Ατύχημα με το ATR42 ( SX-FOR ) Sky Express στην Νάξο 12/07/2019

Χθεσινό βραδινή λήψη του ATR μιας και βρέθηκα στο νησί για διακοπές και είπα να στείλω μια φωτό στο γκρουπ..
 

Attachments

  • IMG-05675fef89619324a1e301a94067f6d9-V.jpg
    IMG-05675fef89619324a1e301a94067f6d9-V.jpg
    124,1 KB · Προβολές: 3.274
Το κακό είναι ότι οι 46 επιβάτες επέστρεψαν στην Αθήνα με καράβι.
Φαντάσου να έχεις πληρώσει αεροπορικό εισιτήριο και να γυρίζεις με καράβι.
:mrgreen:
Δεν γνωρίζω τι αποζημιώσεις δικαιούνται, :?: ή με την αποδοχή της μεταφοράς των έχασαν το δικαίωμα αποζημίωσης. :mrgreen:
Αν είναι έτσι, τότε πιάστηκαν κότσοι.
 
Με κλειστο αεροδρομιο δεν νομιζω να υπηρχε αλλη εναλλακτικη.
 
...άρτι αφιχθείς εις την Νάξο το απόγευμα με την. ΟΑ 014 το είδα στην άκρη του πάρκινγκ χωρίς έλικες η μηχανές και ρωτώντας έμαθα ότι πήραν πριν κάποιες ημέρες μερικά ανταλλακτικά και θα συνεχιστεί η αποξήλωση τού..... άρα βγήκε : written off as a hull-loss accident. A hull loss is an aviation accident that damages the aircraft beyond economical repair, resulting in a total loss !
 
Από πού προκύπτειότι θα πάει για write off? Η άτρακτος θα μεταφερθεί στη Γαλλία για έλεγχο από την Aerospatiale κι αν είναι ΟΚ θα επιστρέψει σε λειτουργία. Γι' αυτό και το λύνουν.
 
Σύμφωνα με http://avherald.com/h?article=4ca4ab77&opt=0 και επικοινωνία με επιβάτη από την συγκεκριμένη πτήση ο οποίος περιγράφει τι περιστατικό τονίζοντας ότι το κόκπιτ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να επαναφέρει το σκάφος στον διάδρομο χωρίς αποτέλεσμα και με κίνδυνο για τις προπέλες να προξενήσουν κάτι χειρότερο και αφού άνοιξαν την πίσω πόρτα και είδαν διέταξαν την εγκατάλειψη από εμπρός ! ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από αυτούς !
 
Από την παραπάνω σύνταξη του post ομολογώ δεν κατάλαβα και πολλά... :?
 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους,μετά το Bu@@ying που δέχτηκα είπα να μπω να συμμαζέψω το συντακτικό μου ! Σύμφωνα με συμπληρωματικές πληροφορίες στο http://avherald.com/h?article=4ca4ab77&opt=0 από επιβάτη στην συγκεκριμένη πτήση.Στην περιγραφή του περιστατικού τονίζει ότι από το Θ/Δ έγιναν προσπάθειες επαναφοράς στον διάδρομο χωρίς αποτέλεσμα και με κίνδυνο από τις έλικες να συμβεί κάτι χειρότερο,αφού έγινε επιθεώρηση της κατάστασης από την πίσω πόρτα του Α/Φ και κρίθηκε το μάταιο της επαναφοράς η το μέγεθος ζημιάς ανακοινώθηκε (από την συνοδό)η εγκατάλειψη από εμπρός ! Τονίζει ότι δεν έγινε καμία ενημέρωση από τον Θ/Δ.-

Υ Γ : Παρακαλώ εάν ικανοποίησα τους MOD μετά την διόρθωση να απομακρύνουν τα 2 προηγούμενα σχόλια,εάν πάλι δεν γίνομε κατανοητός από την γραφή μου,η ανάρτηση να πάει στον κουβά.Ευχαριστώ
 
Τώρα ήταν πιο κατανοητό αλλά και πάλι: οι προσπάθειες επαναφοράς έγιναν αφού έγινε επιθεώρηση της κατάστασης από την πίσω πόρτα ή μετά;
Το κόμμα πριν το "αφού" υποδεικνύει ότι έγιναν μετά την επιθεώρηση αλλά δεν φαίνεται και πολύ λογικό να έγινε μετά. Μάλλον μια τελεία πριν το "αφού" βγάζει περισσότερο νόημα... :rolleyes:
 
Top