Λάθος posts ...

Re: Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

Γράψτε και μια περιγραφή για το τι πρόκειται να δούμε βρε σεις...
 
Re: Τα χρώματα της Aegean (livery)

Δηλαδή συγνώμη, αν είχε καθυστερήσεις η Aegean θα το μαθαίναμε; Όχι, γιατί κανείς δεν ασχολείται και γιατί να ασχολείται. Με την ΟΑ αυτό θα αποτελούσε είδηση. Το είχαν για χόμπι οι εξασκούμενοι δημοσιογράφοι. Ή μήπως μαθαίνατε ποτέ τις καθυστερήσεις στο Ανατολικό που ζούσαν οι ξένοι, μια και αναφερθήκατε σε αυτούς. Όσο για το (ανύπαρκτο) livery ή καλύτερα την απουσία αυτού, μην περιμένετε κάτι θεαματικό. Το πολύ-πολύ κανένα χρυσό σειρήτι στα παράθυρα α λα Singapore Airlines που θα τονίζει την καταξιωμένη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών...κάτι σαν την ασημένια υπογράμμιση που πρόσθεσε η Qantas στο δικό της σήμα.
Όσο για το κάπνισμα στις τουαλέτες που λέτε, είναι γνωστό ότι οι αεροσυνοδοί τής Iberia στις υπερπόντιες πτήσεις κάπνιζαν μαζί με τους επιβάτες στο χώρο καπνιζόντων και το διασκέδαζαν και το ενεθάρρυναν και γινόταν «μία ευχάριστη ατμόσφαιρα»....
 
Re: Τα χρώματα της Aegean (livery)

Αυτό το «αν είχε καθυστερήσεις η Aegean θα το μαθαίναμε;» δεν το πολυκαταλαβαίνω. Ουσιαστικά οι δύο εταιρίες δεν συνηπήρξαν ποτέ από άποψη μεγεθών. Όταν η ΟΑ - η παλιά, η ορθόδοξη! :D - ήταν στα φόρτε της από άποψη κίνησης, η Aegean πετούσε VIP με learjet. Όταν η Aegean άρχισε να γίνεται όπως είναι σήμερα, η ΟΑ έφερνε κάτι Yakovlev με πληρώματα που όχι Ελληνικά, ούτε Αγγλικά δεν ήξεραν.

Αυτό το λέω για να εξηγήσω ότι όταν οι δημοσιογράφοι μύριζαν αίμα κι έγραφαν για την ΟΑ, η Aegean δεν υπήρχε ουσιαστικά σα μέγεθος - κι όταν άρχισε να υπάρχει εκεί 2003-2005, έκανε τη δουλειά της πολύ, πολύ καλύτερα από ό,τι η ΟΑ. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για πολύ μικρότερα μεγέθη.

ΣΑΦΩΣ κι οι δημοσιογράφοι θα έγραφαν για την ΟΑ, γιατί δεν ήταν μόνο οι καθυστερήσεις το πρόβλημα.

Όσο για την Iberia...
https://en.wikipedia.org/wiki/And_you_a ... ng_Negroes
EDIT: Σε περίπτωση που κάποιος δεν καταλάβει τη σύνδεση, let me unpack the argument: Το ότι κάπνιζαν τα πληρώματα (κι οι επιβάτες) της Iberia - δεν το ξέρω, ευχαρίστως να το δεχτώ ως αληθινό - δεν σημαίνει ότι καλά έκαναν και στην ΟΑ που κάπνιζαν.
 
Re: Τα χρώματα της Aegean (livery)

Ε; Τα Yak η ΟΑ τα εφερε στα μεσα της δεκαετιας του 70, και τοτε δεν υπηρχε Α3! Εκτος και αν εχασα πολλα επεισοδια! Τα "Learjet" ηρθαν καπου ,μεσα δεκαετιας 90 στην Α3!! Ποτε νοικασε εκεινη την εποχη η ΟΑ ρωσικης κατασκευης υλικο; Θα μας τρελανετε!
 
Re: Τα χρώματα της Aegean (livery)

Διορθώνω/διευκρινίζω:

Όταν είπα:
η ΟΑ έφερνε κάτι Yakovlev με πληρώματα που όχι Ελληνικά, ούτε Αγγλικά δεν ήξεραν.
το χρησιμοποίησα ως σχήμα λόγου για τα wet leases που έκανε η ΟΑ γύρω στο 2005 φέρνοντας κάτι απίθανα α/φη και πληρώματα: viewtopic.php?f=15&t=2794

Δεν ήξερα ότι είχε πράγματι φέρει Yak η ΟΑ το '70. Κατανοώ την σύγχυση!

(Παρενθετικά, ξεφεύγουμε ελαφρώς από το θέμα που είναι τα χρώματα της Aegean—έχω κι εγώ ευθύνη γι' αυτό, οπότε δεν αναφέρομαι άλλο στην ΟΑ).
 
Re: Τα χρώματα της Aegean (livery)

Τα Yak-40, Ι-JAKE και I-JAKI, στα μεσα της δεκαετιας του 70, οταν η εταιρεια ψαχνονταν για hardware για να κανει commuter πτησεις.
 
Re: Τα χρώματα της Aegean (livery)

Σαν να εχετε ξεφυγει τελειως απο το θεμα...
 
Re: Alitalia

Συλλυπητήρια στους Ιταλούς φορολογούμενους που δεν γλυτώνουν με τίποτα από την Αλιχάλια.
Ευτυχώς εμείς απαλλαγήκαμε από το χάλι της δημόσιας ΟΑ.
 
Re: Alitalia

Ναι βεβαίως οι Έλληνες έχουν απαλλαγή από την Ολυμπιακή αλλά τι από αυτά που προέβλεπε ο Νόμος έχουν κερδίσει? Που πήγανε τα εκατομμύρια ζημιών που είχε η ΟΑ? Ποια σχολεία και ποια Νοσοκομεία κτίστηκαν? Για την ΔΕΗ και τον ΟΣΕ ούτε κουβέντα. Πήραν άραγε την αποζημίωση απόλυσης οι εργαζόμενοι στην ΟΑ? Δέκα χρόνια και ο εκκαθαριστής ακόμη καθαρίζει !!!!!!
 
Top