Δυστυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Στέφος

First-Class-Member
Εγγραφή
15/04/2012
Μηνύματα
710
Likes
151
Περιοχή
Γερμανία
Website
hellenicaviationhistory.blogspot.de
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DLH
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDMA
SSJ-100 της Aeroflot (νηολογιο RA-89098, που εκτελουσε την πτηση SU-1492 απο Sheremetyevo προς Murmansk) χτυπηθηκε απο κεραυνο λιγα λεπτα μετα την απογειωση με αποτελεσμα να χασει (με βαση τις πρωτες πληροφοριες) τα οργανα (και ασυρματο) και να αναγκαστει να γυρισει πισω στο αεροδρομιο. Εκει, οπως λενε αυτοπτες μαρτυρες, κατα την προσπαθεια προσγειωσης, χτυπησε στο διαδρομο δις, με αποτελεσμα να πιασει φωτια και να σταματησει εκτος διαδρομου. Πρωτες πληροφοριες λενε για 76 επιβατες και 5 ή 6 ατομα πληρωμα, ενω τουλαχιστον 13 ειναι νεκροι, ενω υπαρχουν και αγνοουμενοι. Δεν εχει γινει γνωστο εαν ειναι μονο επιβατες ή και μελη πλωρωματος...

RIP
:cry:
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος διασώθηκαν ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών.

Εδώ και βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
https://www.protothema.gr/world/article ... a-nekrous/
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Φαίνεται ότι το αεροσκάφος είχε τεχνικά προβλήματα και γύρισε για αναγκαστική προσγείωση στο Σερεμέτιεβο.
Όμως προσγειώθηκε πολύ σκληρά, αναπήδησε δύο φορές, "έχασε" τα κύρια σκέλη προσγείωσης και σύρθηκε με τις μηχανές και το πίσω μέρος της ατράκτου, προκαλώντας πυρκαγιά που αποδείχτηκε καταστροφική :cry: .

Εδώ το βίντεο της προσγείωσης όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα της κακής προσγείωσης και όχι η αιτία που ανάγκασε το αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω.

https://twitter.com/KFM936/status/11251 ... lames.html
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Και μη χειρότερα βλέποντας αυτές τις εικόνες με τις γεμάτες δεξαμενές να καίγονται. Αυτό το βίντεο με την προσγείωση χωρίς φλόγες είναι αυθεντικό;

Επίσης, κοίταξα λίγο τους αριθμούς: στα 148 SSJ-100 που είναι σε υπηρεσία έχουμε ήδη 3 απώλειες αεροσκαφών + 1 ακόμα περιστατικό. Η πρώτη ήταν βέβαια το πρωτότυπο αεροσκάφος από φερόμενο ανθρώπινο λάθος. Και λέω φερόμενο γιατί δεν γνωρίζω αν υπήρξε τελικό συμπέρασμα στην αιτία. Για τα 8 χρόνια που πετάει το αεροσκάφος αυτό σε υπηρεσία, οι αριθμοί αυτοί είναι μάλλον τραγικοί. Δεν ξέρω αν είναι το πρόβλημα τεχνικό ή είναι οι πιλότοι τους αλλά αναμένω με πολύ ενδιαφέρον γιατί η προσγείωση έγινε με αυτόν τον τρόπο, αν το βίντεο είναι αληθινό.

ΥΓ: μιας που υπάρχουν νεκροί, ίσως να αλλάζαμε τον τίτλο σε δυστύχημα.
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Και ναι, ένα ακόμα βίντεο που βλέπουμε επιβάτες να τραβολογάνε χειραποσκευές στην τσουλήθρα :rant: :wall:
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Το οποίο ενδεχομένως και να ευθύνεται για κάποιους από τους θανάτους επιβατών. Γιατί αυτός που θα καθόταν πίσω και ίσως να μην κάηκε από τη φωτιά, να έμεινε από τις αναθυμιάσεις περιμένοντας τους ηλίθιους μπροστά να πάρουν τις χειραποσκευές.
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

