Alitalia

Μάλλον έπαιξε τον ρόλο του λαγού η EasyJet και τώρα αποσύρετε από την διαδικασία απόκτησης της ΑΖ, έτσι έμεινε μόνη η DL να κάνει παιχνίδι. :oops:
Άντε να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία. :mrgreen:
Η Ε.Ε. κάνει την πάπια και τόσα χρήματα κατευθύνονται στην ΑΖ, την πΟΑ ήξεραν να την κλείσουν. :(

https://www.bbc.com/news/business-47612467
https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... n-alitalia
 
Οι κακοί Ευρωπαίοι έκλεισαν την πΟΑ και μας έριξαν στα νύχια του Βασιλάκη ε; :wall: :wall:
 
Στις 15 Ιουλίου η ΑΖ επιστέφει στις αγκαλιές του Ιταλικού κράτους.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato της Ιταλίας θα κατέχει μερίδιο 35% και το Υπουργείο Οικονομίας, επιπλέον 15%, ενώ η Delta κατέχει μερίδιο 10%
Δύσκολο καρύδι η ΑΖ για να διαλυθεί, :) όχι, όπως η δική μας πΟΑ :(

https://www.corriere.it/economia/aziend ... resh_ce-cp
 
Μετά την έναρξη του δρομολογίου IG938 MXP-SFO A332 X1.2.6
Η ΑΖ επιστρέφει στο SFO συνδέοντας την FCO από 1 Ιουλίου 2020 η πτήση θα είναι 3 φορές την εβδομάδα με B777-200.
Θα ανταγωνιστεί την DY7078 OAK-FCO B789 2.4.6
 
Θα έλθει το τέλος της ΑΖ; :?:
15 Οκτωβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για το Plan B της διάσωσης της εταιρείας από την Atlantia και την κρατική σιδηροδρομική Ferrovie dello Stato. :idea:
Αλλά καθώς η Delta δεν δίνει πάνω από €120 εκατ. (για το 12% της νέας εταιρείας) Που κρίνονται ανεπαρκή για να σώσουν την νΑΖ, όλα είναι ρευστά.
Το σίγουρο είναι ότι η πΑΖ χάνει €750,000 κάθε ημέρα, το απόθεμά της είναι περί τα €310 εκατ. και τα χρήματα του δανείου που πείρε το 2017 €900 εκατ. έχουν εξαντληθεί.
Επιπλέον πρέπει να βρεθούν και χρήματα για την αποζημίωση 2.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν όπως προβλέπει το Plan B. Πάλι σκέπτονται να της παρέξουν €250 εκατ. δάνειο, και με θράσος περιμένουν την Ε.Ε. να μην το χαρακτηρίσει κυβερνητική χρηματοδότηση. :mrgreen:

https://airlinegeeks.com/2019/10/17/ali ... proaching/
 
Αυτή σε λίγο θα θάψει και τις θυγατρικές της ίδιας της Lufthansa.
 
Το έπος της Αλιχάλια συνεχίζεται καθώς υπάρχουν φήμες ότι η Lufthansa θα δώσει $200 εκατ. οπότε η Delta θα αποχωρήσει από το σχήμα καθώς το όριο της προσφοράς της είναι $110 εκατ.
Όλα θα κριθούν στις 21 Νοεμβρίου :?: και ποιο σχέδιο επιβίωσης θα εγκριθεί.
Η Delta θέλει 2.500 απολύσεις και στόλο 103 α/φ, η Lufthansa θέλει πρί τις 5.500 απολύσεις και στόλο 75 α/φ (από 116 α/φ που έχει τώρα....μάλλον θέλει η LH εκτός τα Α330 & μερικών Β777) :cry:
Άρα και αυτή η νΑΖ να πετά γύρο-γύρο Ευρώπη. Σας θυμίζει κάτι; :!:
Υπομονή……..

https://simpleflying.com/delta-alitalia-bid/
 
FYI οι θυγατρικές της LH πετάνε κανονικά long-haul από τις βάσεις τους. Ξέρεις ποια δεν ειναι θυγατρική της LH; Αυτή που πετάει γύρω-γύρω Ευρώπη...

Πιστεύω θα βάλει τις ανακοινώσεις στα Γερμανικά, ακόμα και τα εσωτερικά της Ιταλίας θα εκτελούνται με ανταπόκριση Μόναχο και θα απολυθεί όλο το ιταλόφωνο πλήρωμα και θα αντικατασταθεί απο λίγους ελαστικούς γερμανόφωνους...
 
Δάνειο ύψους €400 εκ. ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση για την Alitalia, ώστε να την κρατήσει ζωντανή μέχρι να αποφασισθεί το μέλλον της.
 
Top