Lufthansa στην Ελλάδα

Mαλλον ετσι ειναι γιατι πράγματι στην LH δεν τις βγάζει...Και το Αμαντεους τις εμφανίζει μάλλον λογω Α3
 
Ψαχνοντας πτησεις με Λουφτχανσα απο Λονδινο για Αθηνα στα μεσα του Φεβρουαριου μου βγαζει το σκελος Φρανκφουρτη Αθηνα operted by SunExpress Germany. Ξερουμε τι γινεται? :?:
 
Πρέπει να είναι κάποιο wetlease. Αν και κανονικά η Sun express πετάει για την Eurowings, δεν ήξερα ότι πετάει και για LH. Μάλλον μιλάμε για μεμονωμένες πτήσεις.
 
Ειδα οτι ειναι για αρκετες εβδομαδες παντως.
 
Καλησπέρα, μία ερώτηση ήθελα να κάνω για όποιον γνωρίζει.

Προ δεκαμήνου έκλεισα με μίλια το εισιτήριο Πεκίνο - Φρανκφούρτη με την Air China, που φτάνει στην γερμανική πόλη στις 17:15 της Δευτέρας, 6/1/2020. Σκέψη μου ήταν να επιστρέψω Αθήνα αυθημερόν, με την βραδινή πτήση της Lufthansa/ Aegean (20:50 - 00:35), με δεδομένο ότι όταν έκλεινα τον Ιανουάριο του 2019 το παραπάνω εισιτήριο, υπήρχε διαθέσιμη ως και τον Δεκέμβριο του 2019 η συγκεκριμένη πτήση (δεν είχε ανοίξει ακόμη της νέας χρονιάς το πρόγραμμα). Παρόλα αυτά τώρα (Ιούλιος) βλέπω ότι την νέα χρονιά η τελευταία διαθέσιμη πτήση που δίνει από Φρανκφούρτη για Αθήνα είναι 18:00 με την Aegean, χρόνος ιδιαίτερα επισφαλής, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το flightstats η πτήση της Air China έχει 55% ακρίβεια το τελευταίο τρίμηνο, με μέσο χρόνο καθυστέρησης 29 λεπτά, που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό, αν όχι βέβαιο, να χάσω την απογευματινή πτήση της Aegean. Γνωρίζει κανείς αν αξίζει να περιμένω μήπως προστεθεί στο άμεσο μέλλον το βραδινό αυτό δρομολόγιο που είναι διαθέσιμο μέχρι και την τελευταία Δευτέρα του 2019; Ή εφόσον έχουν ανακοινωθεί τα προγράμματα δεν έχει νόημα να ελπίζω σε κάτι τέτοιο και θα πρέπει να αποφασίσω αν θα κλείσω δύο εισιτήρια ταυτοχρόνως, δηλαδή το επίφοβο εισιτήριο της Aegean μαζί με κάποια άλλη φθηνή (για την ώρα) εναλλακτική μέσω ενδιάμεσου προορισμού (σκεφτόμουν την Air Serbia μέσω Βελιγραδίου, αλλά φτάνει 3 τα χαράματα της επόμενης μέρας στην Αθήνα).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
 
Ούτε να το συζητάς πτήση που φτάνει στην FRA 17:15 και χωρίς καθυστέρηση, ώσπου να περάσεις έλεγχο διαβατηρίων και να περπατήσεις (το FRA έχει πολύ περπάτημα-μπορείς να δεις ενδεικτικά την πύλη αποβίβασης και την πύλη επιβίβασης) μέχρι την πύλη αναχώρησης στις 18:00 είναι πρακτικά αδύνατο.
H JU335 φεύγει στις 20:25 και δεν θα έχεις ανάγκη να περάσεις από έλεγχο διαβατηρίων γιατί φεύγει από το ίδιο κτήριο με την Air China, σου μένει χρόνος και να φας και ένα λουκάνικο γιατί η JU δεν προσφέρει κάτι, μόνο μικρό σακουλάκι κράκερ.
 
Είναι βέβαιο ότι θα την χάσεις. Η πύλη δεν κλείνει στις 6 αλλά 10-15 λεπτά νωρίτερα και στις 17:40 που πρέπει να είσα εκεί το αργότερο, το πιθανότερο είναι να είσαι στα διαβατήρια ακόμα και αν έχει φτάσει στην ώρα της (και δεν έχεις αποσκευες).
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Το να κρατήσει την βραδινή πτήση η LH και τον Ιανουάριο 2020 είναι πιθανό;
 
Δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα κάποιες αλλαγές στο χειμερινό πρόγραμμα της LH. Δηλ. ανάλογα με τη ζήτηση να αυξήσει κάποιες συχνότητες (ιδιαίτερα στις γιορτές) ή να ακυρώσει πτήσεις.

Αν και νομίζω ότι Ιανουάριο / Φεβρουάριο κι φέτος δεν είχε την βραδινή πτήση FRA-ATH (τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση).
 
Από το χειμερινό πρόγραμμα 2020 βλέπω νέα πτήση MUC-SKG της LH

MUC-SKG 11.20 – 14.20, T, TH, SA
SKG-MUC 15.05 – 16.15, T, TH, SA

Δεν ξέρω εάν θα είναι επιπλέον ή στην ουσία θα αντικαταστήσουν την EW. Και σε άλλους προορισμούς που μέχρι τώρα πετάει η EW θα έχει LH (π.χ. κανάρια νησιά), και διάβασα και φήμες ότι θα κλείσει η βάση της EW στο Μόναχο.
 
Top