Δημιουργούνται 26 νέα υδατοδρόμια

Την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την κατασκευή και εκμετάλλευση υδατοδρομίων και την επανεκκίνηση των πτήσεων με υδροπλάνα υπόσχεται το υπουργείο Μεταφορών

https://www.metaforespress.gr/aeroporik ... %b9%cf%8e/

θα δούμε κάποτε το φως; :?:
 
από CHRISTOS55 » 03 Μαρ 2015, 17:06
Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά. Η δημιουργία και η Αδειοδότηση Υδατοδρομίων δεν σημαίνει τίποτα αν δεν επιχειρήσουν τα Υδροπλάνα. Προς το παρών δεν υπάρχει κανένα και είναι επιχειρησιακά αδύνατο ιδιαίτερα για το Αιγαίο.
Μην κάνετε όνειρα και μην παραμυθιάζεστε.

από CHRISTOS55 » 06 Σεπ 2018, 17:04
Πόσοι είναι αυτοί που τρέφουν ακόμη ψευδαισθήσεις ότι πρόκειται να λειτουργήσουν υδροπλάνα στην Ελλάδα ?????????
Μάταιος κόπος.
Το έχω γράψει και άλλες φορές κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους και κάποιοι ονειρεύονται.
Περαστικά μας. Προσωπική μου άποψη φυσικά.
 
Δηλαδή CHRISTOS55, πιστεύεις ότι δεν θα λειτουργούσαν τα υδατοδρομια αν ήμασταν μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα? Επιχειρησιακά αδύνατο, από άποψη καιρού, ίσως να είναι σε κάποιες περιοχές, αλλα να μην είμαστε και απόλυτοι πιστεύω.

Δεν λέω ότι του χρόνου θα πετάνε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλα γιατί να μην υπάρξει ποτέ αυτό το μέσο μεταφοράς σε αυτή τη χώρα που θα ήταν τόσο χρήσιμο και ας και ας είναι εφικτό στα μισά από αυτά τα μέρη που έχουν προταθεί?

Προσωπική μου άποψη κι εμενα, give it 10 years or so, αλλά κάποτε θα γίνει. Aπλά είμαστε..πίσω,για να μην πω τίποτα άλλο.
 
Ελπίδες για πιλοτικό δίκτυο υδροπλάνων από το καλοκαίρι του 2020, μέχρι τότε πρέπει να εκδοθούν 6 έξι ΚΥΑ. :idea: .;..;.! :?:

https://www.capital.gr/story/3374402/pi ... i-tou-2020

Ο κάθε ένας ελπίζει αναλόγως των συμφερόντων τους, οι εταιρείες για να αρχίσουν την δουλειά και οι καραβοκύρηδες να τους πολεμούν μην τους πάρουν την δουλειά. :rant:
Δεν υπάρχει δεν γίνεται, υπάρχει δεν θέλω.
 
Από το 2007 συζητάμε στο φόρουμ αν μπορούν να γίνουν υδατοδρόμια στην Ελλάδα. Αυτό λέει πολλά από μόνο του για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στην χώρα. Δηλαδή έρχεται κάποιος - που για μένα είναι θεότρελος- και σου λέει πάρε λεφτά από φόρους, θέσεις εργασίας κλπ και για 1000 λόγους η δουλειά δεν γίνεται. Ούτε μπετά να ρίχναν δηλαδή.

Το μόνο που για μένα που θα το εξηγούσε αν και δεν μου αρέσουν οι συνωμοσίες, είναι ότι οι κύριοι παίχτες του ανταγωνισμού σαμποτάρουν την προσπάθεια. Αν και νομίζω είναι απλά το ελληνικό σύστημα, καθώς αεροπλανάκια των 12 επιβατών δεν είναι και τόσο μεγάλο χτύπημα στην τελική.
 
flesland":3q86qjb9 said:
Αν και νομίζω είναι απλά το ελληνικό σύστημα,
:great: Έχεις δίκιο. Πρόκειται για το λεγόμενο Βαθύ Κράτος (Deep State), το οποίο στην Ελλάδα αποτελεί ένα απίστευτα αντιδραστικό μόρφωμα που αντιδρά σε κάθε επιχειρηματικό άνοιγμα. Μην ψάχνετε για λογική στην συμπεριφορά τους, κατά καιρούς εκφράζονται μαζικά μέσα από πολιτικούς σχηματισμούς τύπου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα όμως δεν έχουν ιδεολογία, απλώς έχουν μια αρνητική προσέγγιση "εμείς και αυτοί" σε καθετί.
 

Πάσχα 2022 με υδροπλάνα στην Ελλάδα​

Η τροπολογία του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, δρομολογεί άμεσες εξελίξεις για τη λειτουργία των υδατοδρομίων – πρεμιέρα πτήσεων από την Κέρκυρα.​

Πλεον εχει καταντησει κωμωδια η ολη υποθεση.... Πάσχα 2022 με υδροπλάνα στην Ελλάδα
 
Μας έχουν ζαλίσει με τα Υδατοδρόμια. Κάθε λίγο και λιγάκι και μια δημοσίευση και αλλαγές στους Νόμους. Υδροπλάνα πρόκειται να φέρει κάποιος? Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην ίδρυση υδατοδρομίου. Μπορούν να γίνουν χιλιάδες!!!. Υδροπλάνα όμως ποιος θα φέρει? Είναι επιχειρισιακά δυνατές οι πτήσεις και οικονομοτεχνικά βιώσιμη μια εταιρεία με υδροπλάνα. Ας ευχηθούμε "Καλό Πάσχα" και "ζήσε Μάιου μου να φας τριφύλλι".
 
Ξεχασες και τον καλο 15Αυγουστο,το Χριστος Ανεστη καθως και το καλα Χριστουγεννα να εχουμε.. Ειχα ενδιαφερθει να εργαστω τοτε σε εταιρεια στην Ροδο που θα ειχε βαση και τους εβλεπα πολυ ζεστους και σιγουρους για το επιχειρημα.. Βασικα πρεπει αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι πριν 6 χρονια+ περιπου..Ακομα περιμενουν τις αδειες..:banana:
 
Να θυμίσουμε την AirSea Lines Που επιχειρούσε απο την Κέρκυρα, το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα με βάση υδροπλάνων. Οι πρώτες πτήσεις γινονταν απο και προς Παξούς. Τα δρομολόγια ήταν 1 την ημέρα και με ελάχιστες εξαιρέσεις η λίστα των επιβατών ήταν η ιδια στο πήγαινε -έλα... Απο τους 18-19 επιβάτες ζήτημα να ήταν 1-2 ελληνες και μάλιστα ντόπιοι. Εννοειται οτι με το τέλος της τουριστικής σαιζόν, η πληρότητα κατέβαινε στο ναδίρ. Τωρα, το υδατοδρόμιο το μετέφεραν στο Νέο Λιμάνι, στην πολη της Κέρκυρας, με μοναδικό σκοπό να κάνουν πτήσεις sightseeing με τους επιβάτες των προυαζιεροπλοίων που θα δένουν ακριβώς δίπλα. Νομιζει λοιπόν ο κοσμάκης οτι τα υδροπλάνα θα κάνουν δρομολόγια για τη δική του εξυπηρέτηση, αλλά δεν έχει καταλάβει τί παιζεται...!!
 
Top