Olympic Boeing 720

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το 727 με το 720 καθώς το 727 έχει τρεις κινητήρες και το 720 τέσσερις κινητήρες.
Αν δεν κάνω λάθος είναι η μικρότερη έκδοση του 707.
 
SST":198k1xqw said:
Βρέ! τι κάνει αυτό εκει? :?: :?: :?:
http://www.airpics.gr/photo/12761

πέταξε απο τα Καλάβρυτα? ξέρει κανείς που ακριβώς βρίσκεται στην Κωπαίδα και γιατί?
Τελικά το ανω κοκπιτ ήταν από το simulator της ΟΑ και όχι από κανονικό αεροσκάφος. Δυστυχώς και αυτό εξαφανίστηκε από την Κωπαϊδα. Αν ξέρει κάποιος τι απέγινε...
 
Τον Δεκέμβριο του 1991 ένα από τα Boeing 720 της ΟΑ γλύτωσε το κόψιμο και μεταφέρθηκε με νταλίκες στην Κηφισίας, λίγο πριν το ύψος του τωρινού κόμβου της Αττικής Οδού. Ήταν το SX-DBG (αν και είχε τοποθετηθεί η "μύτη" του SX-DBI). Έμεινε σε έναν κάθετο της λεωφόρου για λίγο καιρό και κατόπιν τοποθετήθηκε σε ένα οικόπεδο στο ρεύμα προς Αθήνα. Σε λίγους μήνες είχε συντηρηθεί και διαμορφωθεί σε ένα εξαιρετικό μπαρ, με το όνομα 'CLUB 720" και ένα πρόσθετο τμήμα στη μέση της ατράκτου που ήταν ο χώρος του DJ. Δυστυχώς όσες φορές είχα πάει για ποτό είχε ελάχιστο κόσμο ως και μερικές φορές κανέναν άλλον πελάτη. Ακόμα πιο "δυστυχώς" αρχές του 2004 έκλεισε οριστικά. Στον παρακάτω link θα το δείτε τη μέρα της μεταφοράς του στον κάθετο δρόμο της Κηφισίας, όσο λειτουργούσε ως bar και μετά το κλείσιμο του.


Το 1997 μεταφέρθηκε στα Καλάβρυτα, στην είσοδο της πόλης και επιχειρήθηκε να επαναλειτουργήσει. Εκεί αφαιρέθηκε το πρόσθετο τμήμα που είχε κολληθεί στην άτρακτο και μπήκαν τζάμια. Προστέθηκε επίσης και το όνομα του 720. "Αξιός". Δυστυχώς όμως και αυτή η προσπάθεια απέβη άκαρπη λόγω της ασάφειας που υπάρχει στους νόμους περί χρήσης αεροσκάφους εκτός αεροδρομίου. Έτσι κατέληξε και αυτό να διαλυθεί το 2004.

 
Τον Ιούλιο του 1992 το Β720 της ΟΑ, SX-DBK, ήταν το τελευταίο που είχε μείνει στον 03/21 του Ελληνικού και αυτό γιατί είχε αγοραστεί από ιδιώτη. Λίγους μήνες μετά μεταφέρθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας, λίγο πριν το τελεφερίκ, όπου αρκετό καιρό μετά μετατράπηκε σε καφετέρια, βαμμένο όλο γκρι. Δυστυχώς ούτε αυτό το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και σύντομα έκλεισε οριστικά και εγκαταλείφθηκε. Τελικά τα Χριστούγεννα του 2006 κάποιος ή κάποιοι έβαλαν φωτιά στο αεροσκάφος το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο παρακάτω άλμπουμ θα δείτε το 720 τελευταίο στον 03/21, στη φάση που μόλις είχε βαφτεί γκρι (πριν το άνοιγμα του ως καφετέρια) και καμένο λίγες μέρες μετά τον εμπρησμό του.

 
Φωτογραφίες από τα Β720 SX-DBG (στην Κηφισίας) & SX-DBK (στην Πάρνηθα) όταν ακόμα ήταν στις... δόξες τους ως μπαρ - καφετέριες

 
Top