Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εμένα παντως η εμπειρία μου με το online check in ειναι οτι απο το κινητό δεν μου δινει τις ιδιες επιλογές θεσεων από οτι αν το τσεκ ιν γινει απο PC. ΤΟ εχει παρατηρήσει άλλος;

Οσο για τον αλγόριθμο, δεν ξερω αν συγκεκριμένα τιμωρεί ή ευνοεί, ή αν ειναι εντελώς τυχαίο. Ετσι και αλλιώς πολλοί gold members δεν ασχολούνται με το forum οπότε δεν θα μάθουμε και ποτέ αν ειναι κανόνας.

Στην τελευταία μου πτηση παντως, σαν blue member πλεον, στο CHQ-ATH μου εδωσε εξοδο κινδυνου με κενές τις 2 θεσεις διπλα μου, αλλα στο ATH- DUS ειχα κανει upgrade challenge, και ημουν επισης ο μονος business που καθόταν μονος :) they treated me nicely :) και (offtopic) 3 μερες μετά επιστροφή με condor DUS-CHQ, 20 ατομα στο Α320... excellent :)
 
Leon_94":d35c25kc said:
Εχω μπει απειρες φορες σε lounges οντως χρυσος με τις 3 μεγαλες συμμαχιες, και παλαιοτερα κατοχος καρτας Priority Pass.
Τα μοναδικα lounges που εχω δει επανειλημενως γεματα ειναι μονο αυτα της Λουφθχανσα σε Φρανκουρτη και Μοναχο και της Αεροφλοτ στην Μοσχα. Στο lounge της Αιγαιου μπαινω 2 φορες το μηνα τα τελευταια 12 χρονια. Ουδεποτε εχει υπαρξη περιπτωση να μη βρω καθισμα, εστω και να μοιραστω το τραπεζακι με αλλον.
Ίσως τις ώρες που έχω πάει εγώ να είναι γεμάτο. Μάλιστα τις 2 τελευταίες φορές με προειδοποίησε η υπάλληλος στην είσοδο του lounge της Α3 για το πρόβλημα με τον πολύ κόσμο και ότι πιθανώς δεν θα βρώ να καθήσω.
Πάντως όπως προείπε και κάποιος, το φαγητό στα περισσότερα lounges είναι απλά άθλιο. Πρόσφατες περιπτώσεις στο CDG και στο AMS. Ζεστό φαγητό καθόλου, μόνο κάτι κρύα μικρά σαντουιτσάκια και 1-2 άλλες αδιάφορες αηδίες.

Το θέμα που ανέφερε ο mernion με την Alpha Bank:
Αφού λοιπόν μόνο με την Aegean Bonus Visa θα μετατρέπονται οι πόντοι σε μίλια, θα γίνονται τουλάχιστον αυτόματα κάθε μήνα ή θα πρέπει να συνεχίσουμε το βιολί του να παίρνουμε τηλέφωνο την Α3 και να ζητάμε μεταφορά;
Εξάλλου στο κοινό πουγγί των πόντων δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πόσα έχεις κάνει με τη μία και πόσα με την άλλη κάρτα (αν έχεις δύο) για να μπορέσεις να μεταφέρεις αυτά που πρέπει σε μίλια. Ελπίζω αυτά τα δύο να τα έχουν σκεφτεί...
 
Από ότι γνωρίζω εγώ, με τις κάρτες της Alpha Bank είναι ότι παρά του ότι έχουν κοινό bonus λογαριασμό συγκέντρωσης, τα bonus που συλλέγονται με την Aegean Visa μετατρέπονται αυτόματα στο τέλος του μήνα (μου έχει τύχει και στα μέσα του επόμενου μήνα / μάλλον έχουν κάποια διαδικασία εκκαθάρισης) σε miles στην Μ&Β.
Το κακό είναι ότι η Alpha Bank υποβαθμίζει κατά πολύ την συλλογή bonus και από τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οπότε η συγκέντρωση bonus γίνεται δυσκολότερη. :evil:

Όσο για την αυτόματη επιλογή των θέσεων, σαν silver μέλος μου επιλέγει αυτόματα θέσεις 5-9Β (συνήθως κάνω e-check in κοντά στο 48ωρο) -που μου είναι αδιάφορο, γιατί θέλω θέση διαδρόμου (που είναι και η επιλογή μου στο profile της κάρτας) και μου ζητά να πληρώσω αν την αλλάξω, οπότε πάντα καταλήγω στις μετά από 15η σειρά.
 
