Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Με κάθε επιφύλαξη αν το σχετικό ερώτημα έχει απαντηθεί, όταν κάποιος κλείνει εισιτήρια εξαργύρωσης από το σαιτ της A3 για προορισμό παράδειγμα ATH-SFO όπου βλέπω πχ ότι απαιτούνται 30000 μίλια για one way διαδρομή, η τιμή που δίνεται περιλαμβάνει αποσκευή checked in;δε δίνει κάποια διευκρίνιση την ώρα που πας να το κλείσεις.Η ερώτηση είναι γενική και αφορά όλες τις εξαργυρώσεις μέσω τρίτων εταιριών και τις ανταποκρίσεις στις διηπειρωτικές πτήσεις, δε διασαφηνίζεται δυστυχώς από την ιστοσελίδα
 
Σε εισιτήριο που εκλεισα, που ναι μεν γίνονται ολες οι πτήσεις με Aegean, και Olympic, ειχα την δυνατότητα για go light που ηταν περισσοτερο από το star alliance ticket 15.000 miles το οποίο τελικά περιλάμβανε βαλίτσα. και εγώ το ειχα απορία, αλλά στη συνέχεια οταν προχώρησα την κράτηση, εμφάνιζε την δωρεάν βαλίτσα.

Υποθέτω οτι το 30.000 που αναφέρεις, ειναι το στανταρ της Star Alliance και αρα υποθέτω οτι θα ισχύει οτι ισχυσε σε μένα, αρα με βαλίτσα.
 
Είμαι gold της Aegean.
Θέλω να κλείσω εισιτήρια από SKG προς ΙST με την Turkish. Επειδή όμως δεν μαζεύει σχεδόν καθόλου μίλια στην Aegean, θέλω να τα περάσω στην κάρτα της turkish miles and smiles.
Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση σε lounge, αν βάλω την κάρτα της turkish; Δείχνω την κάρτα κ με βάζουν;
Ευχαριστώ!
 
Δεν γίνεται μεταφορά μιλίων από κάρτα μιας εταιρίας σε κάρτα άλλης εταιρίας. Στο lounge μπαίνεις όντας Star Alliance gold member. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν δηλώσεις την κάρτα της ΤΚ για να περαστούν τα μίλια, όπου δεν είσαι gold, αν έχεις πρόσβαση στο lounge ή θα πρέπει να δηλώσεις την κάρτα στην οποία είσαι gold.
 
Αφού τέτοιες ερωτήσεις συζητούνται αρκετά σε γερμανόφωνα forum (από άτομα που λόγω της σχετικά εύκολης χρυσής κάρτας την έχουν από Α3 / ΤΚ / SAS κλπ., αλλά θέλουν να πιστώσουν τα μίλια στο M&M της LH). Γενικά αναφέρουν τις εξής δυνατότητες:

- Μην δηλώσεις καθόλου κάρτα, και ζητάς retrocredit στην TK

- Δηλώνεις τον αριθμό της ΤΚ και απλά δείχνεις την χρυσή κάρτα της Α3 στο lounge

Μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα να μπας στο lounge, στις δύο περιπτώσεις υπάρχει όμως το ρίσκο να σκανάρουν εκεί την κάρτα Μ&Β και να μπαίνει ο αριθμός της και στην κράτηση. Προσωπικά δεν έχω όμως εμπειρία.

- να δηλώσεις την κάρτα Μ&Β, και μετά στο lounge τον αλλάζεις στον αριθμό της ΤΚ, μέσω της Αpp / mobile boarding pass της ΤΚ.

Δεν έχω εμπειρία με τη ΤΚ, αλλά παρόμοιο κάνω κατά καιρούς εάν σε εισιτήριο LH Group (και δηλωμένο τον αριθμό του Μ&Μ) έχω ανταπόκριση ATH-SKG με ΟΑ, που δίνει αρκετά περισσότερα μίλια στο Μ&Β. Μετά την άφιξη στην Αθήνα αλλάζω το frequent flyer program μέσω της Αpp της Α3, και τα μίλια μπαίνουν εκεί (τουλάχιστον στις περισσότερες φορές…). Αν και το κάνω μόνο για τα μίλια, lounge κλπ. έχω και με τις δύο κάρτες.
 
