Τα χρώματα της Aegean (livery)

  • Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Κύριοι, Ο κάθε ιδιοκτήτης-επιχειρηματίας κάνει αυτά που τον συμφέρουν. Όσον αφορά το σήμα της ΟΑ, αυτό ανήκει σε κάποιον (υποθέτω στο Υπουργ. Οικον/κών) που το διαχειρίζεται αναλόγως?????. Αναρωτηθήκαμε ποτέ για το κόστος χρήσης, την διάρκεια, τους περιορισμούς και τους όρους κατά την διάρκεια της σύμβασης? Πότε λήγει άραγε η σύμβαση? Πόσα έχει εισπράξει άραγε το κράτος για τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια χρήσης?
 
To εμπορικό σήμα δεν ανήκει στο ΥΠΟΙΚ, αυτό μεταβιβάστηκε στην MIG κατα την ιδιωτικοποίηση και μετέπειτα στην Α3. Για αυτό άλλωστε και πλήρωσε ο Βασιλάκης 20εκ. για μια εταιρεία που ήταν προς κλείσιμο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Βέβαια να υπενθυμίσω ότι καμιά άλλη εταιρεία δεν ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τους "κύκλους", απλά για να αναλογιστούμε την πραγματική εμπορική τους αξία και όχι την συναισθηματική για εμάς.
 
Νομίζω ότι τόσο η Aegean, τόσο η MIG τα λεφτά τα έδωσαν λιγότερο για το σήμα αλλά κυρίως για τη θέση της ΟΑ στην αγορά.

Όσον αφορά το livery της Aegean, προσωπικά το θεωρώ από τα πιο αδιάφορα άχρωμα-άοσμα-άγευστα liveries που κυκλοφορούν. Ωστόσο βρισκόμαστε στην εποψή των μινιμαλιστικών χρωματισμών, οπότε το θεωρώ εντελώς απίθανο ν' αλλάξει κάτι δραστικά. Αν κάτι αλλάξει αυτό μάλλον θα σημαίνει περισσότερο λευκό με περιορισμό του γκρίζου.
 
Εγώ το έχω ξαναπεί εδώ: «το αεροπλάνο είναι ασπρόμαυρο, ασπρόγκριζο, δεν έχει χρώματα». Τι το ελληνικό έχει αυτό το αεροπλάνο, απλά είναι διακριτικό για να μην... ενοχλεί με την παρουσία του. Αόρατο είναι η σωστή λέξη και καλύτερα να μείνει έτσι. Νομίζω συμφωνούμε απόλυτα.
Από την άλλη, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιεί το σήμα τής ΟΑ έστω και περιορισμένα γιατί δεν φτάνει, λέει, να έχεις τα δικαιώματα σε ένα σήμα, πρέπει και να το χρησιμοποιείς γιατί αλλιώς σε 15-20 χρόνια μπορεί και να το χάσεις.
 
Έχει τόσο πολύ εθιστεί/συνηθίσει το μάτι μας στο eurowhite, που καταντήσαμε να θεωρούμε ομορφότερο το livery των νοικιάρικων (χωρίς τη γκρι κοιλιά). Προσωπικά βρίσκω το συγκεκριμένο all-white-eurowhite, πολύ πιο ανεκτό από το άσπρο-γκρι-κόκκινο του υφιστάμενου livery.

Επίσης, κάπου είχα δει πρόσφατα να κυκλοφορεί ένα από τα νοικιάρικα φορώντας radome προερχόμενο από τα «κανονικά» airbus (άσπρο, γκρι, κόκκινο), δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που έδειχνε προχειρότητα και αδικούσε την Α3.

Μη εκπλαγείτε πάντως, αν δείτε κανένα διαγωνισμό, που θα μας ζητά να «επιλέξουμε» ένα από τα 3 liveries των νέων Α320, που θα παραλάβουν.
 
Χωρίς να μπορώ να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες, θα πω μόνο πως εδώ και καιρό αθόρυβα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για αλλαγή του livery και όχι μόνο. Τελείως ατελέσφορη μέχρι στιγμής.
 
airman-SKG":1k6el4v9 said:
...εδώ και καιρό αθόρυβα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για αλλαγή του livery και όχι μόνο...
Κάνει να ρωτήσουμε τι άλλο θέλουν να αλλάξουν εκτός του livery;;; :?: :?: :?:
 
(Στολές ίσως; )
 
Ολο το brand ισως;
 
Κάπως έτσι αρχίζουν οι φήμες που αργότερα όλοι τις έχουν για ειδήσεις. :rolleyes:
 
Top