Ιπτάμενο προσωπικό Ellinair

Παιδια καλησπερα! Μολις με πηραν τηλ για να με πουν οτι περασα. .
 
Ξερει κανενας γιατι θελουνε να παμε παλι με φουστα καλσον και γοβα?
 
Καλήμερα, εσάς που σας κάλεσαν ότι περάσατε την 2η συνέντευξη, πότε σας είπαν να πάτε από τα γραφεία?
Yπάρχουν κ άλλες κοπέλες που ακόμη περιμένουν μετά την 2η συνέντευξη τηλ. για την βάση της Θεσ/νίκης?
 
Γεια σε ολους, ειμαι καινουρια στο forum και χαιρομαι που το ανακαλυψα! πολυ καιρο τωρα σκεφτομαι να ασχοληθω με το επαγγελμα της αεροσυνοδου αλλα τωρα πηρα τη μεγαλη αποφαση! ειμαι απο θεσσαλονικη κι απο οσο διαβασα το OD της ellinair εχει ηδη γινει..
υπαρχει καποια που να ξερει απο εμπειρια αν θα ανοιξει θεση ξανα πριν το καλοκαιρι?
οπως και για την aegean διαβασα οτι εγιναν οι συνεντευξεις τον προηγουμενο μηνα.. υπαρχει καμια πιθανοτητα??? ευχαριστω!
 
Καλησπέρα καθώς η ellinair ανοίγει βάση στην αθήνα πήγε κάποια στις συνεντεύξεις και ξέρει περίπου τι γίνεται;
 
Γειά σας. Είμαι 19 χρόνων, πέρασα πριν ένα χρόνο σε σχολή πληροφορικής στην Θεσσαλονίκη όμως δεν με "τραβάει" τελικά και πολύ όλο αυτό με την πληροφορική. Υπήρχε ένα γενικό ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ήμουν τρελαμένος με την πληροφορική. Δεν υπήρχε και κάτι άλλο να μου αρέσει τότε οπότε.. δήλωσα μόνο σχολές πληροφορικής. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω ένα τεράστιο ενδιαφέρον για την αεροπορία και.. σκέφτομαι να γίνω ιπτάμενος φροντιστής. Έχω κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ και θέλω φυσικά την βοήθεια όσων μπορούν να απαντήσουν (εννοείτε). Θα με ενδιέφερε η Ellinair μιας και κάθε χρόνο δημιουργούν τμήματα εκπαίδευσης πληρωμάτων θαλάμου επιβατών (και προλαμβάνουν και άντρες). Θέλω την άποψη σας στο εξής : από ξένες γλώσσες έχω lower PTE Αγγλικών και Γερμανικά Α2. Για τα αγγλικά πάρα το γεγονός ότι είμαι μόνο στο lower είχα πολύ μεγάλη ευχαιρια στον λόγο, λόγω της καλής προετοιμασίας. Ακόμη και τώρα δεν είμαι σε άσχημο επίπεδο αν και.. πάλι θα έκανα εξάσκηση ώστε να είμαι σε καλό επίπεδο. Τι προσέχουν οι εταιρίες όσον αφορά το κομμάτι της ξένης γλώσσας στις συνεντεύξεις ? Πχ, αν μιλήσω καλά και τους αφήσω ικανοποιημένους μπορεί να με "κόψουν" λόγω του ότι έχω μονάχα το lower?.. Επίσης, άπαξ και στείλω βιογραφικό, με επιλέξουν και με πάρουν για εκπαίδευση, τα θέματα που θα μας εκπαιδευτούν σε βιβλία κλπ η οτιδήποτε άλλο είναι στα αγγλικά ή στα ελληνικά η και τα δύο? Είναι το επίπεδο αγγλικών πολύ υψηλό? Σορυ αν κάνω χαζές ερωτήσεις.. αλλά προφανώς με ενδιαφέρει να μάθω! Αν κάποιος / καποια γνωρίζει επιπλέον πληροφορίες για σύμβαση, μισθό, συνεντεύξεις κλπ ας πει, θα είναι μεγάλη βοήθεια, ευχαριστώ και... εύχομαι αυτά τα "πλην" να μην είναι πρόβλημα, αλλιώς.. δεν ξέρω..
 
Αρχικά θα ηθελα να σου πω, να μην παρατήσεις τη σχολή σου για αυτό το επάγγελμα. Σε περίπτωση που καταφέρεις να μπεις σε μια αεροπορική, τη σχολή σου να την συνεχίσεις. Εχεις και μια πολύ καλή σχολή.
Εκτος από τα αγγλικά, κοιτούν εμφάνιση, στήσιμο γενικότερα , να μην εχεις άγχος και γενικά κοβουν με το ματι τον/την κάθε υποψήφιο.
Οι εκπαιδεύσεις είναι 50-50 αγγλικα-ελληνικά και δεν είναι κατι το δύσκολο, σίγουρα έχει διάβασμα.
Τελος ξανα θα το πω , μην παρατήσεις τη σχολή σου!!!
 
Συμπληρώνοντας τον IATA/Taso θα έλεγα ότι δεν είναι επάγγελμα. Μην μπερδεύουμε και ισοπεδώνουμε τα πράγματα. Επάγγελμα είναι κάτι που το σπουδάζουμε χρόνια και παίρνουμε και αναγνωρισμένο Πτυχίο. Αυτή είναι μια εξειδικευμένη εργασία- απασχόληση μετά από μια 20ημερη ενημέρωση επί των καθηκόντων που σχετίζονται με την ειδικότητα. Όσον αφορά την γνώση των Αγγλικών θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και να επικοινωνούν όχι μόνο για τα θέματα του α/φους αλλά και για πληροφορίες που ενδέχεται να ζητήσουν οι επιβάτες. Τα Manual του α/φους είναι όλα γραμμένα στα Αγγλικά. Οι αναγγελίες γίνονται σε πολλές Γλώσσες ανάλογα με την χώρα προορισμού. Άποψή μου και συγνώμη αν ενοχλούνται κάποιοι. !!!!!
 
Αγαπητέ CHRISTOS55 συγνώμη αλλά καλό θα είναι να μην εκφράζουμε απόψεις όταν δεν γνωρίζουμε την ακριβή ετυμολογία κάποιας λέξης.
Επάγγελμα χαρακτηρίζεται το "είδος της βιοποριστικής εργασίας", ανεξάρτητα από τον κλάδο παραγωγής μέσα στον οποίο συντελείται ή παρέχεται αυτή η εργασία και ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει το άτομο σ΄ αυτή.
 
Φίλε ECO, προφανώς να γνωρίζεις καλύτερα την ετυμολογία της λέξης "επάγγελμα" που βρήκες και αντέγραψες από την Βικιπαίδεια αλλά δεν το διάβασες όλο. Παρακάτω λέει: "Από τότε έχουν καθιερωθεί πολλοί περιορισμοί στην εφαρμογή της αρχής αυτής βάσει των οποίων η εξάσκηση πολλών επαγγελμάτων "να εξαρτάται από σχετική άδεια Αρχής". Εκδίδεται άραγε κάποια σχετική Άδεια από Κρατική Αρχή και δεν το γνωρίζω? (μέχρι 31/12/2003 την εξέδιδε η ΥΠΑ και μετά καταργήθηκε). Προσωπικά δεν με απασχολεί, θεώρησέ το όπως νομίζεις και καλό επάγγελμα να έχεις.
 
Top