θα εκτιμούσα αν κάποιος από τους φίλους με ενεργό λογ/σμό μιλίων miles&bonus έμπαινε στον κόπο να απαντήσει στο από 3μέρου ερώτημα μου.Βλέπω ότι μεταγενέστερο μηνυμα έλαβε ενθουσιώδη και άμεση απόκριση, ενώ αυτό που ρώτησα όχι.Για κάποιον με αρκετά μίλια θεωρώ ότι είναι εύκολο να γνωρίζει εξ ιδίας πείρας. Δε θα έμπαινα στον κόπο να υποβάλω εδώ ερώτημα (καθότι και στο παρελθόν έχω αγνοηθεί πανηγυρικά) αλλά βλέπετε το σαιτ δεν παρέχει καμία πληροφορία για τα υπερατλαντικά awards της star alliance, όπως και τα του εσωτερικού των ΗΠΑ (ούτε σε αφήνει βήμα βήμα να προσθέσεις βαλίτσα) ακόμα και από το ίδιο το τηλ.κέντρο της Α3 δεν έδωσαν σαφή και γενική απάντηση αλλά με παρέπεμψαν να κάνω κλήση σε κάθε περίπτωση που θέλω να κλείσω, γιατί ανά εισιτήριο, εταιρία και προορισμό ενδεχομένως η βαλίτσα να μην περιλαμβάνεται.Τζόκερ.
 
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι εφόσον ξέρω ισχύουν οι κανόνες της αεροπορικής που εκτελεί την πτήση. Δηλ. εξαρτάται από το εάν στο award fare της συμπεριλαμβάνεται βαλίτσα ή όχι. Γι’αυτό και απ΄την Α3 δεν μπορούσαν να σου δώσουν γενική απάντηση.

Η δική μου εμπειρία είναι ότι στις περισσότερες εταιρίες συμπεριλαμβάνεται (προσωπικά δεν μου έτυχε ποτέ το αντίθετο). Με ΗΠΑ/ αμερικάνικες εταιρίες δεν έχω όμως καθόλου εμπειρία.
 
αν μπεις στις ιστοσελίδες των εταιριων που σε ενδιαφερει θα το ψαξεις και θα μαθεις, είναι απλο, συνιθως όταν πας να κλεισεις σου λεει για βαλιτσα η οχι
 
Τι εννοείς;Μπήκα στη σελίδα της United και τη βαλίτσα την πουλάει ξεχωριστά. Η A3 όμως τη δίνει τη βαλίτσα στην ίδια τιμή στα award tickets.Επίσης στο σαιτ της Α3 δε δίνει καμία ενημέρωση.Άρα δεν είναι και τόσο απλό.
 
STAVROS_ATH":13i75lmu said:
θα εκτιμούσα αν κάποιος από τους φίλους με ενεργό λογ/σμό μιλίων miles&bonus έμπαινε στον κόπο να απαντήσει στο από 3μέρου ερώτημα μου.Βλέπω ότι μεταγενέστερο μηνυμα έλαβε ενθουσιώδη και άμεση απόκριση, ενώ αυτό που ρώτησα όχι.
Αγαπητέ Stavros ATH. Για να μην λάβει το δικό σου ερώτημα "ενθουσιώδη και άμεση απόκριση" σημαίνει πιθανότατα ότι δεν γνωρίζει κάποιος από τα μέλη που συνδέθηκαν να το απαντήσει. Επιπλέον δόθηκε μια απάντηση σχεδόν άμεσα. Το ερώτημα του άλλου μέλους απαντήθηκε γιατί ήταν κάτι που πιθανώς το ξέραμε καλύτερα. Όπως βλέπεις και μετά τη νέα προτροπή σου, δεν δόθηκε σίγουρη απάντηση από κάποιον άρα προφανώς δεν γνωρίζει κάποιος κάτι εκ πείρας να σου απαντήσει.
Δεν είναι υποχρεωτικό να απαντώνται όλα τα ερωτήματα που παρατίθενται στο φόρουμ, αν δεν τα γνωρίζουν τα υπόλοιπα μέλη...
 
Top