Γενικές ερωτήσεις για πτήσεις με ryanair

Το τελευταίο διάστημα πράγματι υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, λόγω των καιρικών συνθηκών και της αυξημένης κίνησης, ωστόσο αυτό δεν νομίζω πως δικαιολογεί την περίπτωσή σου. Φαίνεται πως αφού το αεροπλάνο σας άργησε, έχασε το slot που είχε και έπρεπε να περιμένει τόσο πολύ.
Δεν χάνεις κάτι να το διακδικήσεις. Να έχεις υπόψη πάντως πως ο χρόνος καθυστέρησης μετράει από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης, και όχι της αναχώρησης/απογείωσης.
 
Εχω ακουσει λογω ομιχλης,καταιγιδας,χαλαζιου,χιονιου,θυελλωδων ανέμων..αλλά λογω ζέστης καθυστέρηση δεν εχω ξανακούσει!
 
Ζήσης":3loxpk5a said:
Η ερώτηση μου... έστειλα αίτημα για αποζημίωση μέσω της πλατφόρμας της Ryanair την Παρασκευή και πριν από λίγο μου ήρθε η απάντησή της όπου πήρα το τρίτο το μακρύτερο!! Και καλά μου είπαν ότι λόγω καιρού και ζέστης στο Λονδίνο (στις 03:00 το βράδυ;;) δεν δικαιούμαι αποζημίωση και ότι μπορώ να απευθυνθώ σε ένα link που μου έστειλε για να απευθυνθώ στο συνήγορο του καταναλωτή;;;;!!! Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να πάρω κάτι έστω μέσω αυτών που διαφημίζονται για αποζημιώσεις; Γιατί κοιτούσα τον καιρό του Λονδίνου και δεν είχε τίποτα!!
Ευχαριστώ
Πόσο ζέστη μπορεί να είχε στο Λονδίνο στις 2 τα ξημερώματα; Το πρόβλημα δημιούργησε μάλλον η γενική κατάσταση της μέρας, διότι καθ' όλη την διάρκεια της μέρας υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις λόγω της ζέστης. Οπότε μάλλον λόγω μεγάλης κίνησης και μη διαθέσιμου slot (μιας και το αεροσκάφος έφτασε ήδη με καθυστέρηση στην Θεσσαλονίκη) και η δική σου πτήση έπεσε θύμα καθυστέρησης.

Πάντως δεν έχεις να χάσεις κάτι συνεχίζοντας. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρείες δεν πληρώνουν με την πρώτη. Θέλουν λίγο πίεση, έστω και αρχικά από τον συνήγορο του καταναλωτή.
 
Αυτη ειναι η εικονα απο το ρανταρ μας την Πεμπτη το βραδυ κατεβαινοντας για το Gatwick (1η φωτογραφια)
Ολες οι πτησεις ειχαν τεραστια slots (CTOTs) που εφταναν, ή και ξεπερνουσαν, τις 5 ωρες, ενω πολλες ακυρωθηκαν εντελως.
Ο λογως ειναι εμμεσως η ζεστη που επικρατουσε τις προηγουμενες ημερες στην κεντρικη και δυτικη Ευρωπη και εφτασε θερμοκρασιες ρεκορ. Τα μεσανυχτα της Πεμπτης στο Λονδινο ειχε ακομα 30 βαθμους.
Η ζεστη των προηγουμενων ημερων προκαλεσε ασταθεια και την Πεμπτη δημιουργηθηκε ενα μεγαλο squall line το οποιο σαρωσε τη βορεια Γαλλια, τη Μαγχη και την νοτια Αγγλια (2η φωτογραφια)
Αυτο προκαλεσε τις καθυστερησεις σε αφιξεις και αναχωρησεις απο τα αεροδρομια του Λονδινου, και της Αγγλιας γενικα.
Εμεις προσγειωθηκαμε και περιμεναμε πανω απο 45 λεπτα στον τροχοδρομο για να ελευθερωθει stand να παρκαρουμε, ενω αλλα αεροπλανα περιμεναν στη σειρα για απογειωση.
Με λιγα λογια, χαος, οι επιπτωσεις του οποιου διηρκησαν και την Παρασκευη εως οτου σιγα-σιγα εξομαλυνθουν.
 

Attachments

  • image.jpeg
    image.jpeg
    352,6 KB · Προβολές: 1.283
  • image.jpeg
    image.jpeg
    110,7 KB · Προβολές: 1.282
Στην Ισπανία υπάρχει ακόμα μέρος της δικαιοσύνης που ασχολείται με τα (δικαιώματα) των επιβατών,η συνέχεια στο λίνκ .,....... Ισπανικό δικαστήριο έκρινε ως καταχρηστική την επιπλέον χρέωση που επιβάλλει για τις χειραποσκευές η Ryanair https://www.protothema.gr/world/article ... aposkeues/ ...Άραγε θα ιδρώσει το αυτί του Ιρλανδού ?
 
Γιατί να ιδρώσει το αυτί του? Ότι και να κάνει, η FR παραμένει η αγαπημένη αεροπορική εταιρεία του επιβατικού κοινού. Μαζοχισμός.
 
Καλημέρα και καλό μήνα. Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε τον λόγω ακύρωσης τον σημερινών πτήσεων FR1198 και FR1199 ; Το ίδιο αεροσκάφος που ήταν να κάνει το δρομολόγιο είναι σε άλλο τώρα στα δεν είμαι θέμα βλάβης.
 
Top