AirNamibia":1mcbc9ge said:
Από ότι γνωρίζω εγώ, με τις κάρτες της Alpha Bank είναι ότι παρά του ότι έχουν κοινό bonus λογαριασμό συγκέντρωσης, τα bonus που συλλέγονται με την Aegean Visa μετατρέπονται αυτόματα στο τέλος του μήνα (μου έχει τύχει και στα μέσα του επόμενου μήνα / μάλλον έχουν κάποια διαδικασία εκκαθάρισης) σε miles στην Μ&Β.
Αυτό γίνεται όταν έχεις μια πιστωτική κάρτα Alpha και έχεις δώσει πάγια εντολή μετατροπής. Αν έχεις δύο κάρτες δεν μπορείς να δώσεις 2 πάγιες εντολές αλλά πρέπει να επιλέξεις μια από τις δύο και την άλλη να την κάνεις τηλεφωνικά. Εγώ πχ που έχω μια Vodafone και μια Aegean έχω δώσει πάγια εντολή εξαργύρωσης πόντων στην πρώτη και όποτε θέλω να μετατρέψω πόντους σε μίλια πρέπει να παίρνω τηλέφωνο την Aegean.
 
Λογικό είναι αυτό, σου δίνει επιλογή.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν να μεταφέρονται αυτόματα οι bonus από τις άλλες κάρτες σε μίλια.
Μπορεί να θέλεις να πληρώνεις τον λογαριασμό της Vodafone με bonus, πως θα το έκανες αυτό; Αν μετατρέπονταν αυτόματα σε miles. Μπορεί να θέλω από την Mastercard να πληρώσω τα ψώνια μου στον Α&Β :idea: γιατί να γίνονται τα bonus αυτόματα μίλια. :?:
 
Όσον αφορά τα lounges. δεν μπορώ να πω ότι τα lounges της Α3 είναι τόσο χειρότερα ή πιο γεμάτα. Σε ώρες αιχμής υπάρχει πρόβλημα σχεδόν παντού, σε λίγα έχει κάτι το ιδιαίτερο να φας, γενικά κάποια κρύο snacks, κάποια γλυκά, κάποιες σαλάτες κλπ. Δεν είναι και δωρεάν εστιατόρια.

Και με την επιλογή θέσης το ίδιο. LH group με εισιτήριο light πληρώνεις για την προεπιλογή (και ως SEN/HON), και στο check in αρκετές θέσεις είναι γεμάτες, οπότε κι αν κάνεις check in κλπ. Δηλ. εάν θέλεις να έχεις συγκεκριμένη θέση, πρέπει να πληρώνεις ή να κλείσεις απ΄την αρχή πιο ακριβό ναύλο.

Αν μας αρέσει ή όχι, έτσι είναι οι τάσεις της αγοράς, οι αεροπορικές θέλουν ancillary revenues....
 
Ναι μεν δεν είναι εστιατόρια, αλλά αν ο ανταγωνισμός τα προσφέρει, κάπως θα πρέπει να το σκεφτείς αλλιώς.

Δεν συγκρίνω το νεο lounge της THY που είναι όντως εστιατόριο και σου φτιάχνουν τα λαχανικα στο γκριλ, τα μπιφτέκια κατα παρεγγελία και έχει παιδότοπο που είναι μεγαλύτερο από το ίδιο το lounge της Α3. Πρόσφατα πήγα στο νεο lounge της Air France στο CDG και είναι επίσης τρομερό, τεράστιο και με χώρους ανάπαυσης ή meeting. Καταλαβαίνω ότι η Α3 δεν είναι το ίδιο μέγεθος αλλά επίσης καταλαβαίνω ότι η ρεσεψιονιστ (ή ο πιλότος) δεν κοστίζει 3500Ε που κοστίζει η Παριζιάνα (όπως και το ίδιο πλεονέκτημα ισχύει και για την ΤΗΥ στον υπερθετικό), όπως και το νοίκι στα Σπάτα με το Ρουασί. Το ίδιο ισχύει με την LH: αν προσφέρει ακριβώς τα ίδια με την μεγάλη εταιρεία, ο μόνος λόγος για να πετάξω με Α3 είναι η εθνική μου συνείδηση που πάει βόλτα όταν το εισητήριο είναι πιο φτηνό σε ξένες εταιρείες.
 
