LGIR/HER Heraklion "Nikos Kazantzakis"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Diamond από την Αυστρία επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ωστόσο κατά τη διαδικασία της προσγείωσης δεν κατέβαιναν οι τροχοί, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με την κοιλιά.

Το αεροσκάφος σύρθηκε για πάνω από 200 μέτρα στον διάδρομο και σταμάτησε με τον πιλότο και τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικο αρθρο και φωτο εδω =

http://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/ira ... Pzjb5.dpbs
 
Στον αερα υπαρχουν οι airways. Αμφιβαλλω αν μεταφραζονται σε "αεροδιαδρομους".
Αχρειαστο ποστ απλα για να γινεις pissy.
 
Το Diamond DART 550 είναι το πρωτότυπο που πέταξε φέτος για πρώτη φορά στις 24/5. Έχει εκτινασσόμενα καθίσματα Martin Baker MK16 και κινητήρα turboprop Ivchenko-Progress Motor Sich AI-450S με 5φυλλη έλικα της MT Propeller. Ερχόταν από SKP!
 
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/95 ... eio-kritis

Ισχύουν τα αναγραφόμενα ; Το Site είναι αρκετά αξιόπιστο και δεν πιστεύω να πρόκειται για fake news !
Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο υψηλή συγκέντρωση σκόνης που να επιφέρει τέτοια αποτελέσματα ; Τα αεροδρόμια της βόρειας Αφρικής πως λειτουργούν τότε :
 
Ε, όχι και "αρκετά αξιόπιστο" το newsbomb! Το ελληνικό buzzfeed είναι, γεμάτο copy paste αναδημοσιεύσεις από άλλα αντίστοιχης ποιότητας site με clickbait τίτλους.

Ανέβασα το ηχητικό από το ATC του ηρακλείου για το συγκεκριμένο περιστατικό στο άλλο νήμα για το Ηράκλειο. Θα δεις οτι είναι ήρεμα τα πράγματα και όλα γίνανε προληπτικά. Ούτε "συναγερμός", ούτε "έντονη αναστάτωση", ούτε "πυκνοί καπνοί" και καμία σχέση με την αφρικανική σκόνη.
 
Δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί λόγο έκρηξης στο μεγαλύτερο εργοστάσιο-γεννήτρια!

Αναρωτιέμαι τι να συμβαίνει στο Αεροδρόμιο αυτές τις ώρες. Γνωρίζεται τι backup power έχει; Πετάει κανείς από/προς αεροδρόμια της Κρήτης σήμερα να μας ενημερώσει;

Ας παρακολουθήσουμε τις επόμενες πτήσεις.

update 13:00 τοπική: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.
 
Από σήμερα, 01/04 έχουν αρχίσει επιπρόσθετα έργα στο καινούριο κομμάτι του αεροδρομίου τα οποία λέγεται ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι 20/04.

Αφορα την επέκταση τεσσάρων gate στα οποία η επιβίβαση θα γίνεται στο επίπεδο της πίστας με preboarding area το οποίο θα διαθέτει καθίσματα έως και τουαλέτες.

KKVTEtw.jpg


Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την πλευρά του διαβατηριακου ελέγχου. Δε γνωρίζω ακόμα το ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν εκεί.

b0mcX9T.jpg
 
Για ποιο λόγο χθες και σήμερα οι προσγειώσεις και απογειώσεις γίνονται από την άλλη πλευρά του διαδρόμου;;;;Γνωρίζει κανείς;;;
 
Γύρισε ο άνεμος Α-ΝΑ. Aπο 60 έως 140 μοίρες οπότε ενδείκνυται ο 09
 
Last edited by a moderator:
Top