LGSR/JTR Santorini

Πριν λίγες βδομάδες και ώρα περ. 4 το απόγευμα, το όλο θέμα με το security τελείωσε μέσα σε λίγα λεπτά.
 
Και 2 ξημερώματα δεν υπήρχαν καθόλου ουρές στο security. Δεν είχε και πολλές πτήσεις, τη δική μου της LH για Φρανκφούρτη, και μισή ώρα αργότερα Vueling και Transavia. Παρ΄όλ’ αυτά η αίθουσα αναχωρήσεων ήτανε γεμάτη, με τα άτομα να καθόταν παντού στο πάτωμα, φαίνεται πώς πολλοί απ΄τους τουρίστες δεν γνωρίζουν ότι έχει την ταράτσα πάνω (όπου είχε πολλές κενές θέσεις).

Παρά την πρωινή ώρα, η πτήση ήτανε γεμάτη, σε αντίθεση μ΄αυτήν της ΟΑ για Σαντορίνη Παρασκευή βράδυ. Τέτοια υπερπροσφορά έχει από Αθήνα για Σαντορίνη, ότι ακόμα τα ΣΚ τον Αύγουστο πολλές θέσεις είναι άδειες; Ή απλά έτυχε στη δική μου πτήση;
 
Τέτοια εποχή οι πτήσεις από Αθήνα πρέπει να προσεγγίζουν τις 30 την ημέρα! :cool: :rolleyes: :D
 
Είναι ο τρίτος χρόνος που η Fraport έχει υπό την δική της εκμετάλλευση αυτό και άλλα 13 αεροδρόμια και η κατάσταση από ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες του άρθρου είναι τραγική.... μέχρι τώρα βέβαια έχουν εισπράξει κάποια εκατομμύρια από αυτό και μόνο το αεροδρόμιο

"Τρίτη 25 Ιουνίου, η τουριστική περίοδος στο φουλ, η Σαντορίνη ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Κι όμως, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του in.gr δείχνουν ότι δεν έχουμε βάλει μυαλό. Η αναχώρηση από το νησί για την Αθήνα έμοιαζε με Γολγοθά. Ενα γεμάτο αεροδρόμιο, άνθρωποι όρθιοι επί ώρες, ηλικιωμένοι να κάθονται κάτω ή στις σκάλες, απίστευτη ταλαιπωρία σε ένα αεροδρόμιο που δεν θα έπρεπε να είναι τριτοκοσμικό.

Το αποκορύφωμα; Οπως μας κατήγγειλαν το λεωφορείο που μετέφερε τους επιβάτες στο αεροπλάνο… έσταζε νερά, ενώ οι τουαλέτες ήταν σε άθλια κατάσταση. "

https://www.in.gr/2019/06/25/greece/xam ... cSGWja3orA
 
Η παράδοση της Σαντορίνης είναι το 2021 σύμφωνα με την σύμβαση και τα έργα στο 30% σύμφωνα με την Fraport

https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... is-fraport

Να μας πει κάποιος που έχει δει την Καβάλα αν όντως υπάρχει διαφορά με τα έργα ολοκληρωμένα.
 
Τα αεροδρομια που παραδόθηκαν πρώτα (KVA, CHQ, ZTH) δεν είχαν απαιτήσεις για δομικές παρεμβάσεις στα κτίρια ή επεκτάσεις, γιατί ήταν ήδη ολοκληρωμένα από το παρελθόν. Έγιναν ωστόσο εσωτερικές ανα-διαρρυθμίσεις στα check-in, στους χώρους security screening, στους εμπορικούς χώρους, τοποθετήθηκε Baggage Handling System και έγινε αλλαγή στάθμευσης στο apron, με pushback. Οπότε σίγουρα έγιναν πιο λειτουργικά.

Στην ίδια λογική βρίσκονται και οι επεμβάσεις σε άλλα 4 αεροδρόμια (JSI, PVK, SMI, RHO), που αναδιαρρυθμίστηκαν εσωτερικά και θα παραδοθούν εντός του έτους.

Στα υπόλοιπα 7 (SKG, CFU, KGS, JTR, JMK, EFL, MJT) γίνονται σημαντικές ανακατασκευές, νέα κτίρια ή επεκτάσεις.
 
flesland":3ljkmpr2 said:
Να μας πει κάποιος που έχει δει την Καβάλα αν όντως υπάρχει διαφορά με τα έργα ολοκληρωμένα.

Το KVA το είδα μια φορά φέτος κατά την άφιξή μου, δεν είδα μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι, ίσως καλύτερη εικόνα στις τουαλέτες και γενικότερη σήμανση με ευχάριστα χρώματα (όπως και στο SKG, μάλλον θα πήραν μια μεγάλη παραγγελία με πινακίδες για όλα τα αεροδρόμια). Δεν αντιλήφθηκα ουσιαστικές διαφορές αλλά το αεροδρόμιο ήταν ούτως ή άλλως σε καλή κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Αναχώρηση θα έχω από εκεί τον Αύγουστο οπότε θα έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
 
Σύμφωνα τον Zach Griff, αναλυτής στην ιστοσελίδα Travel The Points Guy το πιο ακριβό Duty Free διεθνές αεροδρόμιο στον κόσμο :( είναι στη Σαντορίνη, για τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αφορολόγητων προϊόντων – ποτά, καλλυντικά, αρώματα και προϊόντα καπνού.

https://www.in.gr/2019/10/04/economy/oi ... agkosmios/
 
Καλά κρασιά (no pun intended)

Είναι βέβαια και το αξίωμα που λέει ότι τρελός δεν είναι αυτός που πουλάει ακριβά, αλλά αυτός που αγοράζει.

Προσωπικά δεν πολυκαταλαβαίνω το νόημα αυτών των μαγαζιών πια, στην εποχή του διαδικτύου και της παγκοσμιοποίησης. Ουσιαστικά πρόκειται για tourist traps που βασίζονται στο συναίσθημα (γνωστή καπιταλιστική παγίδα) και πουλάνε ή άχρηστα μπιχλιμπίδια που κανένας δεν θα αγόραζε έξω από το αεροδρόμιο, ή υπερτιμημένα προϊόντα που τα βρίσκεις φτηνότερα αλλού.
 
Απο ανάρτηση στο Twitter βλέπουμε το εσωτερικό του χώρου τσεκ ιν στο νέο αεροσταθμό.

EpJQKxnWEAAXUfw

EpJQK_PXYAAFJF_

EpJQLKtW8AEJPcd

Πηγή: https://twitter.com/i/web/status/1338220194699898882
 
Top