Sky Express - Επιδόσεις

Καλημέρα,αυτή την ώρα 0850 14/07/2019 γυρίζει πίσω η SEH250 REGISTRATION SX-THR Αθήνα-Χανιά μετά από 2 κύκλους πάνω από την Μήλο......
 
Όπως έγραψα και στο άλλο νήμα, 4 ATR είναι εκτός αυτή τη στιγμή, ο στόλος επικουρείται από το SEMDI ενώ σήμερα ήρθε ξανά και το 146 (DAZFR).

Το πρόβλημα με το ντόμινο μιας π.χ. πρωινής καθυστέρησης 2 ωρών είναι πως η όλη κατάσταση επιδεινώνεται και από το ATC και άλλους περιορισμούς χωρητικότητας με αποτέλεσμα αντί να "μαζεύει" η καθυστέρηση ως το βράδυ (μιας και τα flight time είναι γενναιόδωρα), να "απλώνει". Για μένα το όλο σύστημα (αεροπορικές - αεροδρόμια - ATC) δημιουργεί στενωπούς που δε ξέρω για πόσο ακόμα θα κρύβουμε κάτω από το χαλί.

Επί του προκειμένου, με 1.30 ώρα καθυστέρηση νομίζω θα έπρεπε να είστε και χαρούμενοι. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι "βραδινές" πτήσεις φεύγανε με 3+ ώρες...
 
Μιλώντας για 3ωρες καθυστερήσεις, πως βρίσκει κανείς την επίσημη ώρα καθυστέρησης? τη προηγούμενη Κυριακή ερχόμουν από Χανιά με δηλωμένη ώρα άφιξης τις 22.00....το αεροπλάνο άγγιξε διάδρομο 00.53, έχω φωτογραφία 01.00 να περιμένει ακίνητο να δεί σε ποιά θέση θα σταθμεύσει, και στις αφίξεις έδινε ώρα άφιξης 01.04 (το οποίο έχω και φωτογραφία) ...Φυσικά δεν έγραφαν πουθενά στη κράτηση ή στο εισιτήριο ότι ο operating carrier θα είναι άλλος και όχι η GQ....Σας ακούω
 
Μετράει η ώρα που εστω μια έξοδος του αεροσκάφους έχει ανοίξει και μπορεί να γίνει η αποβίβαση. Φυσιολογικά η εταιρεία έχει στα αρχεία της όλες τις χρονικές στιγμές, μιας και αυτή πρέπει να αποδείξει ότι οι ώρες που εσύ έχεις καταγράψει είναι λάθος.

Οπότε, ξεκίνησε κανονικά την διαδικασία αποζημίωσης, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες θα βάλουν μυαλό και μόνο έτσι ίσως αρχίσουν να σέβονται τους επιβάτες τους.

Εδώ ή σχετική δικαστική απόφαση για την χρονική στιγμή: http://curia.europa.eu/juris/document/d ... doclang=EL
 
Επίσης, αν η εταιρεία απαντήσει αρνητικά για τον οποιοδήποτε λόγο (π.χ. να αρνηθεί την αποζημίωση ή να ισχυριστεί ATC delay), μπορείτε πάντοτε να κάνετε καταγγελία στον αρμόδιο φορέα (για πτήσεις από/εντός Ελλάδας είναι η ΥΠΑ) και να τους αφήσετε να διερευνήσουν το ζήτημα. Εφόσον βρουν πως η εταιρεία παραβιάζει τον ΕΚ261, τότε θα τους επιβάλλουν πρόστιμο αρκετά μεγαλύτερης τάξης μεγέθους απότι η αποζημίωση, οπότε υπάρχει περίπτωση η εταιρεία να επανέλθει να σας αποζημιώσει. Αν και πάλι δε βγάζετε άκρη, θα έλεγα να αποτανθείτε σε κάποια από τα sites που ασχολούνται με το ζήτημα (π.χ. airhelp) και να τους αφήσετε να το χειριστούν αυτοί, φτάνοντας και ως το δικαστήριο.
 
Ρε Γεράσιμε, γιατί μου μιλάς στο πληθυντικό;

Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που τουλάχιστον έβγαλα την ώρα άφιξης από το Αεροδρόμιο και βλέπουμε....

Λογικά οι ώρες που δίνει ο ΑΙΑ στον πίνακα ανακοινώσεων είναι αυτό ακριβώς που λέει ο Άκης
 
Χτεσινη βραδινη απο Χιο για Αθηνα scheduled dep 21:50 .Απογειωθηκαν απο Χιο 02:20 ,ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και με ενα γ@@νο σαντουιτς 4+ ωρες στο περιμενε. Και επειδη γινεται συνεχως αυτο και αφορουσε δικο μου ατομο ηλικιωμενο ,ηδη θα κινηθω με οτι τροπο μπορεσω εναντιον στην μπανανα αιρ .Οι δε υπαλληλοι κρατουν την διαδικασια τσιροτου στο στομα ,τους μιλας και ουτε καν μπαινουν στη διαδικασια να απαντησουν.
 
Επειδή το έζησα οι υπάλληλοι είναι στο μεν swissport στο άλλο goldair στο αλλο δεν ξέρω γω τι και πραγματικά δεν έχουν ιδέα για την εταιρία...Σε ερώτηση αν λειτουργεί το online check in η απάντηση ήταν "δεν έχω ιδέα πριν κάνα μήνα δούλευε..."...οπότε αν δεν τους λένε που να ξέρουν....καλά για τα 4 ευρώ κατανάλωση σε μπαρ που η τυρόπιτα είχε 4.8 γελάμε ολοι ομαδικά
 
Εύλογα ερωτήματα μας δημιουργούν δημοσιέυσεις απο τον τύπο για πολιτικές και στρατηγικές που έχουν επιβληθεί

https://www.dailypost.gr/politiki/o-syr ... hairesies/

Ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν.

Η ασυδοσία καλά κρατεί και η ανευθηνότητα των νέων διοικήσεων επίσης.

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει σύνεση .
 
Καφκική φαρσοκωμωδία. Μα κάνουν οι Αριστεροί εργοδότες τέτοια πράγματα?
Ψάχνω σύννεφο να πέσω και δεν βρίσκω!
 
Top