Πεδίο προσγειώσεων στην Ανάφη

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας

mrk

Business-Class-Member
Εγγραφή
23/07/2003
Μηνύματα
374
Likes
142
Περιοχή
Αθήνα
Σύμφωνα με εδώ https://www.facebook.com/anafimunicipal ... =3&theater ξεκινάει η κατασκευή πεδίου προσγειώσεων στην Ανάφη!

Από ότι διάβασα εδώ https://www.naxospress.gr/arthro/kyklad ... stin-anafi θα είναι μικρό έως πολύ μικρό και μάλλον θα αφορά αεροσκάφη γενικής αεροπορίας.

Αν μπορεί να το συντηρήσει ο δήμος μια χαρά!
 
Επίσκεψη (ground) Σεπ. 2019

Το έργο σταμάτησε ελλείψει πόρων (Δήμου;). Πάντως τα βασικά χωματουργικά έχουν γίνει.
Η πολύ κακή (ακτοπλοική) συγκοινωνία της Ανάφης μάλλον θα 'αναβαθμιστεί' με το προτεινόμενο Α/Δ.
Μου θύμισε κατάσταση Κηθύρων επί ΟΑ

http://www.707.gr/IMAGES/AVIATION/anafi2019.html
 
Θα είναι κρίμα να μην προχωρήσει.
Από τις φωτογραφίες του Κυπριανού παραπάνω, τύφλα να'χει το Catalina "airport in the sky" :D
 
Μυριζομαι ομως για αλλη μια φορα επιλογη λαθους προσανατολισμου διαδρομου για το Αιγαιο (Α-Δ) αντί (Β-Ν)...

Βλέπε Κάλυμνο, Μήλο κτλ...
 
Άντε να έρχονται σιγά σιγά τα dornier 228NG
 
Άποψή μου είναι ότι πρώτα μελετάμε την ανάγκη ή μη της κατασκευής αεροδρομίου σε κάποιο νησί, στην θετική περίπτωση ελέγχουμε για τις πιθανές και κατάλληλες περιοχές αν υπάρχουν, μελετάμε τα στατιστικά των καιρικών συνθηκών (κυρίως ανέμων) ετών και διαφορετικών εποχών, κοστολογούμε το έργο, δεσμεύουμε το απαιτούμενο ποσό (για να μην ακυρώσει το έργο ο επόμενος τοπικός άρχων) και μετά αρχίζουμε την κατασκευή. Σε αντίθετη περίπτωση μας μένει το έργο ημιτελές. Καλή αποπεράτωση.
 
Νομίζω είναι δύσκολο να αποτιμήσει κανείς (τουλ. οικονομοτεχνικά) την ανάγκη 'η μη ύπαρξης πεδιου προσγειωσης σε ένα (μικρό) νησί όπως η Ανάφη. Θεωρητικά δεν χρειάζεται. Ούτε θα αποσβεστεί το κόστος γρήγορα, ούτε θα κατεβαίνουν γεμάτα τα ΑΤR....
Είναι περισσότερο θέμα αρχής. Θέλουμε ή όχι τη δυνατότητα να υπάρχει συγκοινωνία αεροπορική...;

Η Ανάφη στη σκια της (καταραμένης πια τουριστικά) Σαντορίνης έχει άθλια ακτοπλοική συγκοινωνία (βλέπε φιάσκο Aqua Jewel). Το νησί είναι καταδικασμένο να παραμείνει στην άγονη γραμμή. Η επέκταση του λιμένος κάπως θα βοηθήσει αλλά μόνο σε ότι αφορά ιδιωτικά σκάφη. Ένα αεροδρόμιο θα βοηθούσε (βλέπε Αστυπάλαια, Λέρο, Κάσο...). Θα μπορούσε να έχει και κάποια φτηνή ενδοκυκλαδική ανταπόκριση. Τα υδατοδρόμια πάλι τα βρίσκω πολύ δύσκολη λύση για το Αιγαίο (ας υπάρχουν βέβαια).

Οπότε μόνο ένας διάδρομος Α/Γ έστω και μικρός θα βοηθούσε. Μπορεί να μην έγινε business plan ή κανένα ιδιωτικό έργο αλλά ακόμα και με το Μηχανικό η αρχή έγινε. Ελπίζω να το προχωρήσουν και ας θέλουμε εμεις οι παλιότεροι να παραμείνουμε κάπως ρομαντικοί με τα διαμάντια αυτά του Αιγαίου (που ευτυχώς μόνο τον Αύγουστο τσαλαπατιούνται από ορδές τουριστών).

YΓ.: να είναι καλοτάξιδο το εξαιρετικό F/B Πρέβελης....
 
Το νέο επεισόδιο της σαπουνόπερας.

 
Top