Καθυστερήσεις Aegean

YCNZ":1gtsuhph said:
Υπάρχει περίπτωση πλήρωμα να κάνει πτήση με ένα αεροσκάφος, και μετά την επιστροφή απο την πρώτη πτήση να κάνει άλλη πτήση με διαφορετικό αεροσκάφος χωρίς να εμπλέκεται τεχνικό πρόβλημα που να υποχρεώνει την αλλαγή αλλά ίσως μόνο επιχειρησιακό ζήτημα, και έτσι να πάει όλο το πλήρωμα μαζί παρέα σε άλλο αεροσκάφος;
Ρωτάω με αφορμή ανακοίνωση που μας έγινε για την καθυστέρηση πτήσης μας νωρίτερα σήμερα.

Φυσικλα και γίνετε για επιχειρησιακούς λόγους (και όχι μονο).
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πρόβλημα σε καθυστεριση. Μπορεί και ο προγραμματισμός να είναι έτσι.
Επίσης μπορει να γίνει και με μερικό πλήρωμα η αλλαγή και όχι με όλους .
πχ SKG-ATH με Α321 και μετά μερικό πλήρωμα να παει σε Α320 και να κάνει το σκέλος ATH-HER (Τυχαίο παράδειγμα)
 
Πάντως ωραία τα email για apologies για τις καθυστερήσεις, αλλά και καμιά ενημέρωση στο αεροδρόμιο όταν υπάρχει καθυστέρηση δε θα έκανε κακό. Πάω στο gate, βλέπω αεροπλάνο μια ώρα πριν την πτήση. Πάω στο lounge, γυρίζω στο gate μισή ώρα πριν την πτήση, 150 άτομα ουρά, αλλά αεροπλάνο μηδέν. Η κοπέλα στο boarding μόνο που δε με έβρισε που τη ρώτησα αν μπορεί να ρωτήσει τι ώρα θα γίνει η πτήση που σαφώς θα είχε καθυστέρηση. Τελικά πήραν ένα τηλέφωνο από το lounge, μισή ώρα καθυστέρηση, αλλά οι οθόνες δεν το γράφουν πουθενά και στο gate ακόμα λένε ότι δεν ξέρουν.

Με άλλα λόγια μια πολύ μικρή καθυστέρηση που δε θα ενοχλούσε πρακτικά κανέναν αφήνει κόσμο εκνευρισμένο στο gate απλώς και μόνο λόγω έλλειψης μιας απλούστατης ενημέρωσης.
 
Αυτή η έλλειψη ενημέρωσης ενοχλεί και εμένα (όχι μόνο στην Α3, είναι λίγο πολύ το ίδιο παντού). Πας στη πύλη στην ώρα όταν θα έπρεπε να αρχίσει η επιβίβαση, και διαπιστώνεις ότι δεν έφτασε ούτε καν το αεροπλάνο :wall:

Πριν από κάποιες μέρες έφτασα καθυστερημένη με την LH από Μόναχο, άφιξη μετά τις 23.00, εκεί όπου είναι το satellite (και μεταφορά με λεωφορείο). Είχα ανταπόκριση για Θεσσαλονίκη στις 23.15, ούτε στο App του αεροδρομίου ούτε της Α3 δεν βρίσκω ενημέρωση για την ανταπόκρισή μου (δηλ. εάν έχει κάποια καθυστέρηση για να την προλάβω….). Ρωτάω κάποιον από τη Goldair δίπλα στο λεωφορείο, παίρνει τηλέφωνο κάπου, και με ενημερώνει ότι δεν άρχισε ούτε καν η επιβίβαση. Καλά, ακόμα όταν τελικά έφτασα στη πύλη δεν είχε αρχίσει (ούτε ενημέρωση για καθυστέρηση). Τόσο δύσκολο είναι να ενημερώσουν τον κόσμο;
 
Πάντως στις τελευταίες πτήσεις εδώ και μερικούς μήνες μου στέλνουν sms. Τώρα δεν ξέρω το σύστημα πόσο αυτόματο είναι, αλλά ισχύει ότι αν γνωρίζουν κάτι αυτοί, θα πρέπει να το γνωρίζουμε και εμείς. Δεν είναι λιγότερο σημαντικός ο χρόνος μας.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις μου στέλνουν ενημέρωση μέσω της εφαρμογής της Aegean για smartphone (Android).
 
Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και όταν υπάρχει ενημέρωση, τις περισσότερες πιθανότητες είναι ελλιπής. Αν δει κανείς το ταμπλό του ΑΙΑ, νομίζει πως το αεροδρόμιο δε χάνει λεπτό στη λειτουργία του (to be fair δε ξέρω αν γιαυτό φταίει ο ΑΙΑ που θέλει να δείχνει πως δεν έχει καθυστερήσεις ή οι εταιρείες που δε δείχνουν τις καθυστερήσεις σωστά). Τις περισσότερες περιπτώσεις, βγαίνει μία καθυστέρηση (ενίοτε 10λεπτη), αλλά η πραγματική καθυστέρηση καταλήγει να είναι αρκετά μεγαλύτερη χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση, ούτε καν ανακοινώσεις από τους gate agents.
 
Επιβεβαιώνοντας τα κακά νούμερα, στην κορυφή του... bottom 50 βρέθηκαν όσον αφορά στο on time performance OA και Α3. Δεδομένα από το OAG.

Η ΟΑ φιγουράρει στη θέση 158 (από τις 160) όσον αφορά το OTP για τον Ιούλιο 2019 και η Α3 στη θέση 155.
 

Attachments

  • 1.png
    1.png
    39,9 KB · Προβολές: 3.119
Αν κοιτάξτε όμως την OTP άλλων εταιριών στις πτήσεις από / προς Αθήνα, λίγο πολύ το ίδιο. ATH-MUC, ATH-ZRH, ATH-CDG κλπ. με LH, LX, AF έχουν OTP των 30-50%, κάποιες πτήσεις ακόμα και 25% (σύμφωνα με Expertflyer). Μόνο οι πρώτες πρωινές (με overnight stop στην Αθήνα) είναι κάπως καλύτερες.

Δηλ. προφανώς δεν είναι μόνο πρόβλημα της Α3….
 
Γνωρίζει κάποιος γιατί ακυρώθηκαν οι πτήσεις OA215 & OA218 ;
 
Υπάρχει περίπτωση Σήμερα Σάββατο 9 11 Από Θεσσαλονίκη Στουτγκάρδη Α3510 Να ήταν πλήρης η πτήση και να έχει δόση σε άτομα ένα Deal 250 € μια βραδιά ξενοδοχειο και ενα εισιτήριο;
 
Top