Οικονομικά Θέματα για την Aegean Airlines - Ισολογισμοί

  • Thread starter panos
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αύξηση 10% σημείωσε η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air τον Νοέμβριο του 2018, μεταφέροντας 969 χιλ. επιβάτες.

Η αύξηση προήλθε από το δίκτυο εξωτερικού, όπου ταξίδεψαν 555 χιλ. επιβάτες, 18% περισσότεροι από το Νοέμβριο του 2017.
https://www.metaforespress.gr/aeroporik ... %82-aegea/
 
Πριν από λίγους μήνες η εταιρεία ανακοίνωσε την παραγγελία 30-40 α/φων Α320/321 συνολικού κόστους 5,0 δις€ και τώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα ψάχνει για Ομολογιακό δάνειο 200 εκ € ??? http://www.airnews.gr/2019/02/26/aegean
 
Τα 5 δις ήταν τιμές καταλόγου ΕΑΝ τα αγόραζε. Υποθέτω ότι ήταν μια προσπάθεια του τμήματος δημοσίων σχέσεων να εντυπωσιάσει και να παρουσιάσει τη νύχτα σαν μέρα. Από τη στιγμή που θα παίξει leasing, το πραγματικό κόστος της ανανέωσης του στόλου θα είναι αρκετά χαμηλότερο (τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ).
 
aakunz "99% of business is.... show business"
 
Φίλε aakunz σωστά γράφεις "εάν τα αγόραζε" εδώ όμως δεν πρόκειται περί αγοράς αλλά περί ενοικίασης και μάλιστα ψάχνει για τους αγοραστές των α/φων που θα της τα ενοικιάσουν. Βρήκε κάποιους για τις παραλαβές του 2022. Σύμφωνα με το άρθρο: http://www.capital.gr/epixeiriseis/3346 ... omologiako
από την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου το 75% θα καλύψει "μέρος της προκαταβολής" των α/φων που θα νοικιάσει και θα αρχίσει να παραλαμβάνει 2 το 2020, 8 το 2022 κλπ. Ας παρακολουθούμε και λίγο την τιμή της μετοχής. Με την παραγγελία ξεκίνησε από 9 έπεσε στο 7 και τώρα είναι στο 8. Όλα αυτά μυρίζουν πώληση της εταιρείας η οποία αν δεν γίνει σύντομα προβλέπω σκάσιμο του μπαλονιού. Καλή επένδυση για τους συμμετέχοντες στο ομόλογο !!!!!!!!
 
Δεν ισχυει αυτο που αναφεεις. Αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι η εταιρεια θα αγορασει αεροσκαφη για τα οποια μερος της προκαταβολης θα καλυφθει μεσω της εκδοση ομολογων.
Επιπροσθετα αυτων η εταιρεια θα ενοιιασει και καποια αεροπλανα που ειναι αυτα που αναφερεις.
 
Φίλε marioskef εγώ αυτό κατάλαβα και δεν παρεξηγώ όποιον καταλαβαίνει κάτι άλλο. Εδώ εκφράζουμε τις απόψεις μας ανάλογα με το τι γνωρίζουμε. Μακάρι να είναι διαφορετικά. Ας περιμένουμε να δούμε. Όποιος όμως πιστεύει στα δημοσιεύματα ας αγοράσει και ομόλογα. Καλά κέρδη.
 
Top