsletter του Aviator γράφτηκε το εξής:
Olympus Airways (Greece) recently stopped operating its flights from Germany after accusing its German partner of late payments. Involatus (Germany), which leased three aircraft from the operator since March 2018, claims Olympus owes them money.

Επίσης, μάλλον χλωμό φαίνεται το ενδεχόμενο να πετάξουν τα Embraer της Olympus, τουλάχιστον για την Wataniya, όπως γράφτηκε και σε άλλο topic.
https://newsroom.aviator.aero/wataniya- ... perations/

Γενικά πιστεύω πως θα δούμε E-190/5 θα επόμενα 2-3 χρονια με ελληνικό νηολόγιο, αφού αρχίζει να μεγαλώνει η διαθεσιμότητα αυτού του τύπου σιγά σιγά στην δευτερογενή αγορά (secondary market) και να πέφτουν οι τιμές.
 
Τα 2 Airbus που πέταγαν για Wataniya επέστρεψαν Αθήνα (ΒΗΝ, ΑΒΕ) ενώ τα της Γερμανίας που είχαν επιστρέψει, βρήκαν νέο ενοικιαστή: ΑΒΥ στην Tunis Air & ACP στην Ernest.
Τα 2 Embraer βρίσκονται σε πλήρη χρώματα Wataniya στην Πολωνία αναμένοντας προφανώς εξελίξεις
 
Γνωρίζει κάποιος να μας πεί αν φταίει κάπου η Olympus στην συνεργασία της με την Wataniya?
 
Το A319 SX-ABE έφυγε εχθές ~18:30 από Αθήνα για Λούρδη (πτήση OLY101F) και σήμερα με τον ίδιο κωδικό για Toulouse - Francazal (LFBF). Μάλλον πρόκειται για τερματισμό της χρονομίσθωσης και επιστροφή στην AerCap.

Πηγή: skyliner-aviation.de και flightradar24.com
 
Το SX-ACP είναι παρκαρισμένο στο Ηράκλειο από 8 Νοεμβρίου και έχει και μόνιμα τοποθετημένα σκαλιά. Γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι;

Παρεμπιπτόντως μου φαίνεται πολύ ωραίο.
 
Ορίστε και φώτο του SX-ACP στο Ηράκλειο.

Οι κινητήρες είναι καλυμμένοι, και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχει δίπλα ένα GPU αν βλέπω καλά, το οποίο υποθέτω δεν βρέθηκε εκεί τα 10 λεπτά που πέρασα εγώ αλλά είναι μόνιμα τοποθετημένο, όπως και οι σκάλες. Δεν φθείρεται από τον καιρό;
 

Attachments

  • SX-ACP at LGIR 2019-01-12.jpg
    SX-ACP at LGIR 2019-01-12.jpg
    465,6 KB · Προβολές: 3.135
Ασχετο, σορι, αλλα δωθουσης της ευκαιριας, ποιο ειναι το πολυχρωμο απο πισω;
 
Είναι το HB-LYR De Havilland Canada DHC6-300 Twin Otter που ήρθε από το St. Galen προφανώς για ανεφοδιασμό καυσίμων για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Αναφέρθηκε επίσης και στο άλλο θέμα του αεροδρομίου του Ηρακλείου.

Με εκτίμηση.
 
Έφυγε αξημέρωτα το SX-ACP για Αττάλεια, με callsign OLY301F (fr24) . Για να δούμε που θα το στείλουν μετά.

Ενδιαφέρον έδειξε και η OAL31H 4 ώρες αργότερα που ρώτησε το ATC τι ώρα έφυγε η Olympus :) Μάλλον περιέργεια των πιλότων που το βλέπανε καθημερινά και ξαφνικά έλειπε;
 
Top