germanwings / eurowings

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Οι οπαδοί της Schalke μετά την 7άρα και τον αποκλεισμό από την Manchester City έπρεπε να επιστρέψουν στη Γερμανία με το αεροπλάνο της μισητής Borussia Dortmund!
Η εκπρόσωπος της Eurowings μίλησε για "καθαρή σύμπτωση" :twisted: :mrgreen:

Άρθρο στα γερμανικά:

http://www.google.de/amp/s/rp-online.de ... output=amp
 
Γνωρίζει κανείς αν έχει κάποιο πρόβλημα το site της Eurowings; Το τελευταίο τέταρτο προσπαθώ να φορτώσω μια κράτηση για να κάνω κάποιες αλλαγές και είτε σέρνεται είτε μου βγάζει λευκή σελίδα.
 
Σήμερα, πτήση EW9684 DUS-KVA, αρχική ώρα αναχώρησης 12:15, πάει το Shuttle bus μέχρι το αεροπλάνο, περιμένει 10 λεπτά χωρίς να ανοίξουν οι πόρτες, επιστροφή στο terminal. Μικρή καθυστέρηση λόγω ασθένειας μέλους του πληρώματος. Επιστροφή στο αεροσκάφος, επιβίβαση, αναμονή περίπου 30 λεπτά, ξανά στο Shuttle bus επιστροφή στο terminal.
Αιτιολογία: ένα φορτηγάκι χτύπησε πάνω στο αεροπλάνο και πρέπει να ετοιμάσουν άλλο για την πτήση.
Τελικά συμπληρώσαμε 4 ώρες καθυστέρηση έχοντας ακούσει δικαιολογίες του τύπου φταίει ο καιρός (40 βαθμοί σήμερα στο DUS) ωστόσο οι άλλες πτήσεις εκτελούνταν κανονικά. Ακούσαμε ότι το προσωπικό εδάφους δε θέλει να φορτώσει τις αποσκευές λόγω ζέστης (το κατανοώ αλλά δεν το πίστεψα, βλέπε δικαιολογία καιρού). Τελικά μας είπαν ότι δεν έχουν διαθέσιμα Shuttle Bus.
Βρέθηκε Shuttle Bus, επιβιβαστήκαμε αλλά μέχρι και τώρα (η περιγραφή είναι live από το D-ABGQ) περιμένουμε (45λεπτο) την άδεια εκκίνησης γιατί προφανώς χάσαμε το slot...
Το πλήρωμα καμπίνας που είναι εδώ είναι το ίδιο που ήταν στο πρώτο αεροσκάφος πριν 5 ώρες. Περιμένω ακύρωση λόγω συμπλήρωσης ωραρίου... Για να δούμε...


Αυτός που είχε την ιδέα ίδρυσης της EW πρέπει να είναι κωμικός, αλλά όχι από τους καλούς...
 
Να το δεις θετικό: κερδίζεις τώρα 400 Ευρώ αποζημίωση :D
 
Έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά όχι, το αυτόματο σύστημα compensation claim αρνείται φυσικά οποιαδήποτε αποζημίωση (μ@κ@κες είναι; μην τρελαθούμε...) και φυσικά στο πρώτο e-mail δεν απάντησαν. Στο δεύτερο βλέπουμε. Αν δεν απαντήσουν θα πάει κι ένα e-mail στο Luftfahrt Bundesamt (γερμανική ΥΠΑ) και βλέπουμε. Πέρυσι που ήμαστε 3 άτομα και η αποζημίωση ήταν 1200 βάλαμε δικηγόρο, γιατί είχαμε την ίδια αντιμετώπιση αλλά για 400 ευρώ δε συμφέρει να το κάνω και φέτος.
Ειλικρινά αν έκλεινε η συγκεκριμένη εταιρεία δε θα έλειπε σε κανένα και λυπάμαι που το λέω γιατί σε τέτοια περίπτωση θα έμεναν πολλοί άνεργοι αλλά είναι το λιγότερο ελεεινή η συμπεριφορά προς τους επιβάτες σε τέτοια θέματα.

Ξέρω 2 περιπτώσεις που η Aegean σε μικρότερες καθυστερήσεις έδωσε δωρεάν εισιτήριο χωρίς να είναι καν υποχρεωμένη να το κάνει. Δυστυχώς βέβαια η Aegean δεν πετάει από δυτική Γερμανία προς Καβάλα. Κρίμα.
 
Αν η EW δεν πληρώνει και δεν θέλεις να πας σε δικηγόρο, γιατί δεν το προσπαθείς σε ένα απ΄αυτά τα portals όπως flightright, airhelp κλπ; Εκεί δεν μπορείς να χάσεις τίποτα.

Και συμφωνώ, αυτή η εταιρία είναι πολύ αναξιόπιστη. Αλλά αφού ανήκει στην LH, δεν θα κλείσει, εκτός εάν η LH αποφασίσει να αλλάξει στρατηγική….
 
Αν δεν πληρώνει, το βήμα είναι να στείλεις την ευρωπαική φόρμα συμπληρωμένη. Ούτε εμαιλ, ούτε δικηγόρο. Αν πάλι δεν πληρώσει (που αμφιβάλω στην Γερμανία) ή έστω δεν εξηγήσει γιατί δεν πληρώνει, μετά πας σε δικηγόρο και τους χρεώνεις και τα έξοδα σου.
 
flesland":3hizmt8x said:
(που αμφιβάλω στην Γερμανία).

Μην αμφιβάλεις καθόλου.
Πέντε ταξίδια φέτος (Eurowings, Condor, Easyjet και Lufthansa) και οι μόνοι που πληρώσανε αμέσως ήταν η Condor. Η Easyjet μετά από μερικά εκατέρωθεν email και από τις άλλες δύο ακόμα περιμένω ...
 
Αν κατάλαβα καλά, τη φόρμα την έστειλες στο ελληνικό γραφείο όμως;
 
Δεν αμφιβάλω ότι και στην Γερμανία οι αεροπορικές αρχικά απορρίπτουν τις αποζημιώσεις με διάφορες δικαιολογίες περί ανωτέρας βίας, έκτακτων γεγονότων κλπ., ελπίζοντας ότι ο πελάτης τις πιστεύει…

Το θέμα όμως είναι ότι στην Γερμανία είναι σχετικά εύκολο να τις διεκδικήσεις, είτε μέσω δικηγόρου, είτε μέσω gerichtlicher Mahnbescheid είτε – εάν δεν έχεις το χρόνο / τα νεύρα / τη διάθεση για κάτι τέτοιο – μέσω των διάφορων portals.

Γιατί στην Γερμανία τα δικαστήρια δουλεύουν αρκετά αποτελεσματικά, κάτι που γνωρίζουν και οι αεροπορικές.
 
Top