A380

Η Airbus δεν παράγει α/φη αν δεν έχει πελάτη, ούτε διαχειρίζεται α/φη. Στο άρθρο αναφέρεται ο ιδιοκτήτης.
"German investment group Dr Peters failed to find a new airline for the first two superjumbos to be retired".
 
Η Airbus έχει συμφέρον στο να κρατηθούν τα αεροπλάνα ενεργά για να κρατηθεί ψηλά η υπολειμματική αξια, οποτε
βοηθάει όσο μπορεί στο remarketing των A380. Σίγουρα το γεγονός ότι είναι από τα πρώτα αεροπλάνα της σειράς δεν βοηθάει καθόλου, επειδή διαφέρουν αρκετά με τα MSN100+.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να αγοράσει κάποια αεροπλάνα η Airbus, μέσω της Airbus Asset Management, η οποια αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται καμια εικοσαριά αεροπλάνα, κυρίως A318, A330 και 340.
 
Άλλη εταιρεία η κατασκευάστρια Airbus και άλλη η Airbus Asset Management,
 
Το Α380 οπως και το Α340 ειναι τα μονα τετρακινητηρια επιβατικα αεροσκαφη που δεν ειχαν ποτε ουτε ενα θυμα σε ατυχημα. Τα Β747 απο την αλλη.... πανω απο 4000 νεκροι συνολικα σε ολα τα δυστυχηματα. Fun fact.
 
Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα αεροσκάφος 50 ετών με ένα 12 ετών. Είτε σαν αεροπορική τεχνολογία της τότε και της τώρα εποχής, είτε σαν χρόνια παρουσίας. Το 747 ήταν πρωτοπόρο στην εποχή του με ότι συνεπάγεται αυτή η πρωτοπορία. Το 380 και το 340 ήταν και τα τελευταία τετρακινητήρια που κατασκευάστηκαν και δημιουργήθηκαν πάνω στην αεροπορική τεχνολογία και την αποφυγή λαθών που δίδαξε η παγκόσμια αεροπορική τεχνογνωσία από την πρώτη πτήση του 747 και μετά, μέσα και από τα ατυχήματα.
Επίσης μόνο 583 νεκροί ήταν στο ατύχημα της Τενερίφης με τα 2 747.
Μάλλον ατυχές το "fun fact" :rolleyes:
 
Kalamariotis":289raie9 said:
Το Α380 οπως και το Α340 ειναι τα μονα τετρακινητηρια επιβατικα αεροσκαφη που δεν ειχαν ποτε ουτε ενα θυμα σε ατυχημα. Τα Β747 απο την αλλη.... πανω απο 4000 νεκροι συνολικα σε ολα τα δυστυχηματα. Fun fact.
Που ακριβώς περιλαμβάνεται το fun fact?
 
Fun fact... τροπος του λεγειν. Δεν ειπα ποτε οτι ειναι fun το να σκοτωνεται κοσμος!

Το Α340 παραγεται απο την δεκαετια του 90. Δεν σκοτωθηκε κανενας. Τα Β747 της δεκαετιας του 90 και αργοτερα, συνεχιζαν να εχουν δυστυχηματα. συγκρινω ιδιας εποχης αεροσκαφη.
 
Όταν μιλάς για πάνω από 4000 νεκρούς στα 747 δεν συγκρίνεις ίδιας εποχής αεροσκάφη.
 
Top