LGIO/IOA Ioannina traffic

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ωραία η χρήση του propeller brake στον δεξί κινητήρα, λίγο μετά το σταμάτημα του αεροπλάνου. :great:
 
Εδώ και κάτι μέρες στη νέα πίστα είναι σταθμευμένο ένα Β737-700 ( Μ-URUS). Kάποιο γκρουπ ίσως, ξέρει κανείς τίποτα περισσότερο να μας διαφωτίσει;
 
To 2019 ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 40.7%.
Από 5625 επιβάτες τον 01/18, διακινήθηκαν 7914 τον 01/19. Αυτή η αύξηση κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο +1 δρομολόγιο την ημέρα για Αθήνα από τη SKy Express και στο οτι η Aegean δρομολόγησε αρκετές φορές Α320 αντί για ATR, ιδίως στην αρχή του έτους μετά τις γιορτές.

Ψάχνοντας το πλήθος των δρομολογίων και το μέγεθος των αεροσκαφών που θα προσγειωθούν από τις seasonal charter πτήσεις της Σκανδιναβίας (5 προορισμοί που θα φθάνουν μέχρι και με Α320neo), υπολογίζεται αύξηση της κίνησης εξωτερικού από τις 20.000 το 2018 περίπου στις 33.500 για το 19. Αν υπολογίσουμε και την αύξηση για Αθήνα λόγω Sky Express, το 2019 πιστεύω θα κλείσει στις 145.000, από 109.000 το 2018. Νομίζω πολύ σημαντική αύξηση για την έως τώρα πορεία του αερολιμένα.
 
• Airline: Global Jet Luxembourg
• Reg: M-URUS
• Aircraft: Boeing 737-7GC(BBJ) VIP
• Serial #: 34622
 
Το Boeing 737-700 BBJ (M-URUS) της Global Jet Luxembourg αφίχθη την Κυριακή στις 20:00 η ώρα απο το αεροδρόμιο Moscow Domodedovo. Έβγαλα φωτογραφία αλλά λόγω της εκτέλεσης έργων και του κλεισίματος του πάρκινγκ που ήταν δίπλα από το αμαξοστάσιο, η φωτογραφία βγήκε λίγο μακρινή και ζητώ εξαρχής συγνώμη.

Όσον αφορά την επιβατική κίνηση του αερολιμένα θα συμφωνήσω με τον Νικόλα διότι και εγώ έχω υπολογίσει γύρω στα 145,000 άτομα, αλλά αυτό ισχύει έως τέλος Οκτωβρίου που έχει βγεί το πρόγραμμα. Επίσης Νικόλα εκεί που λες στο τέλος "θα είναι μια σημαντική αύξηση για την μέχρι τώρα πορεία του αερολιμένα" το 2000 ο αερολιμένας είχε συνολική επιβατική κίνηση 175.000 άτομα, αυτό το ρεκόρ πρέπει να ξεπεράσει ο αερολιμένας, όσον αφορά τους τύπους αεροσκαφών που θα έρθουν με τις τσάρτερ πτήσεις, φέτος θα δούμε δύο καινούριους τύπους αεροσκαφών το Airbus A320NEO της SAS από Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ και το Embraer 190E2 της Wideroe από Όσλο.
Όμως επειδή ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα καθώς περιμένουμε την ανακοίνωση δρομολογίων από την Condor και κάποιες άλλες εταιρείες, οπότε σίγουρη εικόνα για το θερινό πρόγραμμα θα έχουμε τέλη Μαρτίου.

Με εκτίμηση.
 
Νομίζω για το Καλοκαίρι του 19 είναι λίγο αργά για να ανακοινωθεί οτιδήποτε καινούριο.
Το 2000 με τους 175000 μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρχαν οι οδικοί άξονες για Αθήνα και υπήρχαν εσωτερικές πτήσεις για Θεσσαλονίκη (καθημερινά και από Aegean και από Ολυμπιακή), επομένως το αεροπλάνο ήταν πρώτη επιλογή για πολύ περισσότερο κόσμο.
 
Μα και τώρα, για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του συμφέρει, αφού το κόστος με ΙΧ είναι το ίδιο αν όχι και μεγαλύτερο(αν βρεις καλή προσφορά και κλείσεις εγκαίρως). Όσον αφορά το ΚΤΕΛ πεντέμισι ώρες έκανε πεντέμισι κάνει και τώρα. Όλα είναι θέμα του τι θέλει κανείς χρόνο ή χρήμα (ή και τα δυο).
 
Χθές είχαμε την πρώτη άφιξη της Scandinavian Airlines και της Atlantic Airways που άνοιξαν και επίσημα την καλοκαιρινή σεζόν για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Η SAS έφτασε στις 10:20 από την Στοκχόλμη, με το A320-251N (SE-ROE) που προσγειώθηκε πρώτη φορά στα Ιωάννινα, το αεροπλάνο πραγματικά μπορώ να πω ότι είναι σχεδόν αθόρυβο και κατά την προσγείωση και την απογείωση έχει ένα ωραίο, ήρεμο ήχο, ακολούθως το ίδιο αεροπλάνο έκανε την κυκλική πτήση IOA-GOT-IOA και στις 19:10 προσγειώθηκε η πτήση από το Gothenburg που αποτελεί και τον νέο προορισμό από την Σουηδία για φέτος.

Αργά το βράδυ στις 22:25 προσγειώθηκε η Atlantic Airways από Κοπεγχάγη με το A320-214 (OY-RCJ) που πραγματικά έχει ένα καταπληκτικό Livery και θα το βλέπουμε για όλη την σεζόν.

Σε όλες τις πτήσεις η πληρότητα κυμαινόταν στο 90%.

Τράβηξα φωτογραφίες και βίντεο και σας τα παραθέτω:

Ποιος θα το περίμενε ότι θα ερχόταν η SAS στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και όμως έφτασε η χθεσινή ημέρα να γίνει πραγματικότητα και όμως κατάφερε να γίνει πραγματικότητα χάρη στις πολύ συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου και των συνεργατών του, του Περιφερειάρχη και τις Ένωσης ξενοδόχων για να καταστήσουν το αεροδρόμιο αξιόλογο προς τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

https://www.airliners.gr/gallery/displa ... &pid=25433

Μια πολύ ωραία συνάντηση της SAS με την Olympic Air

https://www.airliners.gr/gallery/displa ... &pid=25434

Η Atlantic Airways σε νυχτερινό πλάνο στο "Βασιλιά Πύρρο"

https://www.airliners.gr/gallery/displa ... ?pid=25435

Βίντεο από την πρώτη άφιξη της πτήσης από το Gothenburg

https://youtu.be/Wp04OppOT4k

Ελπίζω να σας αρέσει, έκανα ότι μπορούσα.

Με εκτίμηση.
 
Tελειο βιντέακι!! Και η φωτο της Atlantic Airways..Οσο για το 320Νeo δειχνει πολύ ωραιο κ πιο μεγαλοπρεπες με τους μεγάλους κινητήρες και από εξω ειναι πιο ησυχο..Μεσα όμως, ενώ το spool-up ειναι μαμάτο, στην απογείωση έχει εναν εκνευριστικό συριστικό ήχο που κρατάει, που δεν τον εχουν τα ceo..Αλλά αυτά ειναι γουστα..

Περιμένουμε με ανυπομονησία το Ε2-190 της Wideroe από Οσλο και DAT από Μπίλουντ (αμα ειναι και το MD-82 θα μας τρελάνεις)
 
Top