https://twitter.com/i/status/1125251796124016640

Άλλο ένα βίντεο μέσα από την καμπίνα. Να είναι φούρνος έξω, να γεμίζει καπνό και η έννοια σου να είναι να πάρεις τη χειραποσκευή. Απίστευτο.
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που δυστυχώς συμβαίνει πάντα!
Ο μέσος επιβάτης αδυνατεί να φανταστεί πόσο εύφλεκτα είναι τα υλικά που τον περιβάλουν και πόσο εύφλεκτη είναι η κηροζίνη.
Πρέπει το πλήρωμα θαλάμου επιβατών να έχει απίστευτη ετοιμότητα και ατσαλένια νεύρα για να μπορέσει να το αποτρέψει.
Από όσο γνωρίζω μια τέτοια επιτυχημένη εκκένωση συνέβη μόνο μια φορά (Airfrance A340 overrun στον Καναδά πάνω από 10 χρόνια πίσω),
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Μια ερώτηση πάνω στο θέμα,
Δεν υποτίθεται οτι τα αεροπλάνα έχουν σύστημα προστασίας απέναντι στους κεραυνούς; Μιλάω για αυτά τα ματσούκια στα φτερά που δε θυμάμαι πως λέγονται και απόσο θυμάμαι κάνουν discharge το φορτίο του κεραυνού :D .Αφού υπάρχει αυτή η προστασία πως καταστράφηκαν τα ηλεκτρονικά;
Και ένα σχόλιο πάνω στο περιστατικό. Καταρχάς, λογικά το όλο δυστύχημα είναι αποτέλεσμα λάθους πιλότου καθώς αυτός δεν προσγείωσε το αεροπλάνο σωστά χωρίς όργανα(λέω λογικά γιατί δεν έχω επαληθεύσει αν το αεροσκάφος πέταγε κανονικά πέρα απ το πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, αλλά από ότι ακούω πέταγε μια χαρά). Αν το λάθος λοιπόν είναι του πιλότου καταλαβαίνουμε ότι δε δίνεται και πολυ βάση στην εκπαίδευση και κυρίως στην συντήρηση της ικανότητας πτήσης χωρίς όργανα, πράγμα τελείως λάθος κατά τη γνώμη μου(βλέπουμε που οδηγεί). Επίσης είναι τραγικό πραγματικά να βλέπεις ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε ένα φλεγόμενο αεροπλάνο με τόσους τόνους καύσιμο που έχει υπερθερμανθεί και πλέον είναι εξαιρετικά έφλεκτο να πάιρνουν και βαλίτσες πριν το εγκαταλείψουν μη χάσουν το λαπτοπάκι που χουν μαζί τους, αδιαφορώντας φυσικά για τον τεράστιο κίνδυνο που βάζουν τους εαυτούς τους και αν απο πίσω υπάρχουν άλλοι που αν μείνουν και άλλο μέσα θα πεθάνουν απ τις αναθυμιάσεις ή από μια ενδεχόμενη έκρηξη! :mad:
 
Re: Ατυχημα SSJ-100 της Aeroflot στο Sheremetyevo

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με το φαινόμενο των επιβατών που ενώ το αεροπλάνο καίγεται ή βουλιάζει προσπαθούν να σώσουν τις αποσκευές τους.
Και επειδή η βλακεία είναι ανίκητη, άλλη λύση απο το αυτόματο κλείδωμα των bin δεν υπάρχει. Ταυτόχρονα θα γλυτώσουμε απ τους βιαστικούς που επιμένουν να πάρουν τις αποσκευές όσο ακόμη το αεροπλάνο τροχοδρομεί, και θα συνειδητοποιήσει σιγά-σιγά το κοινό οτι τα bin κλειδώνουν.

Για τους πανύβλακες που αντί να τρέξουν να σωθούν ή να βοηθήσουν κάποιον ανήμπορο κάθονται και τραβάνε βίντεο με το κινητό. η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...
 
Top