Ιπτάμενο προσωπικό Ellinair

Αγαπητέ CHRISTOS55 πιστεύοντας ότι αφενός κάνουμε ένα καλόπιστο διάλογο και δεν βιαζόμαστε να απαντήσουμε ως προπέτες με δηκτικά σχόλια και αφετέρου επειδή δεν γνωρίζεις την επαγγελματική μου ιδιότητα, απλά και ευγενικά σου απαντώ ότι δεν διαφωνώ με τα όσα αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία στη Βικιπαίδεια που εσύ ανέτρεξες, καθότι όλα αυτά έπονται, εγώ απλά σχολίασα την βασική ετυμολογία “ δηλαδή πως ερμηνεύεται ο ορισμός - επάγγελμα” που εσύ λανθασμένα μάλλον αρχικά κατενόησες.
Ως εκ τούτου λοιπόν σου επαναλαμβάνω ότι επάγγελμα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε εργασία και ή απασχόληση που αφορά βιοπορισμό, καλημέρα σας
 
Αγαπητέ ECO επειδή είμαστε εκτός θέματος πρέπει να το σταματήσουμε και ας το αποκαλεί ο καθένας όπως νομίζει. Δεν γνωρίζω αν είσαι ο συντάκτης της Βικιπαίδεια, ο Μπαμπινιώτης ή ο Τζαρτζάνος, απλά εγώ ανέτρεξα εκεί για να δω από που διαβάζεις αυτές τις ετυμολογίες. Δεν λες όμως τίποτα για την εκπαίδευση και για την άδεια- βεβαίωση εκπαίδευσης. Καλό ταξίδι.
 
Αγαπητέ Thelo,

Είναι συναρπαστικό επάγγελμα αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με την επιλογή σου. Αρχικά θα πρέπει να βελτιώσεις τα αγγλικά σου. Είναι η γλώσσα της αεροπορίας και θα είσαι υποχρεωμένος να τη χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, σε βαθμό μεγαλύτερο και από τη μητρική σου. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να έχεις καθαρή άρθρωση και να μιλάς με αυτοπεποίθηση και χωρίς λάθη. Συνεπώς, θα πρέπει να δουλέψεις επάνω στα αγγλικά σου, εάν κρίνεις ότι το επίπεδο είναι μέτριο. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθείτε και αξιολογείστε καθημερινά, ακόμα και αφού γίνεται δεκτοί προς εκπαίδευση. Οι περισσότερες αεροπορικές ζητούν και δεύτερη ξένη γλώσσα ως πρόσθετο προσόν.

Στην Ελλάδα, μη θεωρήσεις ότι θα βγεις στη σύνταξη κάνοντας αυτό το επάγγελμα. Τα περισσότερα μέλη θαλάμου επιβατών δε μένουν για πολύ στις αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδα α) γιατί οι απολαβές είναι χαμηλές. β) γιατί οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες και υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και γ) γιατί ο εργοδότης συνήθως προτιμά μόνο νέα/ευπαρουσίαστα άτομα για αυτή τη δουλειά. Στα 30-35 σου είσαι συνήθως παρελθόν για μια ελληνική εταιρεία, με εξαίρεση φυσικά τους προϊσταμένους, που είναι λίγοι.

Από πολλούς ακούω, ότι το να πας σε μία «σχολή» είναι πεταμένα λεφτά. Ουσιαστικά κάθε εταιρεία που σε προσλαμβάνει, αναλαμβάνει να σε εκπαιδεύσει (δωρεάν ή επί πληρωμή). Συνεπώς, αν αναζητάς καλύτερες συνθήκες εργασίας, πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις κάποια εταιρεία του εξωτερικού. Ακόμα και οι low cost, οπως η Ryanair και η EasyJet ενδεχομένως να σου προσφέρουν καλύτερη εργασιακή εμπειρία σε σχέση με μία αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα. Ειδικά στη Ryanair, από τη στιγμή που καλείσαι εσύ να πληρώσεις για την εκπαίδευσή σου, δείχνει ότι είσαι πραγματικά αποφασισμένος να κάνεις το επόμενο βήμα και να επενδύσεις στην καριέρα σου.

Όπως είπε και ο ΙΑΤΑ/TASOS, μην παρατήσεις αυτό που κάνεις για να αλλάξεις την καριέρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές σου πρώτα. Στην Ελλάδα, τα αεροπορικά επαγγέλματα είναι ακόμα ευάλωτα σε μία σειρά παραγόντων. Ενδεικτικά, κάποιες ελληνικές αεροπορικές, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ενώ κάποιες άλλες φαίνεται πως έχουν φτάσει στο απόγειο της ανάπτυξής τους, βάσει του υφιστάμενου μοντέλου. Από την άλλη πλευρά, οι low cost φαίνεται πως εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να εδραιώνονται.
 