Ακουστε με και μενα, εχω κανει απειρες πτησεις και απειρες στασεις σε lounges...
Βγαζουμε εκτος το lounge της Τουρκις στην Πολη, που ειναι μια κατηγορια απο μονο του (και το παλιο και το καινουριο) και δεν συγκρινεται με κανενα αλλο οποιοδηποτε εταιρειας πουθενα στο κοσμο, τοσο απο μεγεθος, οσο και απο παρεχομενες ευκολιες....
To lounge της Αιγαιου αν μου ζητουσαν να το βαθμολογησω απο 0-10 στο θεμα φαγητου θα του εβαζα 8 , μια σκαλα παρακατω απο αυτο της THY. Το Lounge ειναι ενας χωρος για να περασει η ωρα σου για 2-3 ωρες αναμονης. Δεν ειναι ουτε για να φας , ουτε να κοιμηθεις, ουτε να κανεις μπανιο..... ΑΝ θες να φας να πας στο ετσιατοριο, και στο ξενοδοχειο για υπνο.
Λοιπον απο θεμα φαγητου... Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατωτερο απο αυτα της Air France, Alitalia, KLM, LH, κλπ
Πολυ μαλιστα ανωτερο απο αυτα των IBeria, Austria, BA, Καταρ, Air China, China Eastern & Southern κλπ
Ας μη μιλησω καλυτερα για κατι ασιατικα των ASIAΝA, KAL, και ιδιαιτερα αυτα των Ιαπωνικων ANA & JAL που προσφερουνουν σπορια και νεροβραστο ρυζι μονο.
Ευχαριστη εκπληξη ηταν το lounge της Vietnam Airlines στο domestic terminal της Σαϊγκόν
Αν πας Αμερικη, τοτε αρχιζει το δραμα... Δεν θυμαμαι καποτε αν ηταν Delta ή United, που μου δωσανε ενα κουπονι με το οποιο μπορουσα να παρω ολα κι ολα 2 ποτα συμπεριλαμβανομενου και του νερου..... κι απο φαγητο μονο κατι σπορια και τυρι φιλαδελφια με κατι ανοστα κουλουρακια, οχι κι οτι η ΑΑ ειναι καλυτερη στο θεμα αυτο.

Σημειωση: αναφερομενος στα παραπανω εννοω lounges σε Hub και οχι σε κανενα αποκομενο αεροδρομιο...
 
Leon_94":e6yptc8w said:
Το Lounge ειναι ενας χωρος για να περασει η ωρα σου για 2-3 ωρες αναμονης. Δεν ειναι ουτε για να φας , ουτε να κοιμηθεις, ουτε να κανεις μπανιο..... ΑΝ θες να φας να πας στο ετσιατοριο, και στο ξενοδοχειο για υπνο.
Λοιπον απο θεμα φαγητου... Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατωτερο απο αυτα της Air France, Alitalia, KLM, LH, κλπ
Πολυ μαλιστα ανωτερο απο αυτα των IBeria, Austria, BA, Καταρ, Air China, China Eastern & Southern κλπ

Χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας, δε νομίζω ότι η γνώμη σου είναι απαραίτητα η γνώμη των business travellers ανά τον κόσμο.

Όταν πετάω για να πάω σε ένα meeting προφανέστατα και θέλω να κάνω μπάνιο στο lounge διότι συχνά προσγειώνομαι και πάω κατευθείαν στο meeting, δεν έχω χρόνο να κάνω check-in σε ξενοδοχείο. Γι αυτό άλλωστε και τα showers έχουν 1-2 ώρες αναμονή σε πολλά lounges.

Επίσης θέλω να μπορώ να δουλέψω με ησυχία, όπως και οι περισσότεροι γύρω μου. Δεν έχω χρόνο για να "περάσω την ώρα μου για 2-3 ώρες", χρησιμοποιώ αυτές τις ώρες ως μέρος της εργάσιμης μέρας μου.

Επίσης, νομίζω είναι τουλάχιστον υπερβολή να συζητάμε ότι το ανύπαρκτο φαγητό στο lounge της A3 είναι ανώτερο, ή ακόμα και συγκρίσιμο με το φαγητό στο first / business lounge της QR, όπου έχει σεφ, άπειρες επιλογές on order (πάνω από 30 ζεστά πιάτα συχνά), μπαρ με ό,τι ποτό θες και μπαρτέντερ να σου το ετοιμάσει, κλπ. Επίσης έχει καμιά 50ριά showers, quiet rooms για πάνω από 30 άτομα, family room, ξεχωριστό working area, δωμάτια για να κοιμηθείς (στην first) αν έχεις layover, εντελώς ξεχωριστό εστιατόριο και στην first επίσης spa. Η QR έχει περισσότερες επιλογές σε σαμπάνια από ό,τι έχει η Α3 σε φαγητό, οπότε....
 
sth":35d5qdjj said:
Πως ακριβώς υπολογίζω τα μίλια που θα πάρω, όταν ταξιδεύω με άλλες εταιρείες Star Alliance, στο M&B ; Βλέπω στον πίνακα που έχει στο M&B, για έναν ναύλο λέει, minimum μίλια 600 και ποσοστό συγκέντρωσης 100%. Θα πάρω 600 ή παραπάνω και πως βγαίνει αυτό ;


Θα δεις από την κατηγορία ναύλου του εισιτηρίου σου πόσο ποσοστό μιλίων θα πάρεις, κι έπειτα θα μπεις εδώ:

https://el.aegeanair.com/milesandbonus/ ... alculator/

να δείς πόσα μίλια δίνονται με την απόσταση που θα διανύσεις
 
Top