sv1xv έγραψε:Έχουμε κάποια εικόνα από την σημερινή κατάσταση στον έλεγχο διαβατηρίων στο extra-Schengen του αεροδρομίου? Ιδίως στις αφίξεις?
Αυτό ενδιαφέρει κι εμένα. Ιδιαίτερα τί θα γίνει με επιβάτες με short connections.
Έστειλα σχετική ερώτηση μέσα της φόρμας στον ΑΙΑ, δηλ. εάν θα ληφθούν μέτρα για επιβάτες με short connections. Πρώτη απάντησή του πλήρως εκτός θέματος, γράφουν γενικά πράγματα για το αεροδρόμιο, πόσο είναι η απόσταση από το κύριο κτίριο στο satellite κλπ.

Απαντάω ότι ξέρω αρκετά καλά το αεροδρόμιο και τις διαδικασίες μετεπιβίβασης, θέλω όμως να ξέρω εάν θα ληφθούν μέτρα οι επιβάτες με short connections να μην τις χάσουν λόγω ουρών στον έλεγχο διαβατηρίων.
Απάντηση του ΑΙΑ: Να τους ενημερώσω με ποιες εταιρίες θα ταξιδεύω, για να μπορούν να δουν εάν μία απ΄αυτές χρησιμοποιεί το satellite κι άλλα γενικά πράγματα (που δεν ρώτησα….).

Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά την ερώτησή μου, τους αναφέρω ότι πετάω με Α3 / ΟΑ σε δρομολόγια όπως OTP-ATH-SKG με χρόνο μετεπιβίβασης των 40 – 50 λεπτών, ότι το έχω κάνει συχνά και στο παρελθόν χωρίς προβλήματα (δηλ. ξέρω τους δρόμους κλπ.) αλλά ότι προφανώς επιβάτες με short connections δεν μπορούν να προσέλθουν πιο νωρίς στον έλεγχο λόγω τυχών ουρών όπως το συστήνουν στην ανακοίνωσή τους.
Απάντηση του ΑΙΑ: Θέλουν να με ενημερώσουν ότι το ελάχιστο χρόνο μετεπιβίβασης εξωτερικού – εσωτερικού είναι 55 λεπτά (ναι, μπορεί γενικά, αλλά η Α3 και κάποιες άλλες εταιρίες επιτρέπουν και 40 λεπτά, και σε ανταποκρίσεις Non Schengen - Schengen) και για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθώ στην αεροπορική μου εταιρία. ...
Δηλ. προφανώς δεν θέλουν να δεχτούν ότι δεν τους νοιάζει εάν επιβάτες χάνουν τις ανταποκρίσεις τους….