Αεροπυρόσβεση

  • Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Από το «έγκυρο» site reader.gr :
https://www.reader.gr/news/politiki/293 ... apo-resceu

" Τα δυό (Canadair CL-415) έχουν σοβαρές βλάβες που δεν μπορούν να επισκευαστούν, καθώς το εργοστάσιο έχει κλείσει και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. "

H Bombardier ζει και βασιλεύει αλλά έχει πουλήσει τα δικαιώματα των πυροσβεστικών έχουν μεταβιβαστεί στην Viking Air : https://www.vikingair.com/company-caree ... er-program
 
Νομιζω ότι έχω απαντήσει στο ερώτημα του έγκυρου site για τα ανταλλακτικά πριν 2 χρόνια, (στο παρόν thread):

sv1xv":1psrrxfv said:
Για το θέμα της έλλειψης ανταλλακτικών τώρα, το θέμα είναι οι προτεραιότητες των πολιτικών μας (διορισμοί, οκταμηνίτες κλπ) που φέρνουν ψήφους, καθώς και ορισμένα δημόσια έργα μεσαίου μεγέθους.

:rant:
 
Τα λέει όλα ο απόστρατος αξιωματικός - και συνάδερφος μηχανολόγος. Ετοιμαστείτε έρχεται δύσκολο καλοκαίρι ...
https://www.evros-news.gr/2019/06/08/%C ... %B5%CE%BB/

Εκτός εάν υπονοείται και μια τάση να πάμε σε ενοικιαζόμενα ώστε να «κονομάνε» και οι μεσάζοντες - αντιπρόσωποι !
 
nikmech":2exdf2he said:
και μια τάση να πάμε σε ενοικιαζόμενα ώστε...
Τα φετεινά ενοικοιαζόμενα περιλαμβάνουν και το εικονιζόμενο πρώην Σοβιετικό Mi-8 με νηολόγιο EX-40007, εδώ φωτογραφημένο στην Μυτιλήνη πριν 3 ημέρες: http://www.ipernity.com/doc/777361/48963712.
 
Tα πυροσβετικα αεροσκαφη οταν πετουν χαμηλα πανω απο δεντρα για να ριξουν το νερο, εχουν απενεργοποιημενο το GPWS ή ακουν οι πιλοτοι συνεχως terrain ahead pull up ?
 
Δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα εγκατεστημένο στα canadair της ΠΑ. Με σιγουριά γιατί εμείς οι avionics στην ΕΑΒ τα συντηρούμε! ;)
 
Ισως αλλα πυροσβεστικα αεροσκαφη να διαθετουν GPWS?
 
Eπ' ευκαιρία Έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2020 από 15-04-2020 έως και 31-10-2020 μου δημιουργήθηκε η απορία εάν τα Canadair κυκλοφόρησαν ποτέ για επιβατικές πτήσεις η για πτήσεις περισυλογής ναυαγών (SAR ή MEDVAC) η ανθρώπων στην θάλασσα αλλά φεύ ! Βρήκα χρήσιμες πληροφορίες για όλους του τύπους και τα είδη αποστολών τους,και για τον νέο τύπο εδώ https://aerialfirefighter.vikingair.com ... nadair-515
 
Σύμφωνα με το AIP της ΥΠΑ, στην Θεσσαλονίκη υπάρχει εκτός αντιπυρικής περιόδου ένα CL διαθέσιμο για αποστολές έρευνας και διάσωσης. Πιθανώς να έχει διενεργήσει αποστολές έρευνας για χαμένα μικρά αλιευτικά.
 
Καλησπέρα! 6 CL υπάρχουν αυτή την στιγμή. Στην ΕΑΒ άλλα 4, που με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία κτλ μην τα περιμένετε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού! Εκτός & εάν αλλάξουν τα πράγματα & πάνε σε εργασιακή ειρήνη με το Υπ. Οικονομικών, τα πλακώσουν & τα βγάλουν σε 2 εβδομάδες με υπερωρίες...!!! :banana:
 
Top