Κλείσιμο εταιριών

Η Spiegel αναφέρει πως όντως πήρε δάνειο 380 εκατομμύρια για τους επόμενους έξι μήνες αν διαβάζω καλά, οπότε και με το δημοσίευμα του Aris1979 επιβεβαιώνεται πως η Condor ευτυχώς θα συνεχίσει να λειτουργεί.

https://www.spiegel.de/wirtschaft/unter ... 88437.html

Με εκτίμηση!!!
 
Ευτυχώς, είναι η μόνη γερμανική αεροπορική εταιρεία με αξιοπρεπές service για τους επιβάτες. Χώρια που πετάει ακόμα με 757.

Κρίμα για την Adria. Προφανώς ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση με συνέπειες σε πολλούς παράπλευρους παίκτες.
 
:cry: Η αναστολή πτήσεων της Adria πριν λίγα λεπτά παρατάθηκε για 2 ημέρες επιπλέον (26-27 Σεπτεμβρίου).
 
Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί γιατί το γερμανικό κράτος αμέσως στήριξε την Condor με ένα δάνειο σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχε εγκρίνει για τη διάσωση της AirBerlin. Το ζουμί του άρθρου είναι ότι η Condor είχε κέρδη 129εκ λιρών και θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να αφεθεί να 'θυσιαστεί' εξαιτίας της πτώχευσης της μητρικής thomas cook.

https://amp-focus-de.cdn.ampproject.org ... 82316.html
 
Βεβαια δεν θα μάθει κανείς αν το κέρδος της προέρχεται απο υπερτιμολογημένες πωλήσεις στους ομίλους της thomas cook, των εισιτηρίων με μείωση margin στα κερδη του πακέτου από το ξενοδοχείο. Φημολογείτε (χωρίς απόδειξη) οτι γινόταν αυτό με σκοπό να δειξουν φουσκομένα κέρδη στην εταιρία για να πωληθεί με μεγαλύτερο τίμημα. Ηδη ο ομιλος ειχε προσπαθήσει να πωλήσει την Condor στο παρελθόν. Αυτό το σχέδιο, αν πετύχαινε, θα ειχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα εσοδα από την Πώληση, και λογιστική την επόμενη χρονιά μειωμένα έξοδα για τον tour operator γιατι τα έξοδα για τις πτήσεις θα ήταν πλεόν λιγότερα απο τα υπερτιμολογημένα.

Εχει λογική αν σκεφτεί κανείς τον μέσο ορο ηλικίας των αεροπλάνων της condor. Συμφωνα με το airfleet περα απο τα Α321 και το Α330 τα υπόλοιπα αεροπλάνα ειναι πάνω από 20 ετών, δεν το λες και επενδυτικό κελεπούρι.

Από την Αλλη, Η μή λύση θα ηταν να μεινουν στο αέρα όχι μονο πτήσεις του ομίλου Thomas Cook GmbH, αλλα και άλλων tour operator που χρησιμοποιούν την condor, με αποτέλεσμα ενα ντομινο σε ολο το τουριστικό κομμάτι.

Νομίζω οτι μακροπρόθεσμα δεν θα την γλιτώσει, ειλικρινά το εύχομαι καθώς εχω ταξιδέψει πολύ συχνά με την εταιρία, εδώ και πολλά χρόνια απο Χανιά.
 
Αφήστε αυτές να κλείνουν. Εμείς εδώ στην Ελλάδα ετοιμάζουμε να ανοίξουμε μια πεντάδα !!!!!!! νέων εταιρειών. Καλή μας επιτυχία.
 
Κόλλυβα και για την Peruvian Airlines

https://www.peruvian.pe/

20η εταιρεία που έκλεισε εντός του 2019
18 εταιρείες έκλεισαν εντός του 2018
 
Η Nordica σταματά την προγραμματισμένη λειτουργία της, καθώς η αεροπορική εταιρεία διέκοψε τις πτήσεις από 27OCT19.

https://www.nordica.ee/changes-to-flight-schedule
 
Top