Τα χρώματα της Aegean (livery)

  • Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πέραν των όσων αναφέρονται παραπάνω πιστεύω στη διατήρηση των αρχικών χρωμάτων/livery της εικόνας της εταιρίας, καθότι σωστά είχαν τότε επιλεγεί, ίσως και λόγω καταγωγής του ιδρυτή της και κυρίως όμως λόγω του προφητικού συνδυασμού τους με τον λογότυπο της εταιρίας “Aegean”(εξ’ ίσου και ή μάλλον ουσιαστικότερης εθνικής σημασίας και σκοπιμότητας από αυτόν της Olympic air, κάτι που αργήσαμε παλιότερα με την ίδρυση των Μακεδονικών Αερογραμμών και πήγαν "άπατες" )
Κατά την άποψή μου, κάτι άλλο θα πρέπει να αναθεωρηθεί, αν ευσταθεί κάποια πληροφορία «ράδιο αρβύλα», ότι ενώ αρχικά είχε προβλεφτεί όλα τα καινούργια α/φ θα φέρουν πραγματικά καθίσματα business και seatback οθόνες σε όλη τη καμπίνα, δεν θα έχουν πουθενά οθόνες!
 
ECO":3356a0bc said:
εξ’ ίσου και ή μάλλον ουσιαστικότερης εθνικής σημασίας και σκοπιμότητας από αυτόν της Olympic air

Εάν παρεγήγησα τα γραφόμενά σου, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη ;)

Αλλά, με αυτό το όνομα, η εταιρεία αφήνει έξω τη μιση Ελλάδα.
Π.χ., σαν Κεφαλλονίτης, γιατί να ταυτιστώ με μια εταιρεία ονόματι Aegean;
Προσωπικά, και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, το όνομα δε μου λέει απολύτως τίποτα.

Εάν αποσκοπούσε στο να έχει απήχηση στον πατριωτισμό των Ελλήνων, θα έπρεπε να είναι κάτι παρεμφερές με το Norwegian ή Scandinavian, για αντίστοιχα τη Νορβηγία κιαι γενικότερα τη Σκανδιναβία.
Το Aegean, αποκλείει κόσμο, δε συνδέει/ενώνει ...
 
Βέβαια αν το σκεφτείς η κύρια βάση της Aegean και όλες οι περιφερειακές της βρίσκονται σε πολεις που βρέχονται απο το Αιγαίο ενω στις περιοχές της "μισής" Ελλάδας κατοικούν 10 απο τα 11εκ Ελλήνων. Οπότε δεν είναι και τόσο αποτυχημένη ως επιλογή.

Η Aegean δε χρειάζεται άλλο όνομα, μια χαρά έχει καθιερωθεί ως ο κύριος ελληνικός αερομεταφορέας. Και είναι πολύ καλύτερο απο κάτι generic τύπου Air Greece κλπ. Η Ολυμπιακή είναι νεκρή, ας την αφήσουμε στην ησυχία της. :rolleyes:
 
Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξει η Aegean όνομα, ούτε να συνδέσει το όνομα με κάποια ευρύτερη περιοχή. Οι περισσότεροι ξένοι δεν ξέρουν καν τι είναι το Αιγαίο, όπως και οι Έλληνες που πάνε Ιταλία δεν ξέρουν που πέφτει το Τυρρηνικό πέλαγος. Ειδικά επειδή πλέον οι περισσότεροι δεν έχουν και κανένα θέμα να πάνε με τις Τούρκικες, η συζήτηση είναι λίγο περιττή.

Αυτό με το design και την νέα καμπάνια δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο καινούργιο (εκτός από ότι πας στην Μελβούρνη με 90Ε, ωραίο παράδειγμα :twisted: ), νομίζω οι διαφημίσεις τρέχαν ήδη αυτή τη χρονιά;
 
Ειμαστε σιγουροι για αυτο? Η Ουρα θυμιζει εντονα το σημα του γλαρου με το ενα φτερο του να συνεχιζει και στην περιοχη του APU. Αυτο που δεν μου κολλαει ειναι οτι εκει που λεει Aegean(?) η περιοχη εχει πολυ μεγαλυτερη καλυψη απο το οτι απλα να λεει Aegean. Ισως να λεει ολογράφως Aegean Airlines
 
Πρώτες εντυπώσεις:
1. Όμορφη απόχρωση του μπλε.
2. Μου αρέσει που το χρώμα στο κάθετο σταθερό συνεχίζει μέχρι το κάτω μέρος της ατράκτου, προσωπικά μου δείχνει πιο αεροδυναμικό.
3. Βλέπω και δεύτερη απόχρωση μπλε, κάτι σε σιελ ή baby blue. Αν είναι όντως έτσι, το θεωρώ άστοχο. Το premium look τείνει προς τον μινιμαλισμό, εδώ φαίνεται ότι ίσως υπάρχει κάποιος πλεονασμός.... Το λέω όμως με επιφύλαξη.
4. Έλεος πια με τα raccoon eyes της Airbus!! Καταλαβαίνω γιατί το έχει το Α350 ( πανάσχημα παράθυρα στο πιλοτήριο ) αλλά το Α320 σίγουρα δεν τα έχει ανάγκη... :wall:
 
Ταιριάζει το MSN με τα στοιχεια που έχουμε μέχρι στιγμής, το γραφει ο τύπος στο twitter post του και φαίνεται και το σημείο με το aegeanair.com πίσω. Αυτό είναι σίγουρα! Μου θυμίζει λίγο τα χρώματα των αεροπλάνων της Airbus...και LH (αλλα σίγουρα πιο ωραίο από LH :D ) . ’Aντε να δούμε!

PS Oπως φαίνεται θα έχει νηολόγιο SX-NEO!
 
Ήταν καιρός για μια αλλαγή! άντε επιτέλους.

Φαίνεται ότι οι γλάροι από μπλε, θα αλλάξουν χρώμα στο πιο ανοικτό baby blue. Περιμένουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια.


Να φανταστώ ότι σιγά σιγά θα αλλάξουν όλα τα 320-321 το livery και δεν θα τα έχουν μόνο τα καινούργια ΝΕΟ.

Υ.Γ. Νομίζω θα δούμε αρκετές αλλαγές και εντός της καμπίνας με τα νέα ΝΕΟ.
 
Top