Χαίρεται! Είμαι 21 χρονών και ενδιαφέρομαι για τη θέση ιπτάμενου φροντιστή στην Ellinair. Έχω μερικές απορίες που θα ήθελα να μοιραστώ και ελπίζω κάποιος να ξέρει να με κατατοπίσει. Αρχικά ξέρω ότι η ellinair προσλαμβάνει περιορισμένο αριθμό αντρών για ιπτάμενους φροντιστές. Αυτό που με απασχολεί είναι αν θα προσλάβουν έναν άντρα που δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις αλλά έχει αναβολή λόγω σπουδών ως το 2025. Η Aegean στις προκηρύξεις της αναφέρει πως οι άντρες θα πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις αλλά στην ellinair δεν το έχω δει πουθενά. Ευχαριστώ! :D :D
 
Στην ιστοσελιδα τους οπου υπαρχει ο φακελος με τις θεσεις που ζητανε για πληρωματα ,υπαρχει και ενα email. Σε αυτο το email εστειλα τις προαλες για να ζητησω καποιες πληροφοριες που με ενδιεφεραν και μου απαντησαν συντομα ! Οποτε φιλε , στειλτους ενα μηνυμα και θα λαβεις την απαντηση σου . Θεωρω ομως (χωρις να ξερω η να εχω ρωτησει) οτι αν προκειται να κανεις μονο σεζον , ισως για αρχη να μην σου δημιουγηθει προβλημα . Οπως και να εχει ομως ρωτα , και φυσικα αν σε ενδιαφερει και για μετεπειτα (εστω και για σεζον) σε αυτη η δουλεια για τα επομενα χρονια ,καλο ειναι να τελειωσεις τις στρατιωτικες υποχρεωσεις σου (ειτε πριν παρεις πτυχιο ,ειτε μετα) (οπως και εγω δηλαδη :D )
 
Καλησπέρα σε όλους! Έχει λίγες εβδομάδες που άνοιξε η φόρμα της Ellinair για ιπτάμενους συνοδούς και ήθελα να ρωτήσω αν έστειλε κάποιος το βιογραφικό του και τον έχουν καλέσει. Με έχει φάει το άγχος! Επίσης, το βιογραφικό το έστειλα στα αγγλικά καθώς στα αγγλικά ήταν και η φόρμα συμπλήρωσης, ξέρετε αν είναι σωστό αυτό ή δεν έχει σημασία;
 
Δεν νομιζω να σου δημιουργηθει καποιο προβλημα.. Εξαλου ,ειναι ελληνικη εταιρια οποτε ειναι και το μονο λογικο να τους στειλεις το βιογραφικο σου στα ελληνικα. Απο την αλλη , και στα αγγλικαπου λες οτι το εστειλες ,παλι δεν νομιζω να υπαρξει θεμα .
 
Καλησπέρα σας. έστειλα βιογραφικό και με κάλεσαν για συνέντευξη. Μένω Αθήνα και θα κάνω το ταξίδι επειδή αγαπω το επάγγελμα και θέλω να εργαστώ. Είχα πάρει το λοουερ στο γυμνάσιο και φοβάμαι πολύ για το πώς θα πάει η συνέντευξη. Όσο να ναι θα δώσω αρκετά χρήματα για κάτι που δεν είναι σίγουρα αν θα επιφέρει καρπούς. Ωστόσο δεν με ενοχλεί αυτό. Απλώς θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει πάει κάποιος στη συνέντευξη να πει κάποιες πληροφορίες για το πώς είναι ο χώρος οι άνθρωποι κι γενικά οτιδήποτε μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Καλησπέρα κ πάλι! Με καλέσανε κ μένα για συνέντευξη την επόμενη εβδομάδα κ θα εκτιμούσα πολύ από κάποιον που έχει ζήσει την εμπειρία να μας δώσει τα φώτα του :D Θα ήθελα να ξέρω όσον αφορά την ενδυμασία ποιες είναι safe επιλογές (για γυναίκα) καθώς κ ποιες είναι οι πιθανές ερωτήσεις - παγίδες. (Ή τέλος πάντων γενικότερα tips)

:thx: :thx: :thx:
 
Thelo":xhic2bs5 said:
Δεν νομιζω να σου δημιουργηθει καποιο προβλημα.. Εξαλου ,ειναι ελληνικη εταιρια οποτε ειναι και το μονο λογικο να τους στειλεις το βιογραφικο σου στα ελληνικα. Απο την αλλη , και στα αγγλικαπου λες οτι το εστειλες ,παλι δεν νομιζω να υπαρξει θεμα .

Αν δεν ξέρετε μη δίνετε συμβουλές στα τυφλά με και παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας με το ο,τι σας φαίνετε εσάς "λογικό".

Το βιογραφικό πάντα στέλνεται στην γλώσσα δημοσίευσης της αγγελίας. ΠΑΝΤΑ.
 
Top