Norwegian

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πωλητήριο σε έως και 140 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 90 A320neo, βάζει η Norwegian. Το σχέδιο ήταν έτσι και αλλιώς να κρατήσει τα 737MAX για δική της χρήση και να νοικιάζει τα 320neo μέσω της Arctic Aviation Management. Όταν όμως έχεις ανάγκη από ρευστό...

https://www.reuters.com/article/norwegi ... SL8N1VQ3J1
 
Πρόγραμμα περικοπών για το 2019 ανακοίνωσε η Norwegian, καθώς η χαμηλότερη του αναμενόμενου ζήτηση κι οι αυξημένες τιμές καυσίμων πλήττουν τα οικονομικά της εταιρείας.
 
κι οι αυξημένες τιμές καυσίμων πλήττουν τα οικονομικά της εταιρείας.
Όταν διεθνώς οι τιμές των καυσίμων καταρέουν (πχ από 85 δολ σε 53 δολ το βαρέλι το τελευταίο τρίμηνο),
για ποιές αυξημένες τιμές μιλάμε;
 
Προφανώς εννοει για ολο το προηγουμενο διάστημα του 18 που οι τιμές ανεβαίνανε και εφτασαν τα 80-85 δολ. το βαρελι πριν αρχίσουν να ξαναπεφτουν..
 
εχουν κανει hedging στα "ψηλά" ..... και τους γυρισε boomerang ...η αισθηση μου ειναι οτι δεν ειναι η μονη εταιρ(ι)α που την..."πατησε"
 
Αυτοί λένε ότι χάρη στην πτώση της τιμής του πετρελαίου στα τέλη του 2018 επιβίωσε η Norwegian και την πάτησε η IAG που πόνταρε να την αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί.
https://m.nasdaq.com/article/iag-is-sur ... 0124-00889
 
Και ενώ φαίνεται ότι βελτίωσε κάπως τους οικονομικούς της δείκτες χωρίς να αυτό να σημαίνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο χρεωκοπίας, διαβάζω ότι βρίσκεται σε επαφές με τους Ρώσους για την αγορά αρκετών SSJ 100. Σαν αντάλλαγμα θα της δώσουν το δικαίωμα να πετάει πάνω από τη Σιβηρία... (!?). Ενώ όλοι πλην Aeroflot θέλουν ή έχουν ήδη ξεφορτωθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη...
https://simpleflying-com.cdn.ampproject ... 0-order%2F
 
Αυτό αποδεικνύει ότι το ζουμί είναι στα δρομολόγια Λονδίνου – Πεκίνο / Σεούλ / Τόκυο.
Πρέπει να δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι, :idea: όχι σαν εμάς που τι πήραμε για να δώσουμε το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη;
 
Η Norwegian το αρνείται και πολλοί είναι αυτοί που το βρίσκουν εντελώς αφύσικο. Η είδηση ξεκίνησε από κάποιο ρωσσικό σάιτ, ποιός ξέρει την εγκυρότητα της σελίδας? Όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε σε άλλο αεροπορικό φόρουμ, το γεγονός ότι η άνθρωποι της Norwegian πιθανόν να δέχθηκαν να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση για το αεροσκάφος δεν σημαίνει ότι θα το αγοράσουν. Το ξαναλέω, η Norwegian το έχει αρνηθεί επισήμως.

Στην απολυταρχική Ρωσσία του Πούτιν δεν υφίστανται διεθνείς κανόνες και δίκαιο. Δεν είναι ηλίθιοι εκεί στην Norwegian για να αγοράσουν ένα αεροπλάνο που έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής προβληματικό. Εσείς οι ίδιοι τα γράφεται και μετά τα ξεχνάτε?

Ασχολίαστο το σχόλιο περί του δρομολογίου προς ΝΥ.
 
Top